Hulp nodig?
Wij helpen je graag op weg!

Bezig met vergelijken, maar kom je er niet uit? Kijk bij de antwoorden van de meest gestelde vragen, of neem dan gerust contact met ons op. We geven graag antwoord op al je vragen.

Medewerker klantenservice

Vragen over internetvergelijk.nl

Nee, het gebruik van onze website is volledig gratis. We ontvangen een vergoeding van de provider bij elk afgesloten internetabonnement. De prijzen op internetvergelijk.nl zijn hetzelfde als bij de provider. Regelmatig hebben we zelfs betere aanbiedingen dankzij unieke samenwerkingen.

Heb je een klacht over je provider, neem dan contact op met hen. Op verschillende manieren kun je contact opnemen. Ga naar de website en klik naar de klantenservice voor contactgegevens. Daarna kun je bellen, whatsappen of chatten met een medewerker. Probeer eerst samen een oplossing te vinden voor je probleem. Mocht dit niet lukken, stuur dan een aangetekende brief.

Ja, we zijn een betrouwbare vergelijkingssite voor internet, bellen en tv. We werken elke dag aan onze website om deze up-to-date te houden. We onderhouden contact met providers, zodat we op de hoogte zijn van alle prijzen en aanbiedingen. Ook zorgen we voor een veilige website waarbij het verkeer versleuteld is.

Vragen over internet

Het is belangrijk om na te gaan hoelang je contract nog loopt. Na een jaarcontract kun je maandelijks je internetabonnement opzeggen. Veel providers hebben een overstapservice. Dat betekent dat de nieuwe aanbieder het contract voor je opzegt. Je hoeft dan niets zelf te regelen.

De levertijd voor het aansluiten van internet verschilt per provider. Meestal duurt het een paar weken. Het aansluiten gebeurt pas wanneer je oude contract verloopt. Bij een verhuizing kan het gebeuren dat je even geen internet hebt.

Om de tijd te overbruggen, sturen enkele internetproviders je een tijdelijke internetaansluiting dat werkt via mobiel internet voor thuis. Maak je dus nooit zorgen dat je een dag zonder internet komt te zitten.

Deze vraag krijgen we vaak van bezoekers. Het is belangrijk om te weten waar je internet voor gaat gebruiken. Voer eerst een speedcheck uit om je huidige snelheid te controleren. Voor de meeste mensen is 100 Mbps voldoende voor streamen en gemiddeld internetgebruik. Ga voor minimaal 200 Mbps wanneer je met meerdere gebruikers tegelijkertijd online gaat.

Vragen over televisie

Ja, er zijn providers waar je een abonnement met alleen televisie kan afsluiten. Je kunt hiervoor terecht bij Ziggo of Canal Digitaal. Bij KPN is er Digitenne, maar die dienst is vrij beperkt in zenders. Ook zijn er klachten over de ontvangst vanwege de losse antenne. De beste keuze krijg je in combinatie met een internetabonnement. Ook is de korting hoger bij internet en tv in één abonnement.

Het is zeker mogelijk om achteraf nog zenders of zenderpakketten toe te voegen aan je abonnement. Je kunt inloggen op de website van je provider om dit te regelen. Kijk in je persoonlijke omgeving waar je extra pakketten of zenders kunt toevoegen. Er zijn extra maandelijkse kosten wanneer je gaat upgraden.

Vragen over bellen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een telefoon met mobiel internet. Waarom zou je dan nog kiezen voor vast bellen met een thuistelefoon? Met een vaste telefoon ben je altijd thuis bereikbaar. Met je mobiele telefoon kan je batterij leeg zijn, of je hebt hem op stil gezet. Bel je veel naar het buitenland, dan kun je goedkoper uit zijn met extra belbundels.

De vaste telefoon wordt niet bij elke provider standaard geleverd. Zo krijg je bij Budget Thuis alleen de telefoonlijn en geen thuistelefoon. Alle thuistelefoons zijn geschikt voor vaste telefonie, dus misschien heb je er nog eentje in huis liggen die je kunt gebruiken. Zo niet, dan ben je toch zomaar een paar tientjes kwijt voor een nieuwe. Goed om dus rekening mee te houden.

Staat je vraag er niet tussen?

We helpen je graag met al je vragen. Vul gerust het contactformulier in. Een medewerker zal dan snel contact met je opnemen.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Het formulier is succesvol verzonden!

Vergelijk alle internetproviders

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend