Mobiel internet voor op je telefoon

mobielinternet telefoonWil je graag weten welke mogelijkheden er zijn op het gebied van mobiel internet op je telefoon? Mobiel internet kun je laten verlopen via je telecom provider. Dit kan zowel als je prepaid hebt en als je een abonnement hebt. Let wel goed op de kosten die door de provider in rekening worden gebracht, deze kunnen behoorlijk oplopen namelijk. De meeste mensen hebben of prepaid of een abonnement, voor beide types nemen wij de mogelijkheden met je door.

Prepaid mobiel internet


Heb je prepaid en wil je het internet op met een iPhone of Android toestel? Let dan goed op het aantal MB’s dat je verbruikt. Voordat je het internet op gaat raden wij je aan om na te gaan wat de kosten per MB bedragen. Sommige providers brengen slechts 0,25 euro in rekening per MB, terwijl anderen 1,00 euro per MB in rekening brengen. Het voordeel van prepaid internet is wel dat je nooit voor honderden euro’s aan kosten kunt maken (ervanuit gaande dat je geen honderden euro’s aan tegoed hebt). Zodra je tegoed op is kun je het internet niet meer op.

Internetten met een telefoonabonnement


Als je een abonnement hebt is het oppassen geblazen. Er zit dan geen rem op je mobiele internet kosten. Als je niet uitkijkt ben je honderden euro’s kwijt aan mobiel internet. Daarnaast is het verstandig om even te kijken naar je databundel. Als je nog geen databundel hebt, informeer dan naar de mogelijkheden bij je provider. Voor een paar euro per maand kun je vaak al honderden MB’s aan internet verbruiken. Stel dat je een 500 MB internet bundel hebt, dan kun je voor het vaste bedrag 500 MB verbruiken. Via je telefoon kun je een waarschuwing instellen als je de limiet (bijna) hebt bereikt, zo kom je niet over je databundel heen en maak je geen extra kosten.