Oxxio internet

(Gemiddelde score: 1 op basis van 3 ervaringen)

Oxxio is een Nederlandse aanbieder die actief is sinds 2000. Oxxio levert groene stroom en gas aan particuliere klanten. Tot 2005 leverde de provider onder de naam Energiebedrijf.com. Sinds 2011 is de provider onderdeel van de Eneco Groep. Het motto van Oxxio is: Je energie in eigen handen. Dit omdat Oxxio mensen stimuleert om kritisch na te denken over zijn energie. Oxxio heeft dan ook een Oxxio App waarin je makkelijk overzicht hebt over je gebruik en kosten. Maar hoe is het internet bij Oxxio en wat hebben zij te bieden? In dit artikel gaan we in op het internet van Oxxio.

Wat heeft Oxxio nog meer te bieden?

Voordat we dieper in gaan op het Internet van Oxxio, gaan we het kort hebben over wat ze verder te bieden hebben. Oxxio is een provider die bekend staat om zijn Internet, TV & Bellen en je zo flink kan besparen. Wanneer je dit combineert met energie, ontvang je ook nog eens een combivoordeel naar keuze. Oxxio maakt gebruik van het kwaliteitsnetwerk van KPN, een stabiel, geoptimaliseerd en snel netwerk. Ze promoten zichzelf als goedkope en groene provider. Samengevat staan ze voor groen, zuinig en betaalbaar.

Drie pakketten bij Oxxio

Je kunt kiezen uit drie pakketten, namelijk alleen internet, Internet & TV of Internet, TV & Bellen. Op dit moment staan de prijzen vanaf € 28,45 p.m. voor alleen internet. Zoals hierboven al benoemd ontvang je korting wanneer je al energie van Oxxio ontvangt. Dit gebeurd voor internet en TV. Internet & TV is dan ook het meest gekozen pakket wat Oxxio aanbiedt. Je kunt bij Oxxio dus ook alleen internet bestellen, je hoeft er geen energie, TV of bellen van te krijgen. Wanneer je internet bestelt, ontvang je de ExperiaBox V10 gratis thuis. Dit wifi-modem zorgt ervoor dat je overal goed wifi-signaal hebt in huis.

Internetsnelheid per pakket

Pakket Internet Internet en TV Alles in 1
Downloaden DSL 100 Mbps, Glasvezel 500 Mbps DSL 100 Mbps, Glasvezel 500 Mbps DSL 100 Mbps, Glasvezel 500 Mbps
Uploaden DSL 10 Mbps, Glasvezel 500 Mbps DSL 10 Mbps, Glasvezel 500 Mbps DSL 10 Mbps, Glasvezel 500 Mbps

ADSL van Oxxio

Oxxio biedt internet aan via DSL en Glasvezel. De provider levert bij DSL een downloadsnelheid tot 100 Mbps aan en een uploadsnelheid van 10 Mbps. Het standaard internet van DSL loopt via een koperaansluiting. Het grootste deel van Nederland ontvangt internet op deze manier. De afstand tot de wijkcentrale heeft bij DSL impact op je internetsnelheid. De internetsnelheid die je dus daadwerkelijk ontvangt is in dit geval afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres. Je kunt de internetsnelheid van je huis berekenen door middel van je adres.

Glasvezel van Oxxio

Wanneer je een glasvezelverbinding hebt, kun je kiezen uit 50, 100, 200 en 500 Mbps. De uploadsnelheid van Glasvezel is gelijk aan de downloadsnelheid. Een glasvezelverbinding is snel en stabiel, er word verzonden via flinterdunne glasvezelkabels. Het maakt bij Glasvezel niet uit hoeveel personen er tegelijk op internet zitten, of hoe ver je van de wijkcentrale woont. Wel is het bij Glasvezel zo dat het aan je woonwijk ligt of je over Glasvezel kan beschikken.


1 Cor - 05 februari 2021
Overgestapt naar Oxxio, op de dag dat het contract in zou gaan geen monteur. Contact opgenomen met Oxxio, blijken ze helemaal niet te kunnen leveren op mijn adres. Meer dan sorry, we kunnen helemaal niet leveren, krijg je niet te horen. Zelfs na een aantal keren contact opgenomen te hebben nog steeds geen schriftelijke bevestiging dat ze niet kunnen leveren. Waardeloze club. Doen totaal geen moeite om iets te regelen.
1 Maria Valkr, Middelburg - 05 oktober 2020
Geen internet. Geen monteur. Al drie keer in drie dagen de belofte gekregen dat een monteur contact op zal nemen. Niet iets beloven dat je niet na kunt komen oxxio.
1 Jeroen - 15 juli 2020
Van KPN overgestapt naar Oxxio, internet blijft lopen via het KPN-netwerk, dus dit zou toch vrij vlekkeloos moeten lopen. Helaas is niets minder waar. Door een fout van Oxxio betaal ik nu nog een maand extra bij KPN. Op het moment dat ik contact met ze opneem, proberen ze niks te regelen, en zetten ze het alleen maar van zich af. KPN heeft mij een paar keer netjes te woord gestaan en duidelijk uitgelegd dat het probleem bij Oxxio zit, ook bieden ze de overstap garantie. Dus moeten ze de overstap naadloos regelen als nieuwe provider. Erg jammer.

Deel uw ervaring

Uw waardering: (klik op het gewenste aantal sterren)