Hoe kan ik meerdere tv’s aansluiten

meerdere tvs

Digitale televisie is tegenwoordig erg in trek. Steeds meer mensen kiezen voor internet en digitale televisie, miljoenen mensen zijn er al op aangesloten. Toch hoor je steeds vaker de vraag “hoe kan ik meerdere tv’s aansluiten?”. De standaard aansluiting bevindt zich bij de meeste mensen in de woonkamer. Het wordt pas interessant als je digitale televisie ook in de slaapkamer kunt kijken. Voordat je gaat slapen kun je naar je favoriete serie of televisie programma kijken, wie wil dat nou niet?

Tweede mediabox


Om meerdere tv’s te kunnen aansluiten heb je een tweede mediabox nodig. Deze mediabox kun je in de buurt van de tweede televisie zetten De mediabox zelf sluit je aan op de televisie, dit kan in de meeste gevallen met een HDMI kabel. De tweede mediabox kan exact hetzelfde als de eerste box. Je kunt dus zenders in HD kwaliteit bekijken, uitzending gemist openen en gebruik maken van de videotheek. Als je wilt genieten van HD kwaliteit is het uiteraard wel noodzakelijk dat je televisie HD kwaliteit aan kan. Zorg dan ook voor een goede, eigentijdse televisie in de slaapkamer of ruimte waar je de tweede mediabox wilt aansluiten.

Programma’s opnemen


Als je programma’s of series wilt kunnen opnemen dient de mediabox over een harde schijf te beschikken. Hoeveel minuten / uren je kunt opnemen is onafhankelijk van de grootte van de harde schijf. Sommige providers leveren geen mediabox met harde schijf meer. Opnames worden steeds vaker weggeschreven “naar de cloud”. Je opname wordt in dat geval extern bewaard voor een bepaald aantal dagen. Deze ontwikkeling zorgt er voor dat de mediaboxen goedkoper kunnen worden aangeboden. Voor opnemen in de cloud kunnen wel extra abonnementskosten in rekeningen worden gebracht.

Informeer bij je provider


Als je een tweede mediabox wilt aanvragen kun je contact opnemen met je provider. In de meeste gevallen is een tweede mediabox niet kosteloos. Het kan zijn dat je de mediabox moet kopen, Soms behoort huren ook tot de mogelijkheden. Neem telefonisch contact op met je telecom provider of kijk op de website om na te gaan welke opties er zijn.