Wachtwoordgenerator

Met onze wachtwoordgenerator maak je een uniek en sterk wachtwoord met een combinatie van willekeurige hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. Met zestien tekens lang, biedt dit wachtwoord je maximale veiligheid.


Tip: Gebruik een passwordmanager om je complexe wachtwoorden in op te slaan. Twee goede en gratis open-source managers zijn Bitwarden en KeePassXC.

Hoe werkt een wachtwoord generator

Een wachtwoordgenerator is een programma waarmee je een willekeurig en sterk wachtwoord kunnen maken. De tool gebruikt een ingewikkeld algoritme om automatisch een veilig wachtwoord te maken die niet te raden is, en moeilijk te kraken.

Onze wachtwoord tool geeft je een voorstel voor een sterk wachtwoord. Klik nogmaals op de knop "Maak een veilig wachtwoord" om opnieuw een wachtwoord te genereren.

Waarom je wachtwoord veranderen

Het is voor je online veiligheid belangrijk om regelmatig al je wachtwoorden te veranderen. Zeker als deze nog niet sterk en veilig zijn waardoor andere makkelijker toegang kunnen krijgen tot je persoonlijke gegevens.

Computers kunnen namelijk eenvoudige wachtwoorden raden zonder enige moeite. Hackers gebruiken software waarmee ze miljarden verschillende wachtwoorden binnen enkele seconde kunnen proberen.

Het is dus erg belangrijk voor je online veiligheid om je privégegevens te beschermen met een ingewikkeld en sterk wachtwoord. Het liefs met verschillende cijfers, letters en symbolen. Onze tool gebruikt standaard 16 tekens voor zeer veilige wachtwoorden.

Wachtwoordtips

Probeer het zo moeilijk mogelijk te maken voor hackers en criminelen om bij je persoonlijke gegevens te komen met een sterk wachtwoord. Gebruik de volgende tips om veilig om te gaan met je wachtwoorden.

  • Gebruik voor elk account een uniek wachtwoord
  • Gebruik een wachtwoordmanager om sterke wachtwoorden te maken en bewaren.
  • Gebruik een wachtwoord met letters, cijfers en symbolen en minimaal twaalf tekens.
  • Verander regelmatig je wachtwoorden, in ieder geval één keer per jaar.
  • Gebruik altijd tweefactorauthenticatie als die optie beschikbaar is.
  • Probeer wachtwoorden niet op je computer of telefoon op te slaan.
  • Deel je wachtwoord nooit met anderen
  • Let op phishingmails of verdachte websites die om je wachtwoorden vragen.

Met onze wachtwoordgenerator weet je zeker dat je een sterke variant maakt. Hoe weet je of je al een veilig wachtwoord hebt? Een simpele manier is jezelf afvragen of je het wachtwoord kunt onthouden. Zo ja, dan is het te zwak, waardoor je gegevens niet genoeg beschermd zijn.

Veel mensen maken geen sterk wachtwoord omdat ze bang zijn dat ze die makkelijk kunnen vergeten. Schrijf ze niet op, maar gebruik liever een passwordmanager. Deze zit standaard in MacOS en Microsoft Edge ingebouwd en bieden een sterke encryptie.

Daarnaast zijn er vele passwordmanager die je op elk systeem kunt installeren. Wel moet je dan nog een hoofdwachtwoord onthouden. De software vult dan automatisch alles in bij elke website die je bezoekt. Handig en een stuk veiliger.

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel

Gerelateerde artikelen

Beter en goedkoper internet?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend