Wat is een snel mobiel internet abonnement?

Het 4G+ internet is een van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van mobiel internet. Het is de opvolger van 3G internet, waardoor er veel hogere snelheden mogelijk zijn. Het mobiele internet benadert op deze manier de snelheid van het Wifi-netwerk. De meest recente telefoons en tablets zijn op dit moment geschikt voor deze snelle verbinding. Kijk hier goed naar wanneer je een nieuw apparaat aankoopt. Houd er bovendien rekening mee dat u een speciaal mobiel internet abonnement nodig heeft om gebruik te kunnen maken van deze snelle verbinding.

Sneller mobiel internet

4G+ internet staat vooral voor het snelle mobiel internet, waardoor je bijvoorbeeld de mogelijkheid heeft om bestanden te downloaden of filmpjes en muziek te streamen. We maken over het algemeen steeds meer gebruik van data, waardoor het voor veel mensen van belang is dat de snelheid flink omhoog gaat. Eind 2012 zijn er nieuwe frequenties geveild door de overheid, waar providers gebruik van kunnen maken. Zij zijn in 2013 gestart met de uitrol van het netwerk, waardoor consumenten er vanaf medio 2013 mee aan de slag kunnen.

Bij welke aanbieders?

Je kan een mobiel internet abonnement afsluiten bij een aantal verschillende internetaanbieders. KPN en Vodafone hebben het meest betaald voor de nieuwe frequenties en kunnen om die reden de snelste verbinding aanbieden, net als T-Mobile. Naast de grote drie providers in Nederland is ook Tele2 erin geslaagd om ruimte op de frequentieband te bemachtigen, waardoor ook zij de mogelijkheid hebben om snel mobielinternet aan te bieden. Als consument is het mogelijk om bij deze aanbieders een speciaal internetabonnement afsluiten.

Wat kost een abonnement?


De kosten van mobiel internet zijn onder andere afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Kies een abonnement dat zowel qua snelheid als qua databundel past bij je wensen. Kies bijvoorbeeld voor een databundel met 2000MB wanneer je regelmatig gebruik maakt van het mobiele internet. De snelheid is vooral van belang wanneer je van plan bent om veel filmpjes te kijken of muziek te gaan luisteren op je tablet of telefoon. Maak je daar veel gebruik van? Dan is het wellicht een goed idee om een meer ruime databundel te kiezen. Internet via je mobiele apparaat zorgt wat dat betreft voor een hoop nieuwe mogelijkheden, die voorheen tot het thuis- of bedrijfsnetwerk beperkt bleven.