Televisie met wifi

De 5 voordelen van een televisie met wifi

Wat moeten we nog zonder internet? Het nieuws lezen, Youtube-filmpjes kijken, contact hebben met vrienden en je mooiste vakantiekiekjes delen via Instagram; je doet het allemaal met je smartphone die altijd verbonden is met de rest van de wereld.

Maar tegenwoordig hebben ook veel andere apparaten in huis een internetaansluiting, waaronder je televisie. Benieuwd welke voordelen een televisie met wifi met zich meebrengt? In deze blog bespreken we er vijf.

1. Altijd online door internet op tv

Televisies met internet worden ook wel Smart TV’s genoemd. Dat is niet voor niks, ze hebben namelijk veel meer mogelijkheden dan ‘gewone’ televisies. Met internet op je televisie wordt het mogelijk om alles wat je normaal gesproken op je laptop of smartphone doet, via de televisie te doen.

Interesse in een aansluitend pakket voor jouw smart tv? Vergelijk de verschillende pakketten voor internet en digitale tv.

Alle bekende applicaties hebben inmiddels versies speciaal voor televisies gelanceerd. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf de bank Skypen met vrienden die aan de andere kant van de wereld op vakantie zijn!

2. De beste films en series

Het internet biedt veel mogelijkheden op het gebied van streaming. Zo kun je online naar de beste films en series kijken zonder dat je deze eerst op je televisie hoeft te zetten.

Grote streamingdiensten als Netflix en Pathé Thuis werken vaak met een abonnement waarmee je voor een vast bedrag per maand al het aanbod kunt bekijken. Deze aanbieders hebben speciale applicaties voor televisies met wifi gebouwd. Ook zonder abonnement valt er overigens genoeg te zien, YouTube heeft ook goede applicaties voor Smart TV’s.

Internet op tv

3. Online terugkijken op je televisie

Je lievelingsprogramma gemist? Geen probleem, met je Smart TV kijk je makkelijk programma’s terug. Grote zenders als de NPO, RTL en SBS hebben eigen applicaties speciaal voor televisies met internet.

Een paar keer klikken en je hebt je programma gevonden. Dat scheelt weer gedoe met je laptop of smartphone, televisie kijk je immers het liefst lekker vanaf de bank, toch?

4. Het hele huis verbonden door televisie met wifi

Vroeger keek het gezin standaard samen televisie, waardoor het apparaat een centrale rol speelde in het huis. Met de komst van smartphones en tablets is die rol een beetje weggevallen. Iedereen lijkt alleen nog maar bezig te zijn met wat er gebeurt op het eigen scherm.

Een Smart TV kan dit veranderen. Het is namelijk mogelijk meerdere apparaten aan de televisie te verbinden, zodat deze kan fungeren als een mediahub. Hierdoor kun je leuke foto’s die je tegenkomt op Facebook laten zien op de televisie en wanneer je een serie kijkt op je smartphone, kun je later gemakkelijk verder kijken op de tv.

Vrouw met smartphone

5. Je smartphone als afstandsbediening

De ouderwetse afstandsbediening van je televisie blijkt vaak niet de ideale manier om in uitgebreidere applicaties te navigeren. Gelukkig hebben veel fabrikanten daar een oplossing op gevonden en bieden zij apps aan die het mogelijk maken om je smartphone als ‘afstandsbediening’ te gebruiken.

Deze applicaties nemen veel ergernissen weg en laten je smartphone en televisie op een slimme manier samenwerken. Iedereen die het wel eens heeft geprobeerd, weet dat het intikken van een webadres via een standaard afstandsbediening niet handig werkt. Laat je smartphone en televisie daarom samenwerken en haal het beste uit beide apparaten!

Datum: 29-01-18