Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend
Sorteer op:
Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...Loading...

Alle providers worden geladen. Dit kan ongeveer 10 seconden duren.

Ben je geholpen met onze vergelijker?

Hoe gebruik je onze internetvergelijker?

Met onze postcodecheck tonen we je alle internetaanbieders die jij kan bestellen. Vind daarom altijd het internet met de perfecte prijs en snelheid. Kies vandaag nog het perfecte internetabonnement. Betaal minder, voor méér internet!

 1. Ga naar onze postcodecheck bovenaan de pagina en selecteer je internetpakket. Kies voor alles-in-1, internet en tv, internet en bellen, of een pakket met alleen internet.
 2. Vul daarna je adresgegevens in en klik op de knop "Vergelijk providers".
 3. Alle internetpakketten die beschikbaar zijn op jouw adres worden nu getoond. De lijst is gesorteerd op prijs.

Hoe kan je het beste vergelijken?

Hoe vergelijk je het beste alle internetpakketten? Je wilt natuurlijk een snelle verbinding voor een voordelige prijs. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet:

 • Internetsnelheid vergelijken: Check je internetgebruik, zodat je een snelheid kiest die bij je past. Onnodig teveel betalen is zonde, maar een abonnement moet ook voldoen aan je eisen. Kies minimaal een snelheid van 50 Mbps per persoon.
 • Internet vergelijken: Je hebt pakketten met internet, tv en vast bellen. Alles-in-1 zijn al die abonnementen bij elkaar in één pakket. Betaal niet teveel, en bestel alleen de abonnementen je écht nodig hebt.
 • Internetabonnementen vergelijken: Let niet alleen op een mooie korting of aanbieding. Let op de prijs die je gaat betalen per maand na de actieperiode. Dan ben je goedkoper uit op de lange termijn.
 • Internetaanbieders vergelijken: De meeste aanbieders leveren over het netwerk van grote aanbieders. Vertrouw daarom op een prima internetverbinding, ook bij de kleinere goedkope aanbieders. Vergelijk ze alleen en vind de beste internet provider.
 • Internetverbinding vergelijken: DSL, kabel, of glasvezel: waar gaat je voorkeur naar uit? Glasvezel is altijd betrouwbaar en snel. De beschikbaarheid verschilt per postcode, dus houd ook daar rekening mee.

Let ook op de details

Internet is een basisbehoefte. Iedereen verdient een goede internetverbinding tegen een voordelige prijs. Toch is prijs en snelheid niet het enige waar je op moet letten.

Hier zijn belangrijke punten om het beste internetpakket te kiezen:

 • Wifi-service: Extra wifi-punten zijn bij altijd nodig in huis voor goed internet. Kies je voor een provider met een wifi-service, dan krijg je overal in huis wifi zonder haperingen.
 • Werkelijke internetsnelheid: Bij DSL verschilt de internetsnelheid per adres. Controleer daarom bij het bestellen de werkelijk snelheid. De provider is verplicht dat te vermelden.
 • Installatieservice: Met de installatieservice krijg je hulp bij het installeren van je internet. Probeer het eerst zelf, meestal kom je er wel uit met het stappenplan.
 • Vast bellen is niet nodig: We zijn hier eerlijk over: mobiel bellen is goedkoper dan vast bellen. Je telefoonabonnement upgraden is een beter plan.
 • Gibabit is niet nodig: Het is snel en duur, maar voor bijna alle huishoudens onnodig. Met de helft van 1 Gbps heeft zelfs een groot gezin meer dan genoeg.
 • Combinatievoordeel met mobiel: Het klinkt alsof je veel geld bespaart. Maar een sim-only afsluiten is goedkoper. Daarnaast is het overstappen eenvoudiger.

Overstappen is echt niet moeilijk

Wil je overstappen naar een andere internetprovider, maar ben je bang voor dubbele kosten, of dat je tijdelijk geen internet meer hebt? Nergens voor nodig, want elke provider heeft een gratis overstapservice.

Na een jaar bestel je gewoon een nieuw internetabonnement. Je contract is dan afgelopen, en je bent vrij om te switchen van aanbieder.

Je nieuwe provider kan het contract van je huidige provider opzeggen. Geef hiervoor akkoord tijdens het online bestellen, dan zeggen ze je oude internetcontract op.

Je nieuwe provider wacht dan totdat je contract is afgelopen, daarna activeren ze je nieuwe abonnement precies op dezelfde datum. Geen dubbele kosten dus, en altijd internet!