Overstap internet binnen 1 dag

Internet abonnementen: Binnen 1 dag overstappen?

We zijn tegenwoordig 24 uur per dag, 7 dagen per week online. Met een smartphone, tablet of laptop gebruiken we internet voor van alles en nog wat. Hoe zou jij contact onderhouden met vrienden zonder WhatsApp? Of de weg vinden zonder Google Maps op je telefoon? Lastig. Een internetabonnement is eigenlijk onmisbaar. Daarom zou je bij problemen het liefst binnen 1 dag willen overstappen.

Ook thuis is internet voor veel mensen onmisbaar. Voor het kijken van een serie of film gebruiken we Netflix, voor het luisteren van muziek Spotify en zelfs koelkasten en thermostaten zijn tegenwoordig aangesloten op het internet. Offline zijn is erg onhandig en wanneer er problemen zijn met de internetverbinding wordt een overstap al snel overwogen.

Hoe groot de problemen ook zijn, vaak zijn mensen enigszins angstig om over te switchen van internetprovider. Wat als het mis gaat en je dagen zonder internet zit? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Om je te informeren over hoe overstappen bij de grote providers in zijn werk gaat, gaan we daar in deze blog dieper op in.

Hoe snel kan ik overstappen?

Wanneer je problemen hebt met je internetprovider, zou je het liefst binnen 1 dag over willen stappen naar een internetprovider die jou beter van dienst is. Helaas is dat onmogelijk. Technisch gezien zijn de meeste internetproviders wel in staat om binnen een dag een verbinding aan te sluiten, je zit alleen met een lopend contract bij je huidige provider waardoor een overstap niet binnen een dag geregeld kan zijn.

Gelukkig is overstappen, zeker bij de grotere internetproviders, tegenwoordig vrij simpel. Daar waar je het vroeger nog wel eens enkele dagen zonder internet moest doen, lukt het nu vrijwel altijd om de overstap zonder offline-tijd te realiseren. Dit is mogelijk door afspraken die de overheid en grote providers hebben gemaakt om het overstappen voor consumenten makkelijker te maken.

Overstappen met de overstapservice

Enkele jaren geleden zijn er afspraken gemaakt tussen de overheid en de grootste internetproviders. Goed nieuws voor de consument, want overstappen is door deze afspraken een stuk makkelijker geworden. Vrijwel alle grote internetproviders hebben zich gecommitteerd aan deze afspraak waardoor overstappen tussen deze providers een fluitje van een cent wordt.

Tele2, Online.nl, Ziggo, KPN, Telfort, XS4ALL en T-Mobile zijn de providers die de overstapservice aanbieden.

Hoe werkt de overstapservice?

De overstapservice is ideaal, want de provider neemt al het ‘vervelende’ werk voor je uit handen. Dit houdt in dat je nieuwe provider de opzegging van je oude provider voor je regelt. Uiteraard blijft de opzegtermijn van je oude provider wel gelden. Overstappen neemt om deze reden doorgaans een maand in beslag. Gelukkig wel zonder offline te zijn, want je nieuwe provider kan de verbinding direct overnemen.

Internet overstappen

Wat is de opzegtermijn van mijn contract?

Wil je overstappen van internetprovider? Dan heb je te maken met de opzegtermijn van je huidige contract. Ook wanneer je gebruikt maakt van de overstapservice dien je rekening te houden met de opzegtermijn van je contract. Bij de meeste grote internetproviders werkt het contract op dezelfde manier, waardoor we je hier een goed beeld van kunnen geven.

Hoe werken de meeste internetcontracten?

Vaak sluit je een contract voor internet af voor een of twee jaar. Wanneer deze periode is afgelopen, wordt het contact automatisch per maand verlengd. Daarom kennen de meeste internetproviders ook een opzegtermijn van een maand. Na die maand kun je overstappen naar een andere provider.

Wanneer de looptijd van je contract nog niet is verstreken, je zit dan dus nog in de periode van 1 of 2 jaar, is het moeilijker om over te stappen. Vaak kun je het contract wel opzeggen, maar daar betaal je voor. Denk hierbij aan de resterende contractkosten en eventuele bijkomende kosten. Dit kan dus flink oplopen.

Wanneer je scherp bent op de prijzen voor een internetcontact, doe je er goed aan om een contract voor maximaal een jaar af te sluiten. Dit is vaak iets duurder dan een meerjarig contract, maar je hebt na een jaar wel weer de mogelijkheid om te kijken of je ergens anders goedkoper uit kunt zijn.

Internetcontracten

Overstappen? Vergelijk de verschillende mogelijkheden!

In deze blog hebben we je meer verteld over de mogelijkheden om te wisselen van internetprovider. Ook zijn we wat dieper ingegaan op de duur van je contract en de mogelijkheden om op te zeggen.

Heb je vaak problemen met je internet thuis en denk je daarom aan overstappen? Doe jezelf een plezier en vergelijk de verschillende aanbieders, zodat je verzekerd bent van de scherpste prijs. Binnen 1 dag overstappen is zoals geschreven niet mogelijk, maar eenvoudig overstappen middels de overstapservice is wel erg fijn!

Datum: 18-05-18