Prepaid mobiel internet

prepaid mobiel internet

Maak je gebruik van prepaid en wil je het internet op met je telefoon, tablet of laptop? Dat kan! Afhankelijk van je provider betaal je een bepaald tarief per verbruikte MB. Voordat je mobiel internet gaat gebruiken is het verstandig om na te gaan wat de hoogte is van dit tarief. Het tarief ligt meestal tussen de 25 eurocent – 1 euro per MB, wat nogal een verschil is natuurlijk. Bij minimaal gebruik (emailen en websites bekijken) zullen de kosten meevallen. Denk echter wel goed na wat je via prepaid internet doet. Het downloaden van grote bestanden of het updaten van apps raden wij af. Als je namelijk een app zoals Facebook update is het bestand al snel zo’n 50 MB groot. Als je provider 1 euro per MB in rekening brengt kost deze update je 50 euro. Kortom, je moet heel goed opletten wat je doet als je gebruik maakt van prepaid mobiel internet.

Maak gebruik van WIFI


Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van WIFI. Tegenwoordig kun je op steeds meer openbare plaatsen een WIFI netwerk vinden. Restaurants, cafés en winkels kiezen er steeds vaker voor een openbaar WIFI netwerk beschikbaar te stellen. In sommige steden wordt zelfs het hele stadscentrum voorzien van gratis draadloos internet. Als je de mogelijkheid hebt om te verbinden met zo’n draadloos netwerk raden wij je zeker aan dat te doen. Het voordeel hiervan is dat je geen kosten maakt als je een internet pagina opent, een app gebruikt of update.

Regelmatig op mobiel internet


Wil je regelmatig het mobiele internet op met een smartphone, tablet of laptop? In dat geval kan het voordeliger zijn om een zogenaamde sim only internetbundel aan te vragen met databundel. Je betaalt dan een vast bedrag per maand. Afhankelijk van de gekozen bundel kun je gebruik maken van mobiel internet. Stel dat je een 500 MB bundel hebt, dan kun je 500 MB downloaden / internetten per maand. Als je regelmatig mobiel internet gebruikt is dit meestal voordeliger dan prepaid mobiel internet. Vergelijk de aanbieders en maak eventueel gebruik van een aanbieding.