internet buitengebied

Oplossingen voor snel internet in het buitengebied


Woon je in een buiengebied en wil je een goede internetaansluiting hebben? De mogelijkheden zijn vaak een stuk beperkter. In een grote stad kun je kiezen uit verschillende verbindingstypen. Denk bijvoorbeeld aan ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. In buitengebieden ben je vaak aangewezen op ADSL. Omdat je ver van de wijkcentrale zit is de kans groot dat de ADSL verbinding traag en instabiel werkt. Sommige woningen liggen zo ver van de wijkcentrale dat er helemaal geen mogelijkheden zijn qua bekabeld internet. Gelukkig bestaan er alternatieven waardoor je toch een internetaansluiting kunt realiseren.

Satellietverbinding


De satellietverbinding is de oplossing voor woningen en bedrijfspanden in het buitengebied. Ook met een satellietverbinding kunnen prima snelheden van boven de 20 Mbit behaald worden. De snelheid is nog niet eens het belangrijkste. Niets is zo vervelend als wegvallend internet. Als je voor de satellietoplossing kiest kun je profiteren van een stabiele internetverbinding. Satelliet internet is ook nog eens betaalbaar. Voor een paar tientjes per maand ben je al aangesloten. Er zijn verschillende aanbieders waar je uit kunt kiezen. Kijk goed naar de eenmalige kosten die in rekening worden gebracht. Sommige providers rekenen namelijk aansluit- of activatiekosten. Ook de apparatuur kan behoorlijk prijzig zijn, de prijzen lopen soms op tot honderden euro’s.

Glasvezel laten aanleggen


Naast de satellietverbinding zijn er ook nog alternatieven. Deze zijn echter een flink stuk duurder. Je kunt bijvoorbeeld een glasvezelkabel laten aanleggen naar je woning. We praten dan wel over duizenden tot tienduizenden euro’s. Wellicht zijn er meerdere woningen in het buitengebied die ook voorzien willen worden van snel internet. In dat geval zouden de aanlegkosten gedeeld kunnen worden. Toch blijft het aanleggen van een persoonlijke glasvezelkabel een dure oplossing die niet altijd financieel haalbaar is.

Internet via een telecom provider


Je kunt ook kijken naar een oplossing via je telecom provider. Een 3G of 4G mobiel internet abonnement kan afgesloten worden in combinatie met een simkaart. Er zijn tablets te koop waarin een simkaart kan worden geplaatst. Je kunt vervolgens het internet op via je telecom provider. Let wel op het maximale dataverbruik. Afhankelijk van het mobiele abonnement mag je een bepaald aantal MB’s per maand verbruiken namelijk. Kom je over de limiet heen, dan kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden of wordt de internetsnelheid zo laag dat er niet meer mee te werken valt.

Datum: 04-12-15