Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend
Sorteer op:
Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...

Alle providers worden geladen. Dit kan ongeveer 10 seconden duren.

Ben je geholpen met onze vergelijker?

Hoe gebruik je onze internetvergelijker?

Met onze postcodecheck tonen we je alle provider op je adres. Met onze handige internetvergelijker vind je altijd het internetabonnement met de perfecte prijs en snelheid.

 1. Kies voor alles-in-1, internet en tv, of een pakket met alleen internet.
 2. Vergelijk de providers naar keuze.
 3. Kies de internetsnelheid die bij je past.
 4. Vergelijk de abonnementen gesorteerd op prijs.

Hoe kun je het beste vergelijken?

We hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet:

 • Internetsnelheid: Kies minimaal een snelheid van 50 Mbps per persoon in huis.
 • Internetpakket: Betaal niet te veel, en bestel alleen de abonnementen je écht nodig hebt. De vaste thuistelefoon is meestal overbodig.
 • Internetabonnementen: Let niet alleen op een mooie aanbieding, maar ook op de prijs die je gaat betalen per maand na de actieperiode. Dan ben je goedkoper uit op de lange termijn.
 • Internetaanbieders: De meeste providers leveren over het netwerk van grote aanbieders. Vertrouw daarom op een prima internetverbinding, ook bij de kleinere aanbieders.
 • Internetverbinding: DSL, kabel, of glasvezel? Glasvezel is altijd betrouwbaar en snel. De beschikbaarheid verschilt per postcode, dus houd ook daar rekening mee.

Let ook op de details

Internet is een basisbehoefte. Iedereen verdient een goede internetverbinding tegen een voordelige prijs. Toch is prijs en snelheid niet het enige waar je op moet letten.

Hier zijn belangrijke punten:

 • Werkelijke internetsnelheid: Bij DSL verschilt de internetsnelheid per adres. Controleer daarom bij het bestellen de werkelijk snelheid. De provider is verplicht dat te vermelden.
 • Installatieservice: Met de installatieservice krijg je hulp bij het installeren van je internet. Probeer het eerst zelf, meestal kom je er wel uit met het stappenplan.
 • Vast bellen is niet nodig: We zijn hier eerlijk over: mobiel bellen is goedkoper dan vast bellen. Je telefoonabonnement upgraden is een beter plan.
 • Gibabit is niet nodig: Het is snel en duur, maar voor bijna alle huishoudens onnodig. Met de helft van 1 Gbps heeft zelfs een groot gezin meer dan genoeg.
 • Combinatievoordeel met mobiel: Het klinkt alsof je veel geld bespaart. Maar een sim-only afsluiten is vaak goedkoper. Daarnaast is het overstappen eenvoudiger.

Overstappen is echt niet moeilijk

Wil je overstappen naar een andere internetprovider, maar ben je bang voor dubbele kosten, of dat je tijdelijk geen internet meer hebt? Nergens voor nodig, want elke provider heeft een gratis overstapservice.

Na een jaar bestel je gewoon een nieuw internetabonnement. Je contract is dan afgelopen, en je bent vrij om te switchen van aanbieder.

Je nieuwe provider zegt het contract van je huidige provider op. Geef hiervoor akkoord tijdens het online bestellen, dan zeggen ze je oude internetcontract op.

Je nieuwe provider wacht dan totdat je contract is afgelopen, daarna activeren ze pas je nieuwe abonnement precies op dezelfde datum. Geen dubbele kosten, en altijd internet!

Hulp nodig bij het vergelijken?

Heb je vragen of wil je meer weten over internet vergelijken en afsluiten? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons elke werkdag van 9:00 tot 17:00 bereiken.

Man met blauw shirt geeft duim omhoog