Mobiel internet voor op je tablet

mobielinternet tablet

Om mobiel internet op je tablet aan de praat te krijgen heb je een tablet nodig waar een simkaart in geplaatst kan worden. Je kunt vervolgens internetten via je telecom provider. Afhankelijk van de provider en het mobiele abonnement dat je hebt afgesloten kun je gebruik maken van 3G of 4G internet. Zo kun je overal het internet op met je tablet, wel zo handig! Heb je de mogelijkheid om verbinding te maken met WIFI dan raden wij je aan om dat te doen. Je hebt dan niet te maken met een databundel of een maximum aantal MB’s dat je mag verbruiken.

Een gepaste bundel


Zodra je met mobiel internet op je tablet aan de slag gaat is het van belang om even te kijken naar het type bundel dat je wilt afsluiten. Hoeveel MB denk je nodig te hebben? Over het algemeen kun je kiezen uit 100 MB, 250 MB, 500 MB of 1.000 MB. Uiteraard betaal je meer naarmate de bundel groter wordt. Als je slechts af en toe gebruik wilt maken van mobiel internet op je tablet is 100 MB misschien al wel genoeg. Ben je echter een fanatieke internetter die regelmatig filmpjes en foto’s bekijkt, dan kunnen de MB’s in een rap tempo verloren gaan. In dat geval past de bundel van 1.000 MB wellicht beter bij je.

Extra kosten buiten de bundel


Is je bundel op en wil je toch het internet op? In de meeste gevallen is dit geen probleem, maar je moet wel rekening houden met extra kosten. Buiten de bundel betaal je vaak een forse toeslag per MB, deze toeslag kan oplopen tot 1 euro per MB. Stel dat je 25 MB extra verbruikt, dan kun je dus een naheffing van 25 euro verwachten. Denk dus eerst goed wat je op internet gaat doen als je buiten je bundel het internet opgaat.