Welke providers bieden echt onbeperkt internet?

Met een onbeperkt internetabonnement kun je voor een vast bedrag per maand zo veel internetten op je mobiel als je maar wilt. Handig, voor als je altijd online wilt zijn. Maar let wel op, elke provider heeft zo zijn eigen regels. Grenzeloos mobiele data gebruiken bestaat namelijk niet zoals je misschien denkt.

Infinity logo op een mobiel toestel en verbonden vormen

Vergelijk sim only abonnementen met onbeperkt internet

Er zijn vier providers die onbeperkt internet aanbieden. Maar let op, ze hebben dan wel geen maandlimiet, maar wel een daglimiet. Als deze op is, dan kun je zelf ongelimiteerd extra data toevoegen met 1 of 2 GB per keer. Dus op die manier is je databundel onbeperkt.

Hier is een vergelijking van sim-only abonnementen met onbeperkt internet.

Goedkoopste

Budget Mobiel Sim Only

Bij Budget Mobiel scoor je de voordeligste sim only met onbeperkt internet. Je gebruikt het betrouwbare KPN-netwerk. Ook onbeperkt bellen is standaard bij Budget Mobiel. De internetsnelheid is wel traag met 5 Mbps.

Prijs per maand: 14,50 euro

Budget mobiel logo
Beste koop

Odido Sim Only

Ook Odido biedt sim only met onbeperkte data voor een scherpe prijs onder de naam: Unlimited. Je hebt hier de vrijheid om te kiezen uit diverse internetsnelheden van 10 Mbps tot 1000 Mbps. Je kunt data delen met vrienden en familie, wat handig kan zijn.

Prijs per maand: 27,50 euro

Odido logo

Vodafone Sim Only

Met het Red Unlimited abonnement van Vodafone ontvang je unlimited data voor meer dan drie tientjes. Overigens ben je veel goedkoper uit met een 2-jarig contract en een internetabonnement van Ziggo.

Prijs per maand: 32,50 euro

Vodafone logo

KPN Sim Only

KPN biedt onbeperkt internet onder de naam: Unlimited Series. Je kiest met dit sim only abonnement uit verschillende snelheden. Handig is dat je tot 75 GB per maand met huisgenoten kunt delen die ook een mobiel abonnement bij KPN hebben.

Prijs per maand: 35,00 euro

KPN logo

Hier moet je op letten

Wil je graag onbeperkt internet bestellen, let dan hier op:

  • Hoeveel data krijg je dagelijks, en hoeveel extra data kun je toevoegen als het op is?
  • Wat zijn de limieten voor datagebruik in het buitenland?
  • Welke internetsnelheid krijg je?
  • Wat is de prijs voor een contract van 1 jaar of 2 jaar?

Heb je al internet thuis bij Budget, Ziggo, Odido of KPN? Dan krijg je extra combinatiekorting op je abonnement zodat je extra kunt besparen.

Is unlimited data echt onbeperkt?

Een mobiel abonnement met "onbeperkt internet" is vooral bedoeld voor normaal gebruik op je telefoon, zoals internetten en video streamen.

Wat je niet moet doen, is je telefoon als vervanging gebruiken voor je vaste internet thuis. Dat valt namelijk niet onder normaal gebruik omdat je al snel aan je dagelijkse limiet zit.

Die regels staan in de Fair Use Policy van de providers. Als je die regels overtreedt, dan kan de provider maatregelen nemen, zoals het verlagen van je internetsnelheid.

Wanneer je dagbundel van 4 tot 10 GB op is, dan moet je zelf extra data toevoegen, meestal met 2 GB per keer. Je kunt dit blijven doen, dus in die zin is het wel onbeperkt. Maar let wel op, als je in het buitenland zit, dan zijn er vaak wel harde limieten.

Is het iets voor jou?

Onbeperkt mobiel internet is zeker niet de beste keuze voor iedereen. Het hangt er maar van af hoeveel GB je elke maand nodig hebt. Krijg je vaak een waarschuwing dat je bijna door je databundel heen bent? Maak dan eerst je huidige databundel groter, en kijk dan nog of je te kort komt.

Je eigen dataverbruik kun je zelf monitoren op de website of in de app van je telefoonprovider. Die informatie is een goed startpunt om te gaan vergelijken.

Ons advies: start met een databundel van 15 GB. Ga je dan nog over je maandelijkse limiet heen? Dan kun je overwegen om over te stappen op een abonnement met onbeperkte internet.

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel

Gerelateerde artikelen

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend