Tele2 internet

(Gemiddelde score: 2.5 op basis van 2 ervaringen)

Tele2 is een zeer innovatieve aanbieder internet, maar ook telefonie en televisie. Over het algemeen kennen veel mensen de internetprovider van de reclames met het zwarte schaap, die altijd op zoek is naar de laagste prijs. Tele2 is een echte prijsvechter binnen de markt en probeert de gevestigde orde uit te dagen, om ervoor te zorgen dat de algehele tarieven binnen de markt omlaag kunnen. Tele2 is altijd op zoek naar de beste deal en is wat dat betreft een aantrekkelijke kandidaat binnen iedere vergelijking, of het nu gaat om een los internetabonnement of een alles in 1 pakket.

Tele2 sinds 1997

Tele2 bestaat sinds 1997 en heeft zich in een aantal jaren op weten te werken tot een van de grotere spelers binnen de markt. Men richt zich zowel op consumenten als bedrijven en slaagt erin een totaalpakket aan te bieden. Inmiddels is een op de vijf huishoudens in Nederland klant bij Tele2, waardoor men erin geslaagd is om een groot marktaandeel te verwerven. Sinds kort richt Tele2 zich ook op mobiele telefonie, maar het is van oorsprong een aanbieder van vaste telefonie, internet en televisie. Het bedrijf heeft toegang tot een groot glasvezelnetwerk waarmee een mobiel netwerk van hoge kwaliteit ingezet kan gaan worden. De aanbieder een 4G/LTE netwerk op het glasvezelnetwerk aan het koppelen waardoor klanten kunnen profiteren van een zeer snel mobielinternet.

Tele2 netwerk

Tele2 heeft zich in Nederland op een uitstekende manier weten te introduceren, door via het internet en de telefonie vervolgens ook meerdere producten aan te gaan bieden en de betrouwbaarheid van een grote leverancier uit te stralen. Tijdens de veiling van de 4G-netwerk frequenties slaagde men er bovendien in om ruimte op de band te bemachtigen, waardoor het Tele2 netwerk zich aan kan sluiten bij de grote providers KPN, en T-Mobile. De aanbieder is dus niet meer afhankelijk van een ander mobiele netwerk.

Tele2 alles in 1

Tele2 is groot geworden op het gebied van televisie, internet en bellen. Het zijn de Tele2 alles in 1 pakketten die het goed doen, maar als consument kan je ook alleen internet en tv, of internet en bellen bestellen. Met de verschillende abonnementen van Tele2 kan je digitale televisie kijken, telefoneren of gewoon over het internet surfen. De televisiebeelden zijn van hoge (digitale) kwaliteit, het internet werkt soepel en snel en voor een vast bedrag per maand kunt u zoveel bellen als u wenst.

Tele2 glasvezel internet

Tele2 staat bekend om de innovatie die het bedrijf drijft, aangezien het een van de partijen is die direct groots heeft ingezet op glasvezel. Het voordeel daarvan is dat je met een glasvezelaansluiting televisie kunt te kijken met beelden van hoge kwaliteit, en razendsnel kan internetten. Het is de verwachting dat Tele twee in de toekomst meer en meer klanten aan zich weet te binden. Neem de aanbieder in ieder geval mee tijdens het vergelijken, de kans is zeker groot dat zij voordelig uit de bus komen.

Consumenten en zakelijk

Tele2 is er zowel voor consumenten als voor de zakelijke markt, waardoor het voor een grote groep mensen een interessante aanbieder is. Als consument kan je gebruik maken van producten op het gebied van (mobiele) telefonie, internet en televisie en ook voor de zakelijke markt zijn er verschillende producten beschikbaar. Juist door zich op de beide doelgroepen te richten is Tele2 erin geslaagd om een belangrijke positie op de Nederlandse markt in te nemen. Uiteraard wordt het bedrijf daarbij gesteund door het feit dat ze ook in het buitenland actief zijn en deze ervaring kunnen verwerken in hun productaanbod.

Mobiele telefonie

Tele2 staat op het gebied van mobiele telefonie vooral bekend als prijsvechter. Dit geldt voor de reguliere abonnementen, maar nog meer voor de sim only aanbiedingen. Deze maken het mogelijk om al vanaf een paar cent per minuut te bellen, met behulp van een eigen toestel. De mobiele telefonie verloopt via een uitstekend netwerk en dankzij de 4G verbinding is het bovendien mogelijk snel te internetten. Op het gebied van mobiele telefonie is het meer dan de moeite waard om Tele2 mee te nemen tijdens het vergelijken.

Tele2 ervaringen

Klant van Tele2? Stuur ons jouw ervaringen, wij gaan alle beoordelingen en reviews toevoegen op deze pagina.


4 Peet, Sneek - 08 mei 2019
Het internet is goedkoop wat ik belangrijk vind. De snelheid mag wel omhoog wat mij betreft. Ik heb het idee dat Tele2 hier wat achter loopt met de andere providers.
1 M D Straman - 13 februari 2019
Ik wilde graag naar een andere provider en na een telefoontje met Tele2 bleek dit kosteloos te kunnen. Helaas kreeg ik achteraf een rekening van 175euro! Puinhoop daar, Tele2 is dus niet echt aan te raden… XS4all is waarschijnlijk een betere keuze :-)

Deel uw ervaring

Uw waardering: (klik op het gewenste aantal sterren)