glasvezelabonnement

Wat zijn de voordelen van een glasvezelabonnement?

Steeds vaker wordt het woord glasvezel in de mond genomen. Het aantal glasvezel aansluitingen neemt toe, maar wat zijn de voordelen van een glasvezelabonnement? Als je momenteel nog gebruik maakt van ADSL of kabel kan het interessant zijn om over te stappen op glasvezel. Het eerste voordeel is namelijk stabiliteit. Het glasvezel netwerk werkt stabiel en snel, je hoeft dus niet bang te zijn dat een filmpje gaat bufferen tijdens het afspelen of dat je eruit wordt gegooid tijdens het spelen van een online multiplayer game.

Download en upload lopen synchroon

Anders dan bij kabel en ADSL loopt de download en upload synchroon bij glasvezel. Je kunt dus net zo snel uploaden als downloaden. Heb je een ADSL abonnement, dan is deze asynchroon qua snelheid. Zo kun je bijvoorbeeld downloaden met 20 Mbit, terwijl de upload op 1 Mbit ligt. Kies je voor 100 Mbit glasvezel, dan down- en upload je met deze snelheid. Dit is vooral handig als je een foto of video wilt uploaden. Met glasvezel staan je foto’s en video’s dus nog sneller op Facebook en Instagram!

Ruime providerkeuze

Er zijn tegenwoordig tal van providers die een glasvezelabonnement aanbieden. Het voordeel hiervan is dat je niet bent gebonden aan één bepaalde provider. Je kunt eenvoudig een prijsvergelijking uitvoeren en op die manier ontdekken welke glasvezelprovider de goedkoopste is. Wij raden je wel aan om naast de prijs ook naar de kwaliteit te kijken, zo ben je ervan verzekerd dat je het glasvezelabonnement bij een betrouwbare provider afsluit.

Pakketkeuze

Glasvezel wordt aangeboden in combinatie met verschillende pakketten. Wil je alleen internet, dan kun je voor een internet only abonnement gaan. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor internet en televisie of internet en telefonie. Wil je alles bij één aanbieder onderbrengen, dan kun je een zogenaamd alles in één abonnement afsluiten. Zo’n alles in één abonnement bestaat uit internet, televisie en telefonie. Deze abonnementen zijn in verhouding het goedkoopst, daarnaast kun je met al je vragen bij één provider terecht. Het scheelt dus niet alleen geld, maar ook tijd!

Eenvoudige installatie

Een vijfde voordeel van glasvezel is de eenvoudige installatie. Vrijwel iedereen kan glasvezel installeren, ook als je weinig tot geen verstand hebt van ICT. De meeste providers bieden een doe het zelf installatie aan. Je krijgt in dat geval een duidelijke handleiding meegeleverd waarmee een glasvezelmodem binnen 15 minuten is geïnstalleerd. Wil je de installatie toch uitbesteden, dan is dat in de meeste gevallen ook geen probleem. Kies bij je aanvraag voor installatie door een monteur, deze zal het glasvezelabonnement vakkundig bij je installeren.

Ben je klaar voor de toekomst?

“Glasvezel is de toekomst”, deze opmerking hoor je steeds vaker. Nu je alle voordelen kent snap je wel waarom. De afgelopen jaren zijn de snelheden die je kunt behalen steeds verder gestegen. Snelheden van 250 of zelfs 500 Mbit zijn geen uitzondering meer. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Profiteer ook van alle glasvezel voordelen, sluit een passend abonnement af!

Geplaatst op: 14-09-15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *