Update: 09 januari 2024

De goedkoopste internetprovider van 2024

Op zoek naar de goedkoopste internetprovider? Het voordeligste abonnement is internet-only: alleen internet zonder tv. De prijzen verschillen per provider. Daarom hebben we voor jou een overzicht gemaakt!

Wifi symbool met een euroteken

Wat is de goedkoopste internetprovider?

We vinden dat elke Nederlander het beste en goedkoopste internet verdient. Daarom bieden we een overzicht met alle prijzen op rijtje van elke provider.

ProviderSnelheidPrijs
Youfone30 Mbps€ 32,00
Odido50 Mbps€ 32,50
Budget Thuis30 Mbps€ 34,00

Uit onze internetvergelijker blijkt dat Youfone momenteel de goedkoopste internetprovider in Nederland is. Voor € 32 per maand bieden ze een internet only aan met een snelheid van 50 Mbps via een DSL-verbinding.

*Prijzen zijn uit 2024 en afhankelijk van de beschikbaarheid op je adres. Vergelijk internet op je adres voor een volledig overzicht bij je thuis.

Hoe vind je een goedkope provider?

Wil je goedkoop internet afsluiten voor thuis? Weet dat de prijzen en snelheden verschillen per adres. Je kunt goedkopere tarieven vinden door goed te vergelijken. Zorg ervoor dat je daarna de internetkosten per maand van verschillende providers vergelijkt voordat je een beslissing neemt.

1. Check de beschikbaarheid

Ga naar de website van een goede internetprovider en zoek naar hun aanbiedingen. Nog beter: Gebruik onze internet postcodecheck om de beschikbaarheid van goedkoopste aanbieders op jouw adres te controleren.

2. Prijzen en acties vergelijken

Zoek naar aanbiedingen met de beste prijs. Door een beetje onderzoek te doen, kun je de perfecte internetaanbieder voor je budget vinden. Wil je altijd goedkoop internet? Stap dan elk jaar over, en pak telkens de korting mee als nieuwe klant.

3. Kies internet zonder tv

Internettoegang is tegenwoordig een noodzaak, maar kies je een internet-abonnement met of zonder televisie? Je internetabonnement is een stuk goedkoper zonder tv. Tegenwoordig zijn streamingdiensten populair, en daarnaast zijn de NPO-kanalen altijd gratis te kijken.

4. Profiteer van combinatievoordeel

De combinatie van internet en mobiel kan voordeliger zijn. Want bij veel providers ontvang je een betere prijs als je vast internet met mobiel combineert. Het is niet alleen goedkoper, maar ook overzichtelijker om bij één provider je abonnement af te sluiten.

5. Kies een lage internetsnelheid

Bekijk je internetgebruik voordat je een abonnement afsluit. Vooral als je alleen woont, is een hoge internetsnelheid overbodig, en daar betaal je wel voor. Hoe hoger de snelheid van een abonnement, hoe meer je namelijk betaald.

6. Regelmatig je internet vergelijken

Een internetabonnement sluit je voor een jaar af. Daarna kun je maandelijks overstappen zonder zorgen. De tarieven worden telkens verhoogd en de prijzen worden jaarlijks aangepast. Blijf daarom de internetproviders elk jaar goed in de gaten houden.

Ons advies voor goedkoop internet

Youfone is de goedkoopste internetprovider met een internetabonnement van 32 euro per maand en een downloadsnelheid van 30 Mbps via DSL.

Bij de provider Budget en Youfone vind je het goedkoopste internet voor thuis. Deze providers leveren internet over DSL en glasvezel. Bij Youfone is snelheid 10 Mbps hoger.

Toch zijn beide abonnementen niet onze keuze. De internetsnelheid is te traag voor meerdere personen in huis. Ook is 4K streamen is niet mogelijk met deze lage snelheden.

De beste internetprovider met 100 Mbps

Ons advies is minimaal 100 Mbps voor voldoende snelheid. De goedkoopste provider met 100 Mbps is Odido. Ben je al klant bij T-Mobile met mobiel, dan krijg je extra voordelen.

Lees onze pagina met de beste internetproviders, wat is gebaseerd op klantbeoordelingen van recente onderzoeken, en prijzen uit onze eigen internetvergelijker.

Ben je geholpen met deze pagina?

Geef een reactie

1 reactie op dit artikel

gtgtt

Moo lijstje met goedkope providers waar ik zeker wat aan heb!