snelle internetverbinding

Voordelen van een snelle internetverbinding

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een snelle internetverbinding? Misschien heb je momenteel een internetverbinding die niet zo snel is en wil je graag weten wat voor voordelen een snellere verbinding biedt. Als je voor een snellere verbinding kiest gaat alles wat je op internet doet sneller. Internetpagina’s worden sneller geladen, een foto staat eerder in beeld, een e-mail met bijlage wordt sneller verzonden en het downloaden van een bestand gaat ook sneller. Met snellere WiFi kun je ook beter video’s streamen, zo kun je bijvoorbeeld Live Formule 1 kijken zonder buffer problemen. Daarnaast is er nog een groot voordeel van een snelle internetverbinding. Video’s kunnen in een hogere kwaliteit afgespeeld worden. Als er sprake is van een trage internetverbinding, dan wordt de videokwaliteit meestal automatisch naar beneden bijgesteld. Dit zorgt voor een beeld van slechtere kwaliteit. Kortom, als je video’s op een hoge kwaliteit wilt kunnen bekijken, dan is een snelle internet verbinding nodig.

Draadloos of bekabeld

Als je thuis het internet op gaat maakt het nogal uit of dit via een bekabeld netwerk plaatsvindt of via wifi. Stel dat je snel internet hebt van je provider, dan is de kans groot dat er veel snelheid verloren gaat als je met wifi het internet op gaat. Dit komt door andere netwerken in de buurt, apparaten die het signaal verstoren, muren en plafonds. Wifi is enorm storingsgevoelig helaas, er valt weinig aan te doen. Wil je profiteren van een maximale internetsnelheid, dan is het raadzaam om al je computers en laptops bekabeld aan te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je in 9 van 10 gevallen de maximale internetsnelheid haalt.

Computer traag

Mensen die klagen over traag internet hebben niet altijd gelijk. In veel gevallen is het niet de internet verbinding die traag is, maar de computer. Virussen, spyware, onnodige programma’s of een volle harde schijf kunnen behoorlijk roet in het eten gooien. Je computer kan er enorm traag van worden. Soms duurt het meer dan 10 seconden voordat een internetpagina op je beeldscherm verschijnt. Het lijkt dan net alsof internet traag is. Heb je hier last vast? Laat je computer of laptop dan eens opschonen bij een computer specialist. De kans is vrij groot dat het internet na het opschonen een stuk sneller wordt. In werkelijk is het niet de internetsnelheid die is verbeterd, maar de computersnelheid.

4G en 5G mobiel internet

De toekomst van een snelle internetverbinding is misschien wel zonder kabels via 4G of 5G internet. Deze technologie zou een uitkomst zijn voor buitengebieden waar mensen last hebben van traag internet. Veel mensen zitten vast aan een ADSL-verbinding van 4 Mbps of zelf trager en mogen van geluk spreken wanneer er überhaupt een provider beschikbaar is om een abonnement af te sluiten. Er worden momenteel meerdere experimenten uitgevoerd met een snelle verbinding via mobiel internet als oplossing. Een verbinding via 4G/5G lijkt een ideale situatie om overal en onbeperkt internet te kunnen ontvangen die niet afhankelijk is van een draadloos modem met een beperkt WIFI signaal

Datum: 28-06-16