Wifi

Grappige Wifi naam bedenken? 5 keer de leukste netwerknamen

Wifi is een populaire manier om in huis draadloos gebruik te maken van internet. Maar ook restaurants, clubs en andere openbare gelegenheden bieden steeds vaker gratis Wifi aan. Een hotel kan tegenwoordig niet zonder Wifi, want voor veel mensen is de beschikking hebben over een internetverbinding bijna verworden tot een eerste levensbehoefte.

Wifi is een technologie die het mogelijk maakt om draadloos te internetten. In plaats van een bekabelde verbinding maakt het gebruik van radiogolven om signalen door te sturen. Veel apparaten maken gebruik van Wifi. Hierbij kun je denken aan de laptop en je telefoon, maar tegenwoordig zijn er zelfs koelkasten die worden verbonden met het internet via Wifi.

Omdat Wifi een belangrijke rol speelt in ons leven, gaan we ook creatief met de functionaliteiten ervan om. Zo is er de mogelijkheid om een Wifi-netwerk een eigen naam te geven, zodat deze makkelijk herkenbaar is voor iedereen die er gebruik van mag maken. In sommige gevallen kan dit grappige resultaten opleveren. We delen er een aantal:

Grappige Wifi namen

Afluisterplantenbak

Deze Twitteraar staat bekend om zijn creativiteit met Wifi-namen en kon het niet laten om zijn buren eens flink in de maling te nemen. Luistert de AIVD mee?

Wifi wie?

Een leuke woordgrap is natuurlijk nooit verkeerd. Ook met ‘Wifi’ zijn de mogelijkheden daarvoor eindeloos. Wat dacht je van die bekende pianist met een voorliefde voor alles wat met Disney te maken heeft?

Historisch figuur

Het internet signaal komt via een kabel binnen bij een modem. Vervolgens wordt dit signaal middels een (soms ingebouwde) router verspreid door de rest van het huis. Daar weet historisch figuur Michiel de Router natuurlijk alles van!

modem

Hoe verander ik mijn netwerknaam?

Heb je inspiratie gekregen van alle genoemde voorbeelden in dit artikel? Dan kun je makkelijk zelf je Wifi naam aanpassen en je buren in de maling nemen – of laten schrikken! Met een paar simpele stappen kun je je Wifi naam aanpassen. We nemen de stappen met je door:

Stap 1: vind de configuratie van je router/modem

Om de naam van je Wifi-netwerk aan te passen dien je eerst in te loggen in het systeem van je router of modem. Dit doe je door het IP-adres van je router of modem in te tikken in de url-balk van je browser (bijvoorbeeld Google Chrome). Het IP-adres verschilt per fabrikant en vind je terug in de gebruiksaanwijzing. Kun je deze niet vinden? Zoek dan even op Google naar het IP-adres van je router of modem, dan heb je deze waarschijnlijk snel gevonden.

Stap 2: inloggen

Sommige routers beschikken over speciale software waarmee je zaken als de Wifi mee aan kunt passen, maar vaak zul je in moeten loggen via je browser zoals hierboven uitgelegd. Je logt in met de gegeven die bij je router of modem horen, ook deze vind je als het goed is in de gebruiksaanwijzing. Kun je deze gegevens niet vinden? Vaak werkt het ook als je twee keer ‘admin’ invult. Anders zou je ook online even kunnen zoeken naar standaard inloggegevens voor jouw fabrikant.

Stap 3: draadloze instellingen

Hoe de software van je modem of router eruit ziet verschilt per fabrikant. We geven daarom een algemene uitleg. Na het inloggen zoek je naar de pagina met draadloze instellingen. Op deze pagina zoek je vervolgens naar het veld waarvoor ‘SSD’ staat. Dit staat voor de naam van je Wifi-netwerk. Vaak staat hier een standaardnaam ingevuld. Deze kun je vervangen, bijvoorbeeld door een van de grappen hierboven.

Internet traag?

Heb je last van traag internet? Dan kan het zijn dat jouw provider niet de snelheid levert die het heeft beloofd toen jij je contract afsloot. Overstappen naar een andere aanbieder kan een oplossing zijn. Zeker weten dat je niet te veel gaat betalen? Vergelijk de verschillende aanbieders dan eenvoudig via het internetabonnement overzicht op onze website!

Datum: 25-09-18