De beste goedkope telefoons zonder abonnement

Een goede telefoon kan ontzettend duur zijn. Gelukkig zijn goedkope mobiele telefoons die ondanks hun zachte prijs toch uitstekend functioneren. Hier vind je de top 9 beste budget smartphones!

Man zoekt beste en goedkoopste telefoon

De goedkoopste smartphones hoeven zeker niet traag en lelijk te zijn, maar kunnen zelfs zijn uitgerust met een groot geheugen, een mooi display en een lange batterijduur.

Maar wat is de beste goedkope telefoon die bij jou past? We hebben een grote selectie goedkope telefoons vergeleken op de processor, camera, de batterij en meer.

Top 9 beste goedkope telefoons (2022)

Om de zoektocht naar een goedkope smartphone zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij de 9 beste goedkope mobiele telefoons voor je op een rij gezet. Deze presteren uitstekend en zijn hartstikke betaalbaar!

Dit artikel bevat geen affiliate links.

De beste goedkope smartphone

1. Samsung Galaxy A13

Samsung is een grote naam in de telefoonwereld. Dit merk maakt telefoons voor ieder budget, dus ook smartphones die ideaal zijn wanneer je een goedkope Android zoekt.

De telefoon heeft een grote accu, waardoor je er urenlang van kan genieten zonder je zorgen te maken over de batterij.

Het grote scherm van 6,5 inch maakt deze telefoon bij uitstek geschikt voor mensen die graag spelletjes spelen of filmpjes kijken.

De opslagcapaciteit tot 128GB is groot genoeg voor al je foto's en video's, maar je kunt de opslagruimte ook makkelijk uitbreiden.

Met een prijs onder de € 180,- is dit volgens ons de beste goedkope telefoon van 2022!

Pluspunten

Accu gaat de hele dag mee

Groot scherm

Genoeg opslagruimte

Android 12

Minpunten

Opladen gaat niet supersnel

Matige kwaliteit foto's bij weinig licht

Samsung Galaxy A12
Goedkoop met mooi scherm

2. Motorola Moto G31

Ook Motorola maakt telefoons die voordelig en toch ijzersterk zijn. Veel mensen vinden de Motorola Moto G31 zelfs de beste goedkope telefoon van het moment.

Het oledscherm maakt deze goedkope smartphone uniek. Deze techniek zorgt namelijk voor prachtige kleuren en een scherp beeld, maar wordt normaal alleen bij duurdere telefoons gebruikt.

De drie camera's op de Motorola Moto G31 zorgen ervoor dat dit model ook voor fotoliefhebbers een interessante aankoop is, allemaal voor een prijs rond € 180,-

Pluspunten

Hoge kwaliteit oledscherm

Drie camera's

Grote batterij

Minpunten

Geen 5G ondersteuning

Sober design

Android 11

Motorola Moto G31
Budgetsmartphone met beste specs

3. Poco X4 Pro

De Poco X4 Pro is de opvolger van de populaire X3 en wordt gemaakt door Xiaomi. De telefoon is goed uitgerust voor een goedkoop model, met een sterke batterij en speakers die surroundsound produceren.

Verder kun je de telefoon ook supersnel opladen en mag je rekenen op een groot scherm dat scherpe beelden levert met 120Hz verversingssnelheid.

De processor van de Poco X4 Pro is bovendien erg snel, waardoor deze voordelige smartphone ontzettend snelle laadtijden heeft.

Het lijkt dus alsof je een telefoon uit de middenklasse gebruikt, maar je betaalt ongeveer € 290,- voor deze goedkope telefoon zonder abonnement.

Pluspunten

Krachtige specificaties

Maakt mooie foto's

Android 12

Minpunten

Display kwaliteit kan beter

Zwaar en dik

Niet de voordeligste keuze

Poco X3 Pro

4. Xiaomi Redmi Note 10S

Bij het merk Xiaomi mag je rekenen op scherp geprijsde telefoons die tegelijkertijd prima prestaties leveren. Dat is bij de Xiaomi Redmi Note 10S niet anders.

Het amoledscherm zorgt ervoor dat je van levendige en diepe kleuren geniet, waardoor deze goedkope smartphone bij uitstek geschikt is voor gebruikers die graag video's kijken.

Verder zorgen de snelle processor en grote batterij voor veel gebruiksgemak.

De telefoon is ook uitgerust met een NFC-chip, perfect wanneer je wilt betalen met je mobiele telefoon.

Xiaomi Redmi Note 10S

5. Nokia G20

Nokia was ooit een van de grootste spelers in de wereld van mobiele telefonie, maar richt zich nu vooral op het ontwikkelen van goedkopere mobiele telefoons.

Het besturingsprogramma van hun telefoons wordt jarenlang ondersteund, waardoor je slechts één keer een het mobieltje hoeft te kopen.

Vervolgens kun je jaren vooruit zonder verouderde software. Dat geldt ook voor de Nokia G20. Dit is een betrouwbare smartphone die je minder dan € 200,- kost.

Het is een vrij simpel model zonder veel toeters en bellen, maar dat maakt hem ideaal voor telefoongebruikers die niet houden van uitgebreide technische snufjes.

Nokia G20

7. TCL 30 SE

Vind je het vooral belangrijk dat je een paar basisfuncties uit kunt voeren op je telefoon, zoals browsen op het internet, berichtjes versturen en video's bekijken?

Dan is de TCL 30 SE een uitstekende goedkope telefoon. Dit is echt een instapmodel dat prima is voor mensen die slechts een paar functies op hun smartphone gebruiken.

Denk hierbij aan ouderen die net iets minder online zijn of aan iedereen die de vele apps op smartphones overbodig vindt.

Bij deze telefoon keer je terug naar de basis, zonder in te leveren op opslagcapaciteit. De TCL 30 SE heeft namelijk 64 GB of 128 GB opslagruimte.

TCL 30 SE

8. Oppo A74

Oppo is een telefoonmerk dat zich specialiseert in het ontwikkelen van budget smartphones die kunnen concurreren met de telefoons van grote merken.

Wil je dus een goede goedkope mobiel kopen? Dan is de Oppo A74 een goede optie. Dit model kost in sommige uitvoeringen minder dan € 250,- en heeft toch alles wat je nodig hebt.

De telefoon schiet mooie foto's met maar liefst vijf verschillende camera's, de batterij is groot genoeg voor intensieve telefoongebruikers en de telefoon is geschikt voor 5G.

Met een afmeting van 6,5 inch is het beeldscherm bovendien relatief groot.

Oppo A74

9. Samsung Galaxy A52

We sluiten het lijstje af met nog een goedkope Android van Samsung. De Samsung Galaxy A52 is net wat duurder dan de Samsung Galaxy A12, maar daar krijg je ook meer voor terug.

Deze goedkope telefoon heeft een krachtige processor die voor een goede snelheid zorgt en het beeldscherm heeft een hogere resolutie dan de A12.

De camera's zijn van uitstekende kwaliteit en dit is een van de weinige budget mobiele telefoons die ook waterbestendig is.

Samsung Galaxy A52

Wat is een goedkope telefoon?

Er zijn verschillende segmenten op de telecommarkt van mobiele telefoons. De allerbeste telefoons worden ook wel vlaggenschepen genoemd. Dit zijn de telefoons met de beste kwaliteiten en nieuwste technische snufjes. Daar betaal je ook de hoofdprijs voor, soms tot wel € 1.800,-.

Het middensegment is wat betaalbaarder, maar hier kunnen de kosten ook in de honderden euro's lopen. Goedkope mobiele telefoons vallen in het budgetsegment. Deze telefoons zijn vaak niet duurder dan € 300,- en daardoor veel betaalbaarder.

Op zoek naar een mobiele abonnement voor je nieuwe smartphone? Bekijk onze sim only abonnement vergelijking voor de goedkoopste sim only aanbieder. Wil je juist geen los toestel, met dan een vergelijking van mobiele telefoons met abonnement.

Voor wie zijn de goedkoopste smartphones geschikt?

Budget smartphones zijn interessant voor mensen die graag op hun uitgaven letten en niet zo geïnteresseerd zijn in technische ontwikkelingen. Je wilt een telefoon die doet wat hij moet doen, maar de allerbeste camera's, schermtechnieken en processors zijn niet zo belangrijk voor je.

Lees ons artikel of je beter een smartphone met of zonder abonnement kunt kopen.

Dat betekent niet dat je hoeft in te leveren op gebruiksgemak. Een goedkope Android of goedkope iPhone presteert nog steeds goed, vooral wanneer je zoekt naar de beste telefoons in het budgetsegment.

Ben je geholpen met deze pagina?

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel