beste router

Dit zijn de beste draadloze routers van 2019

Anno 2019 kunnen we bijna niet meer zonder een draadloze router. We werken online, gamen online, houden contact met vrienden en familie online, ontspannen online en leren online. De afgelopen jaren gebeurt dit steeds meer op draadloze apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Bovendien vinden we steeds meer ‘smart’ apparaten in ons huis. Een goede draadloze router in huis hebben is dus belangrijker dan ooit.

Daarom gaan we in deze blog op zoek naar de beste draadloze routers van 2019. Met een goede router kun je met meerdere apparaten tegelijk online. Zo kun je een Netflix-serie kijken terwijl je partner aan het werk is en je kind online aan het gamen is. Het aanbod in draadloze routers is enorm, maar wat is nu de beste keuze? Wij zochten het uit.

Draadloze wifi router

Voordat we verschillende draadloze routers gaan vergelijken, is het belangrijk om beter te begrijpen wat een draadloze router nu precies is. Een router is het centrale regelkastje van je (draadloze) netwerk in huis. Door deze aan te sluiten op je WiFi-modem kun je meer apparaten aansluiten op je netwerk en kun je veel hogere snelheden halen. De router is een echte bottleneck in je verbinding: je kunt het beste internetpakket hebben, maar met een slechte router zul je nooit je maximale snelheid halen. Een goede router is dus van essentieel belang als je het meeste uit je draadloze netwerk wilt halen.

Een grote voordeel van een draadloze router is dat je deze overal kwijt kunt. Je hoeft deze niet per se vlakbij je modem te zetten of vlakbij een stroompunt te plaatsen. Bovendien kun je met draadloze routers met zogenaamde mesh-ondersteuning gemakkelijk een netwerk van meerdere draadloze routers opzetten. Hiermee kun je je draadloze verbinding tot elke uithoek van je huis laten reiken.

Wireless router kopen? Dit zijn de beste keuzes

Nu het belang van een goede draadloze router duidelijk is, overweeg je misschien om er een te kopen. De volgende logische vraag is dan: ‘wat is de beste draadloze router?’ Om je een handje te helpen hebben wij de beste keuzes van 2019 voor je op een rijtje gezet.

1. Google WiFi

Bekijk Google WiFi
google wifi

Google is relatief gezien een nieuwkomer in de wereld van draadloze routers. Bijna elke markt die de techgigant betreed weten ze te domineren en de router-markt is geen uitzondering. Daar is echter een goede reden voor: de Google WiFi is simpelweg een van de beste draadloze routers die er is. De installatie is bijzonder eenvoudig en de router is helemaal klaar om in een mesh-netwerk gebruikt te worden. Bovendien is de Google WiFi opvallend goedkoop. Win-win-win dus.

2. TP-Link Deco Multiroom Wifi

Bekijk de Deco Multiroom Wifi
TP-Link Deco Multiroom Wifi

In vergelijking met de Google WiFi behoort de Deco Multiroom Wifi op bijna elke manier tot een andere klasse. Ten eerste is deze draadloze router een stuk krachtiger en sneller dan die van Google, wat deze router ook geschikt maakt voor intensieve gebruikers en bedrijven. Daar hangt uiteraard een groter prijskaartje aan, maar de prijs-kwaliteitsverhouding blijft uitstekend.

3. Netgear Orbi AC2200 RBK23

Bekijk de Netgear Orbi AC2200 RBK23
netgear orbi ac2200 rbk23

Gaan betere prestaties dan altijd gepaard met opzichtige vormgeving? Absoluut niet. De Netgear Orbi AC2200 RBK23 is daar het ultieme voorbeeld van. Dit is het kleine broertje van de legendarische Netgear Orbi, een van de voorlopers op het gebied van mesh-netwerken. Dankzij het kleine, stijlvolle ontwerp past deze router in elk interieur, zonder in te leveren op prestaties.

4. Samsung SmartThings Wifi

Bekijk SmartThings Wifi
SmartThings Wifi

Wanneer we het over draadloze netwerken hebben, hebben we het nog te vaak alleen over telefoons en tablets. De afgelopen jaren heeft echter een nieuwe categorie apparaten z’n intrede gedaan: de smart devices. Heb jij veel van deze slimme apparatuur in huis? Dan is de Samsung SmartThings Wifi misschien wel de beste oplossing. Deze router is namelijk voorzien als Samsung SmartThings Hub, waardoor je je smart house gemakkelijk beheert.

5. Asus RT-AC86U

Bekijk de Asus RT-AC86U
asus rt ac86u

Iets wat altijd een goede internetverbinding vereist, is online gaming. Ben jij, of deel je het huis met een gamer? Dan is er geen betere keuze dan de Asus RT-AC86U. De gamers zullen weten dat Asus zich al jaren met groot succes richt op de gaming-markt. Geen verrassing dus dat hun router met zijn hoge prestaties en uitstekende dekking de perfecte aanvulling is op je gaming setup.

Beste router kopen

Dit zijn de beste draadloze routers van 2019. Zoals je wellicht wel is opgevallen is de ene router de andere niet en probeert elke producent zich ergens in te specialiseren. Wil je een eenvoudige installatie? Kies dan voor de Google WiFi. Op zoek naar een stijlvolle internetverbinder? Dan is de Netgear Orbi interessant. Game je graag? Dan is de Asus RT-AC86U de beste keuze.

gamer achter zijn computer
Een gamer stelt andere eisen aan een router dan iemand die alleen Netflix wilt kijken

‘De beste draadloze router van 2019’ bestaat niet, want dit hangt volledig af van jouw situatie, wensen en eisen. Voor elke situatie is er wel een router te vinden die perfect aansluit. Deze vijf zijn in ieder geval een uitstekende groep om je keuze uit te maken.

Datum: 31-07-19