Internet abonnement zonder vast contract

simonly internet

Een internet abonnement aanvragen wordt je tegenwoordig heel makkelijk gemaakt. Leuke abonnementen, eenvoudige aanvraagprocedures en mooie beloftes. Toch is het ook belangrijk om te kijken naar de contractduur van een internetabonnement. In veel gevallen worden er 24 maanden contracten opgesteld. Het nadeel hiervan is dat je pas na 24 maanden kunt overstappen naar een andere provider. Hetzelfde geldt voor het opzeggen van je verbinding, dit kan dan pas na 2 jaar. Andere providers werken met iets gunstigere contracten, van 12 maanden bijvoorbeeld. Zijn er ook internet abonnementen met een contract van slechts 6 maanden of nog korter?

Flexibiel internetabonnement


Er zijn verschillende providers die een flexibiel internet abonnement aanbieden, zonder dat dit direct heel duur is. Als je het niet prettig vindt om lang aan een bepaalde provider vast te zitten is zo’n flexibiel abonnement echt iets voor jou. Naast internet only kun je ook 3 in 1 abonnementen met een korte looptijd aanvragen. Zo’n flexibel internet abonnement is ideaal als je nu al weet dat je de verbinding over een aantal maanden niet meer nodig hebt. Stel dat je in een tijdelijke woning verblijft omdat je eigen woning niet toegankelijk is of je bent tijdelijk in Nederland, in die gevallen is een flexibel internet abonnement heel handig.

Vergelijken van internetabonnementen


Wil je een internetabonnement zonder vast contract afsluiten, vergelijk dan eerst de prijzen van de verschillende providers. Er zijn tegenwoordig veel providers, met allemaal eigen diensten en prijzen. Door ze te vergelijken kun je ontdekken bij welke provider je het beste uit bent. Het is een kunst om de provider met de beste prijs/kwaliteit verhouding te vinden. Zogenaamde vergelijkingssites helpen je daarbij. Binnen een half uur heb je de provider gevonden die het beste bij je past. Je kunt de internetverbinding vervolgens direct aanvragen. Doorgaans wordt het internetabonnement binnen enkele weken na je aanvraag opgeleverd.