Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op

Bezig met vergelijken van internetproviders, maar kom je er niet uit? Check dan onze meest gestelde vragen, of neem contact met ons op voor persoonlijk advies. We helpen je graag verder!

Man met duim ophoog

Vragen over internetvergelijk.nl

Nee, het gebruik van onze website is volledig gratis. We ontvangen een vergoeding van een provider bij elk afgesloten internetabonnement via onze site. De prijzen op internetvergelijk.nl zijn precies hetzelfde als bij de provider. Wel bieden we regelmatig betere aanbiedingen die we ter promotie kunnen tonen in onze vergelijkers.

Heb je een klacht over je huidige provider? Neem contact op met je provider en probeer samen een oplossing te vinden voor je klacht of probleem. Geef ze daarna twee weken de tijd om het op te lossen. Komen jullie er niet uit, stuur dan een aantekende brief. Als er na drie weken nog steeds geen oplossing is, schakel dan de geschillencommissie in.

Ja, we zijn een betrouwbare vergelijkingssite voor internet, bellen en tv. We werken elke dag aan onze site en houden deze up-to-date en veilig. We hebben direct contact met alle providers om op de hoogte te blijven van alle tarieven en acties.

Vragen over internet

Controleer altijd je contract voordat je overstapt. Na een jaarcontract kun je elke maand je internetabonnement opzeggen. Veel internetproviders hebben een overstapservice waarbij je oude contract wordt opgezegd. Je nieuwe internetabonnement gaat dan pas in op de datum dat je oude contract stopt. Je hoeft niets zelfs te regelen en je zit geen dag zonder internet.

De levertijd van je internetpakket verschilt per provider. Meestal duurt het enkele weken. Dit is ook afhankelijk van de opzegging van je oude contract via de overstapservice, want het aansluiten gebeurt pas als je oude contract is beëindigd. Bij een verhuizing kan het gebeuren dat je tijdelijk geen internetverbinding hebt. Dit gebeurt als je oude en nieuwe contract niet goed op elkaar zijn afgestemd. Er zijn dan oplossingen voor tijdelijk internet als overbrugging.

Controleer eerst je huidige internetsnelheid met onze speedtest. Voor de meeste huishoudens is een snelheid van 100 Mbps voldoende voor streamen en internetten. Lees hier welke internetsnelheid je nodig hebt voor uitgebreid advies.

Vragen over televisie

Ja, er zijn aanbieders die abonnementen met alleen tv aanbieden. Dit kan interessant zijn in combinatie met een internet only abonnement. Daarentegen heb je met een internet- en tv-abonnement uitgebreide zenderpakketten. Ook is de korting – vooral in het eerste jaar – hoger bij een samengesteld internet- en tv-abonnement zodat je extra kunt besparen.

Het is vrijwel altijd mogelijk om zenders of zenderpakketten toe te voegen aan je tv-abonnement. Via de onlineomgeving of app van je provider kun je dit regelen. Hier zijn uiteraard wel extra maandelijkse kosten aan verbonden.

Vragen over bellen

Veel mensen bellen alleen nog maar mobiel, en niet meer met een vaste telefoon. Toch ben je met een vaste telefoon altijd bereikbaar op een vaste plek in huis. Vooral oudere mensen vinden dit prettig. Bel je veel naar het buitenland, dan kun je goedkoper uit zijn met extra belbundels. In andere gevallen is mobiel bellen goedkoper.

Niet bij elke internetprovider ontvang je een vaste telefoon bij je pakket meegeleverd. Bij Budget Thuis ontvang je bijvoorbeeld alleen de telefoonlijn, zonder thuistelefoon. In principe zijn alle thuistelefoons geschikt voor vaste telefonie, dus een oud model zijn vaak ook te gebruiken.

Staat je vraag er niet tussen?

We helpen je graag met al je vragen. Vul gerust het contactformulier in. Een medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Het formulier is succesvol verzonden!