Mobiel internet buitenland

Wat betaal je voor mobiel internet in het buitenland?

Maak je gebruik van internet in het buitenland, dan gebruik je het mobiele netwerk van een andere provider. In het buitenland internetten noem je dataroaming. Binnen de EU is dit sinds 2017 afgeschaft zodat je dezelfde tarieven als in Nederland betaald. Heb je onbeperkt internetabonnement, dan heeft je provider een datalimiet in EU-landen. Dit limiet verschilt per provider. Buiten de EU worden wel kosten in rekening gebracht voor het gebruik van je databundel. De kosten verschillen per land. Bij veel providers kan je hiervoor een extra bundel afsluiten.

Het is weer zomer en dat betekent dat veel mensen op vakantie gaan. Ook op vakantie willen we tegenwoordig gewoon online kunnen om te WhatsAppen en foto’s te delen via Instagram. In Europa kan dat door Europese regelgeving gelukkig volgens je eigen bundel, maar buiten Europa moet je nog altijd oppassen.

De kosten voor mobiel internet buiten Europa kunnen flink oplopen. Dit komt omdat je gebruik maakt van het netwerk van een provider in het land waar je op vakantie bent. Dit heet dataroaming. De buitenlandse provider berekent de kosten die je hebt gemaakt door aan je eigen provider. Deze kosten kunnen flink oplopen, zeker wanneer je bijvoorbeeld filmpjes kijkt op YouTube of stories bekijkt op Instagram.

Mobiel internet in Europa?

Door nieuwe Europese regelgeving kost het je niets extra wanneer je in een land in Europa gebruikmaakt van mobiel internet. Je internet dan dus gewoon volgens je bundel, ideaal! Maar let wel op, want niet alle landen in Europa zijn ook lid van de Europese Unie, denk aan Zwitserland en Noorwegen. Niet alle providers passen de nieuwe regels ook toe in deze landen, dus je kunt dit het beste even controleren voor vertrek.

Mobiel internet buitenland

Mobiel internet buiten Europa

Buiten Europa kan de rekening voor het gebruik van mobiel internet al snel flink oplopen. Dit komt omdat je gebruik moet maken van een lokaal netwerk, die hier hoge kosten voor in rekening brengt bij je eigen netwerk. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om bijvoorbeeld bundels af te sluiten via je provider, zodat je goedkoper uit bent. Hierbij dien je wel goed in de gaten te houden dat je niet over deze bundel heen gaat, want dan begint de teller te lopen.

Om je een idee te geven van de beschikbare databundels van grote Nederlandse providers, geven we je een aantal voorbeelden:

Vodafone

Vodafone heeft de Alles in 1 wereldbundel. Met deze bundel krijg je voor 5 euro 30 mb, 30 belminuten en 30 sms’jes per dag. De bundel is makkelijk aan te zetten via sms en je betaalt enkel wanneer je de bundel gebruikt. Voor 3,50 meer krijg je de Alles in 1 wereldbundel XL met 100 mb, 100 belminuten en 100 sms’jes.

T-Mobile

Voor mobiel internet buiten Europa heeft T-Mobile Travel & Surf. Hiermee kun je zonder ergens aan vast te zitten voor een vaste prijs een bepaald aantal mb’s kopen. De prijzen verschillen per land, maar beginnen bij 5 euro voor 100 mb, met een geldigheid van 24 uur. Kijk op de website van T-mobile voor een overzicht van de prijzen per land.

KPN

Ook KPN biedt meerdere bundels aan voor klanten die in het buitenland gebruik willen maken van mobiel internet zonder torenhoge kosten. De bundels zijn aan te zetten via de MijnKPN-app en variëren in prijs en hoeveelheid mb’s. Wanneer de mb’s van de bundel op zijn, wordt toegang tot het internet automatisch stopgezet om hoge kosten te voorkomen.

Tele2

Tele2 heeft speciale bundels om het gebruik van internet buiten Europa voor haar klanten mogelijk te maken. Er zijn verschillende bundels die aan zijn te zetten via een sms bij aankomst in het land van bestemming of via de app MijnTele2. De benodigde bundel verschilt per land, bekijk de website van Tele2 voor meer informatie over de verschillende tarieven.

Vrijwel alle providers bieden bundels aan voor internet buiten Europa. Meer informatie hierover vind je gemakkelijk op hun websites of in de speciale apps voor klanten.

Mobiel internet buitenland

Internetprovider kiezen?

In deze blog hebben we je meer informatie gegeven over het gebruik van mobiel internet in landen buiten Europa. Providers bieden hiervoor speciale bundels aan, om de kosten beheersbaar te kunnen houden.

Ben je op zoek naar een nieuwe mobiele internetprovider? We raden je aan om de verschillende mobiel internet aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je niet te veel betaalt. Op onze website vind je een handig overzicht om de providers met elkaar te vergelijken.

Datum: 18-07-18