Chromecast

Chromecast installeren: Zo stream jij video vanaf je mobiel!

Veel mensen hebben tegenwoordig een smart-tv. Deze televisies beschikken over een internetaansluiting waardoor het mogelijk wordt om via de tv naar series op Netflix of filmpjes op Youtube te kijken. Maar er zijn ook nog genoeg televisies die van zichzelf geen internetaansluiting hebben. Gelukkig is daar een oplossing voor: de Google Chromecast! In deze blog vertellen we je meer over de functies van de Chromecast en helpen we je met het installeren ervan.

Wat is de Google Chromecast?

De Google Chromecast is een razendpopulaire ‘gadget’ die in recordtempo de wereld veroverde. Het is een hdmi-dongle met de grootte van een usb-stick. De dongle zorgt ervoor dat iedere televisie over een wifi-verbinding kan beschikken. Dit biedt veel mogelijkheden. Zo kun je via de Chromecast gebruik maken van apps als Netflix, Spotify en Youtube. De Chromecast is erg makkelijk in gebruik. Je kunt je smartphone of tablet aan het apparaatje koppelen en op deze manier media naar je televisie streamen. Je hoeft dus alleen Netflix op je smartphone of tablet te installeren om via de Chromecast een serie op je televisie te bekijken. De Chromecast is ook niet duur en is daarom een goed alternatief voor een prijzige nieuwe televisie met een internetverbinding. Hoewel de Chromecast makkelijk in gebruik is, kunnen sommige mensen moeite ervaren met het installeren ervan. Daarom beschrijven we een aantal stappen die je hierbij kunnen helpen. Een kind kan de was doen!

Chromecast televisie

Google Chromecast aansluiten

Stap 1: Plug-in!

Steek het apparaatje in de hdmi-uitgang van je televisie. Sommige televisies kunnen de Chromecast zelf voorzien van stroom, anders dien je gebruik te maken van de adapter die je aan kunt sluiten op een stopcontact. Heb je de Chromecast ingeplugd en voorzien van stroom? Zet dan je televisie weer aan en ga naar het hdmi-kanaal.

Stap 2: Instellen

Vervolgens zie je een aantal instructies op het scherm. Deze spreken voor zich en kun je gewoon volgen. Nu dien je op je smartphone of tablet de app ‘Google Home’ te installeren. Deze applicatie zal vervolgens op zoek gaan naar jouw Chromecast en een verbinding opzetten. Wanneer de verbinding tot stand is gekomen kun je op ‘volgende’ klikken.

Stap 3: Chromecast verbinden

Op je smartphone en tablet zie je vervolgens een code. Komt deze overeen met de code die je ziet op je televisie? Mooi! Dan is alles goed ingesteld. Je kunt je apparaat eventueel nog een andere naam geven, maar dit is niet nodig. Je hoeft nu alleen nog maar je WiFi-netwerk met je Chromecast te verbinden en je Chromecast is klaar om te streamen!

Chromecast installeren

Dit kun je doen met de Chromecast

Nu je de Chromecast succesvol hebt geïnstalleerd is het tijd om gebruik te maken van de vele mogelijkheden die je nu hebt gecreëerd voor het gebruik van je televisie. We hebben drie tips voor applicaties die goed via de Chromecast op je televisie te gebruiken zijn:

Spotify

Spotify is een zeer populaire applicatie waarmee je gratis (beperkt) of tegen betaling (onbeperkt) muziek kunt streamen. Wanneer je een goede speakerset op je tv hebt aangesloten is het dus erg leuk om via de Chromecast muziek af te spelen op je televisie.

Netflix

Ook Netflix is een (betaalde) streamingdienst. Het platform is erg populair en biedt duizenden films en series aan. Hierdoor kun je kijken wat je wilt op het moment dat het jou ook echt uitkomt! Makkelijk toch?

YouTube

YouTube kent natuurlijk iedereen. Op de site staat duizenden uren aan videomateriaal. Van muziekclips tot grappige filmpjes, Youtube is altijd een leuke app om tijd mee te doden!

Internet nodig? Vergelijk de opties!

Zie jij de Chromecast ook wel zitten en ben je op zoek naar een goed internetabonnement met televisie? Vergelijk dan de verschillende aanbieders met elkaar via dit handige internet en tv overzicht op onze website! Op deze manier verzeker je jezelf van de allerbeste deal. Datum: 22-06-18