Telefoon specs en prijzen vergelijken

Wil je telefoons vergelijken? We helpen je graag alle specificaties en toestelprijzen op een rij te zetten. Bekijk en vergelijk alle verschillende merken en modellen. Dan maak je een goede koopkeuze waar je iedere dag plezier van hebt.

Telefoons naast elkaar vergelijken

Hoe vergelijk je telefoons met elkaar?

Zoek je een nieuwe smartphone met een snelle processor, een goede camera en voldoende opslagruimte? Gebruik dan de volgende stappen om de beste vergelijking te maken. Dan zetten we alle toestellen, de specs en de kortingen voor jou op een rij.

Telefoons vergelijken in drie stappen:

  1. Kies het merk smartphone: Neig je naar Samsung, Apple of andere telefoonmerk? Ze gebruiken hun eigen besturingssysteem en hebben een andere manier waarop je de smartphone gebruikt. Kies daarom eerst je favoriete toestelmerk.
  2. Selecteer het model en de versie: Kies het model dat je wilt kopen, en vervolgens de versie met voldoende opslagruimte, een mooi formaat scherm en de camera die de foto’s maakt zoals jij die belangrijk vindt.
  3. Bestel de telefoon die je zoekt: Dat doe je gewoon online, op basis van de vergelijking die je op je gemak maakt. Dan heb je de nieuwe smartphone snel in huis, en kun je daar weer lekker een tijd mee vooruit.

Welke telefoonmerken zijn er beschikbaar?

De grootste merken voor smartphones zijn Apple, Google, Huawei, Motorola, Sony, Samsung en Xiaomi. Je hebt de keuze uit honderden mobiele telefoons, voor intensief gebruik en met de beste specificaties of juist goedkope budgetsmartphones.

Hoe kies ik uit Android of iOS?

De populairste besturingssystemen van telefoons zijn Android (onder andere Samsung en Google) en iOS van Apple met zijn iPhones. Let bij Android op de versies van het besturingssysteem. De nieuwste versies bieden namelijk meer mogelijkheden.

Welke telefooncamera maakt de beste foto's?

Vergelijk de kwaliteit van de camera door rekening te houden de grootte van de sensor om licht toe te laten. Vergelijk daarnaast de kwaliteit van de lenzen, en aantal megapixels als je het belangrijk vindt om in te kunnen zoomen.

Hoe vergelijk ik het toestelscherm?

Het scherm is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de smartphone. Vergelijk daarom de afmetingen en de resolutie van displays. Een hogere resolutie zorgt voor een scherper scherm. De grootte van het display bepaalt hoeveel informatie je daarop kunt tonen, en op welk formaat je video’s, series en films kunt streamen.

Hoeveel opslagruimte heeft mijn telefoon nodig?

Je kunt telefoons vergelijken met een opslagruimte tot 1 TB om al je foto’s, video’s, apps en andere documenten te bewaren. De meeste smartphones gaan tot 256 GB aan opslag. Wil je dus veel foto’s en video’s maken en opslaan? Kies dan voor meer opslagcapaciteit.

Welke smartphone gaat het langst mee?

Let vooral op bij Androidtelefoons: goedkope modellen zitten vaak vast aan een Androidversie. Samsung en Google Pixel zijn de beste telefoons met Android met de langste levensduur en voldoende updates. Bij Apple weet je zeker dat je telefoon lang meegaat, met ondersteuning van minimaal 5 jaar, maar meestal langer!

Is een los toestel zonder abonnement goedkoper?

Een telefoon met abonnement kan goedkoper zijn dan je een los toestel. Veel providers bieden telefoon met korting aan bij een tweejarig abonnement. Aan de andere kant zijn er genoeg winkels met ook mooie aanbiedingen voor losse telefoons. Dat geeft je de vrijheid om zelf een passende sim only abonnement uit te kiezen voor bij je toestel.