Vrouw met iPhone, laptop en iPad

​Internet, televisie en bellen: hoe kies ik het juiste abonnement?

Het is tegenwoordig populairder dan ooit: overal snel internet, buitenlandse televisiezenders en onbeperkt bellen. Door het internettijdperk willen we altijd bereikbaar zijn en toegang hebben tot de beste kwaliteit. Het aanbod van providers vliegt je echter om de oren. Dus hoe maak je nu de keuze die bij jouw wensen past? In deze blog helpen wij je om een goede vergelijking te maken en een provider te kiezen die het beste bij jou past.

Alles in één abonnement internet, televisie en bellen

Het afsluiten van een alles-in-1 voor internet, televisie en bellen van één aanbieder is vaak goedkoper dan losse abonnementen bij verschillende providers. Daarbij komt dat je slechts één keer betaalt voor de aansluitkosten en is het handig om één aanspreekpunt te hebben voor alle diensten.

Binnen dit abonnement kun je weer kiezen tussen verschillende pakketten. Afhankelijk van wat jij wilt, kun je kiezen welk pakket het beste bij jou past. Gebruik je veel internet maar kijk je nooit televisie? Of wil je bijvoorbeeld vooral veel bellen en is internet niet zo belangrijk? Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs en de mogelijkheden op jouw adres.

Internet via iPad

Een internetprovider kiezen

Bij de keuze voor een internetprovider is het belangrijk om te kijken naar de mogelijke verbinding op jouw adres en de snelheid van het abonnement. Afhankelijk van jouw postcode zijn er verschillende verbindingen mogelijk. Dit zijn ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Hierbij is ADSL het goedkoopst maar ook het minst snel. Glasvezel is het snelst en is dan ook wat duurder.

De internetsnelheid wordt weergegeven in MB/s. Hoe meer MB/s, hoe sneller het internet en hoe duurder het abonnement. Om te bepalen hoe snel jouw internet moet zijn, bedenk je waar je het internet voor gaat gebruiken en hoeveel apparaten tegelijkertijd gebruik zullen maken van het internet.

Woon je alleen en gebruik je internet alleen om mails te versturen? Dan heb je een lagere internetsnelheid nodig dan een gezin waar fanatiek Netflix en Spotify wordt gebruikt. Een lage internetsnelheid gaat tot 20 MB/s, voor een hoge internetsnelheid heb je 50 MB/s nodig.

Abonnement voor televisie vergelijken

Wanneer het gaat om televisie kun je kiezen tussen verschillende zenderpakketten. De keuze voor een van deze pakketten is persoonlijk en hangt af van welke zenders jij graag wilt ontvangen. Kijk je niet veel tv, dan kun je het beste kiezen voor een standaardpakket. Kijk je graag naar sportwedstrijden, en wil je live voetbalwedstrijden of formule 1 op tv kijken? Denk dan aan een uitgebreider pakket.

Vrouw met smartphone

Bij elke provider is er sprake van een basispakket. Deze verschilt vaak per provider van 50 tot 70 zenders. Waar de een naast de populaire zenders, regionale zenders aanbiedt, heeft een andere provider extra sportkanalen. Bedenk naar welke zenders jij het meeste kijkt en baseer hierop jouw keuze.

Vaste of mobiele telefonie

Wanneer het gaat om telefonie kun je kiezen voor een pakket met of zonder deze dienst. Maak je geen gebruik van een huistelefoon? Dan kies je voor een pakket zonder telefonie. Tegenwoordig kun je bij een alles-in-1 pakket ook steeds vaker kiezen voor mobiele telefonie. Mocht je hier interesse in hebben dan kun je daar rekening mee houden bij de keuze voor een pakket.

Datum: 17-01-18