Internet en televisie

5 tips voor besparen op televisie, internet en bellen

Televisie, internet en bellen zijn al lang niet meer weg te denken uit ons leven. De kosten hiervoor kunnen aardig oplopen, afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Echter valt hier vaak meer op te besparen dan je in eerste instantie zou denken. In deze blog hebben wij de 5 beste tips verzameld voor het besparen op je televisie, internet en bel abonnement!

1. Bespaar op abonnementen met alles-in-1-pakket

Wanneer je een alles-in-1-pakket afsluit bij een provider, bespaar je al veel meer dan wanneer je televisie, internet en bellen los afsluit bij een provider. Nadeel van zulke pakketten is echter wel dat je niet alles zelf kunt kiezen, maar soms aan vaste keuzes gebonden bent. Denk maar aan een vaste internetsnelheid, die je niet kunt upgraden tenzij je het hele pakket upgrade. Dat is een nadeel, maar het scheelt je vaak veel geld per maand als je een alles-in-1-pakket afsluit.

2. Besparen op televisie: Geen tv of minder zenders

Met de komst van services als Netflix wordt er steeds minder televisie gekeken. Ook op YouTube verschijnt steeds meer content en ook via uitzending gemist kun je steeds meer gratis zien. Via een Smart-TV doe je dit heel eenvoudig. Bedenk dus goed of je nog wel echt gebruik maakt van televisie, of dat je genoeg hebt aan een abonnement op Netflix of een andere service.

Meestal heb je een vaste selectie zenders die je bekijkt, dan is het zonde om voor zenders te betalen die je nooit bekijkt. Zorg dat de zenders waar je vaak naar kijkt in je pakket zitten en dat je niet betaalt voor zenders waar je nooit naar kijkt. Zo bespaar je flink op de televisiekosten.

Netflix op televisie

3. Bespaar op internet met de juiste internetsnelheid

Natuurlijk wil je een zo hoog mogelijke internetsnelheid, maar dit heb je lang niet altijd nodig. Je hebt tegenwoordig al internetsnelheden van 400 Mbit per seconde, maar het is afhankelijk van je gebruik of je dit echt nodig hebt. Wanneer je internet alleen maar gebruikt voor social media, YouTube en om af en toe een e-mail te sturen heb je meer dan genoeg aan 20 Mbits per seconde. Als je ook nog films en muziek downloadt is een internetsnelheid van meer dan 30 Mbits per seconde aan te raden.

Als er meerdere mensen gebruik maken van het internet is het sterk aan te raden om in elk geval meer dan 50 Mbits per seconde te nemen. Ook voor gamers is dit verstandig, om een trage verbinding op de computer of console te voorkomen. Wanneer er meerdere mensen tegelijkertijd heel intensief bezig zijn op internet, zul je al gauw meer dan 120 Mbits per seconde nodig hebben om alles goed werkend te hebben. Bedenk dus goed waar je internet allemaal voor gebruikt, en pas je abonnement daarop aan.

4. Geen telefonie of een onbeperkt abonnement

Hoewel er wel een aantal voordelen van vast bellen zijn, is er ook een mogelijkheid om geen vast telefoonabonnement af te sluiten. Tegenwoordig wordt er eigenlijk alleen nog maar via de mobiele telefoon getelefoneerd, of we bellen via internet. Dit kan met verschillende services als WhatsApp en Skype. Overweeg dus goed of een vaste telefoonlijn zich wel loont, of dat je genoeg hebt aan een mobiele telefoonlijn.

Wanneer je toch veel gebruik maakt van de vaste telefoonlijn, is een onbeperkt bellen abonnement juist beter geschikt. Voor een vast bedrag per maand kun je dan onbeperkt bellen. Let op welke landen inbegrepen zijn, zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan wanneer je bijvoorbeeld familie in Australië belt.

telefoon gesprek man

5. Vergelijk aanbieders

Het vergelijken van alles in 1 pakketten in jouw buurt is tegenwoordig erg makkelijk. Wanneer je je postcode en huisnummer invult krijg je gelijk een rijtje met providers in de buurt te zien. Ook zie je direct de prijzen. Zo kun je alle providers vergelijken, en uiteindelijk de goedkoopste kiezen. Je kunt zelfs selecteren wat voor pakket je kiest.

Datum: 21-12-17