Hoe kan je het beste televisie kijken via internet?

Een groot voordeel van online tv kijken via internet is dat je niet langer gebonden bent aan een locatie in je woning. Bij een aantal providers kan je gebruik maken van een speciale applicatie om tv-programma’s af te spelen op een smartphone, laptop of tablet. Dat is interessant wanneer jij bijvoorbeeld op een bepaald moment naar een ander programma wilt kijken dan je partner.

Hoe werkt het?

Ziggo was een van eerste aanbieders met een TV-App voor klanten. Niet alleen Ziggo, maar ook Telfort, KPN, UPC en XS4all hebben een oplossing waarmee je een TV-gids kan raadplegen en live televisie kunt kijken op een mobiel apparaat. Een voorwaarde is dat je verbinding maakt met het netwerk van de provider. Met een Wifi of (3)4G verbinding kan iedereen Nederland 1,2 en 3 ontvangen met een App van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

iOs en Android

Op dit moment zijn er Apps beschikbaar voor de besturingssystemen iOs en Android. Er is dus alleen ondersteuning voor deze twee besturingssystemen. Het is goed mogelijk dat op korte termijn ook de overige besturingssystemen worden ondersteund. Zoek in de App Store van Apple of Playstore voor Google Android naar een Tv-app die geschikt is voor jouw apparaat. Zo kan je overal live televisie kijken of on-demand programma’s streamen.

Tablet, laptop en telefoon

De extra tv-dienst zit over het algemeen automatisch inbegrepen bij een abonnement met digitale tv zonder extra kosten. Let wel op dat bij een abonnement met analoge televisie de mogelijkheid niet standaard aanwezig is. Veel uitzendingen van zowel de publieke als de commerciële zenders worden tegenwoordig ook live online uitgezonden via hun website. Surf naar de website van de zender en de kans is groot dat je daar een stream kunt starten. Om series en films te streamen kan ook gebruik worden gemaakt van het aanbod van Netflix. De nieuwe speler in Nederland op het gebied van on-demand tv-kijken heeft een ruime collectie aan films en series die je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kan streamen. Zorg ervoor dat je internetverbinding snel genoeg is. De beeldkwaliteit is namelijk voor een groot deel afhankelijk van je downloadsnelheid.