Wat is de beste provider voor onbeperkt internet?

Een abonnement met onbeperkt internet klinkt aanlokkelijk: geen zorgen meer over je databundel. Maar bij welke provider krijg je echt onbeperkte data? Wij helpen je met vergelijken!

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

Onbeperkt internet op een mobiel toestel

Onbeperkt internet vergelijken

Met een unlimited data-abonnement krijg je onbeperkt internet op je telefoon, voor een vast bedrag per maand. Bij het vergelijken van alle abonnementen, raden we aan niet alleen naar de prijs te kijken. Elke provider heeft namelijk zijn eigen regels.

Er zijn vijf providers in Nederland die een onbeperkt internetabonnement aanbieden. Vergelijk daarom alle aanbieders, gesorteerd op de goedkoopste provider eerst.

Vergelijk sim only met onbeperkt internet

Check hieronder alle providers die onbeperkt internet aanbieden. Elke provider heeft een datalimiet per dag. Deze kun je onbeperkt gratis opwaarderen met 1 of 2 GB per keer.

Budget Mobiel biedt de goedkoopste sim only met onbeperkt internet, maar de snelheid is daar zeer traag. Wil je goedkope onbeperkte data, dan raad ik Tele2 aan voor 25 euro per maand. Voor 5 euro meer heb je dan tenminste wel een normale snelheid.

ProviderDagbundelOnbeperkt aanvullenSnelheidPrijs
Budget Mobiel4 GB1 GB per keer5 Mbps €20,00
Tele28 GB2 GB per keer225 Mbps€25,00
KPN10 GB2 GB per keer300 Mbps€32,50
Vodafone10 GB2 GB per keer385 Mbps€32,50
T-Mobile10 GB2 GB per keer256 Mbps€35,00

Onbeperkt internet en bellen vergelijken

Betekent onbeperkt data ook gelijk onbeperkt bellen? Want naast mobiele abonnementen met unlimited data zijn er natuurlijk ook nog de belbundels.

Bijna alle providers leveren onbeperkt bellen bij mobiel internet zonder limiet. De enige uitzondering is KPN, want hier heb je ook nog de keuze voor 150 belminuten of sms'jes.

Voor de duidelijkheid hieronder het overzicht met onbeperkt internet en bellen:

ProviderOnbeperkt dataOnbeperkt bellenPrijs
Budget MobielJaJa€20,00
Tele2JaJa€27,00
VodafoneJaJa€32,50
KPNJaJa€32,50
T-MobileJaJa€35,00

Op zoek naar de goedkoopste sim only abonnement met of zonder internet? Bekijk dan onze sim only vergelijking met de goedkoopste aanbieders.

Is unlimited data echt onbeperkt?

De regels van onbeperkt internet staan in de Fair Use Policy van de providers. Hierin staat uitleg als het gaat om het woord ‘onbeperkt’. De providers dekken zich daarmee in tegen jouw internetgebruik.

Bijna alle aanbieders dreigen met het stopzetten van je abonnement als jij ‘onredelijk’ veel data verbruikt, bijvoorbeeld als je de hele dag aan het downloaden bent via het mobiele netwerk.

Waar ligt de grens?

Heb jij unlimited data, en ben je over de grens van onredelijkheid gegaan, dan wordt de snelheid van je internet verlaagd. Soms worden er zelfs extra kosten in rekening gebracht. In het ergste geval kun je tot het einde van de maand niet meer internetten. Het verschilt per provider waar de grens ligt.

Lees dus altijd goed de voorwaarden over het limiet. Meestal krijg je een bericht met een waarschuwing over je datagebruik. Ben je in het buitenland, dan is er altijd een limiet.

Wat als je data op? Dan kun je bij alle provider opwaarderen met een bepaald aantal GB's per keer, zonder extra kosten. Dat is gelukkig zo geregeld via een app of sms.

Abonnementen met onbeperkte data

Je kan kiezen uit verschillende soorten mobiele abonnementen met onbeperkt internet.

  • Sim only onbeperkt internet: Kies je voor een sim only met unlimited data, dan kun je internetten hoeveel je wilt, zonder zorgen over een databundel. Een goed abonnement voor iedereen die veel MB's gebruiken per maand.
  • Onbeperkt bellen en internet: Vooral ideaal als je veel mobiel belt, en daarnaast ook nog veel data gebruikt. Je zult begrijpen dat de maandelijkse kosten iets hoger liggen. Maar dan zijn er bijna grenzen.
  • Onbeperkt internet met telefoon: Bestel je een telefoon met een onbeperkt data-abonnement, dan betaal je een deel van je telefoon maandelijks af. Soms betaal je ook een aanbetaling voor je telefoon.

Bepaal je dataverbruik

Onbeperkt mobiel internet is niet de beste keuze voor iedereen. Het hangt volledig af hoeveel GB je elke maand nodig hebt. Krijg je een bericht met een waarschuwing dat je bijna over je databundel heen bent? Kijk dan eerst of je meer data aan je huidige bundel kunt toevoegen.

Log ook eens in op de website van jouw provider, en controleer je maandelijks verbruik. Gebruik dan je eigen dataverbruik om daarmee een complete vergelijking te kunnen maken.

We hebben ook een vergelijking gemaakt van vast internet. Bekijk onze vergelijking om het beste en goedkoopste internetabonnement voor thuis af te sluiten.

Geef een reactie

2 reacties op dit artikel

Astrid

Is 5 mbps echt zoveel minder snel dan 225 mbps. En wanneer merk ik dit verschil?
Marnix de Munck

Marnix de Munck

Hoi Astrid, dit merk je vooral tijdens het streamen van een video in hogere kwaliteit. Maar ook bijvoorbeeld wanneer je een video doorstuurt via WhatsApp, of een back-up maakt van je telefoon in de cloud. Het kan allemaal wel, alleen gaat dit een stuk trager. Ook worden video, zoals op Youtube, in lagere kwaliteit aangeboden. Lees verder over welke internetsnelheid je nodig hebt in dit artikel.

Ruud.

Hoe is dit in het buitenland (Europa)
Marnix de Munck

Marnix de Munck

Hoi Ruud, we hebben hier een apart artikel voor geschreven over internetten in het buitenland.

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend