Alleen internet thuis

Vergelijk alle internet only abonnementen met onze postcodecheck

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend

Hoe werkt internet only?

Gebruik je alleen nog maar streamingdiensten op je tv? Dan heb je alleen nog maar internet thuis nodig, dus zonder televisieabonnement. Dat heet een internet only abonnement, en het is een stuk goedkoper!

Internet only wordt steeds vaker afgesloten. Waar je eerst alleen internet met tv of telefonie kon afnemen, kun je nu bij alle provider internet zonder tv bestellen.

Vergelijk eerst het aanbod van alle providers met onze postcodecheck. Check daarna welke korting je kunt krijgen, en welke internetsnelheid haalbaar is op jouw adres.

Alleen internet voor thuis

Hoe kun je enkel internet bestellen?

Alleen internet is voordeliger dan gebundelde pakketten, en bieden veel waar voor je geld. In drie stappen ben jij overgestapt naar een goedkoper internetabonnement voor thuis:

1. Internetabonnement vergelijken

Verschillende aanbieders bieden alleen internet aan. Vergelijk daarom alle internetabonnementen die beschikbaar zijn.

2. Alleen internet bestellen

Na het vergelijken kun je op de website van de nieuwe provider internet only bestellen. De overstapservice regelt dan alles voor je.

3. Internet thuis aansluiten

Kies voor een monteur of doe-het-zelf pakket om je internet thuis te installeren. Daarna geniet je van goedkoper internetten.

Waarom kies je voor alleen internet?

Alleen internet bestellen is voordeliger dan gebundelde pakketten. Dit zijn de belangrijkste pluspunten wanneer je een internet only abonnement afsluit:

  • Het is goedkoper: De kosten voor een internet en tv abonnement zijn hoog. Je kunt op deze kosten besparen door een internetabonnement zonder tv af te sluiten. Afhankelijk van de provider kan dit € 5,- tot € 10,- per maand schelen.
  • Genoeg aanbieders: Vanwege de populariteit bieden alle internetaanbieders van Nederland abonnementen met enkel internet voor thuis. Daarom is er genoeg concurrentie wat weer zorgt voor voordelige prijzen.
  • Beschikbaar op alle verbindingen: Of je nu internet via de kabel hebt of glasvezelinternet, internet only is beschikbaar voor alle type internetverbindingen. Uiteraard heeft glasvezel extra voordelen, vooral wanneer je veel streamt.
  • Je hoeft niet te missen: Het aanbod van streamingdiensten is enorm gegroeid. De content is ook nog eens van hoog niveau, en maakt lineaire tv overbodig. Daarnaast zijn NPO 1, 2 en 3 gewoon gratis te streamen, je hoeft dus niet te missen!
Wifi op een laptop

Goedkoopste internet only abonnementen

Wat is de goedkoopste internetprovider voor alleen internet? We hebben voor jou een prijsvergelijking (2023) gemaakt van alle internet only aanbieders in Nederland.

ProviderSnelheidVerbindingPrijs
youfone logo30 MbpsDSL€ 32,00
budget alles-in-130 MbpsDSL€ 32,50
t-mobile logo100 MbpsDSL€ 32,50
ziggo logo50 MbpsKabel€ 40,00

Veelgestelde vragen

Veel mensen vinden het spannend om internet zonder tv te kiezen. Want misschien zin er nog programma's of films die je graag op kijkt via je televisieabonnement.

Gelukkig hoef je niets meer te missen. Naast bekende streamingsdiensten als Netflix en Disney+ zijn er ook platformen waarbij je Nederlandse televisieprogramma's kunt bekijken, zoals:

  • NPO Start
  • NLZIET
  • Videoland

Heb je een smart-tv of een mediaspeler zoals een Chromecast of Apple TV? Dan kun je de uitzendingen direct op deze streamingdiensten bekijken of naar je televisie casten. Zo kijk je televisie via internet, zoals je gewend was, alleen dan zonder een decoder en televisieabonnement.

Vandaag de dag hoef je dus niet per se een pakket te bestellen waarbij zowel digitale-tv, vast bellen en internet zijn inbegrepen. Je streamt tegenwoordig met alleen internet, net zo goed je favoriete content op al je schermen.

Wil je zo min mogelijk uitgeven geven aan internet, dan ligt het voor de hand om alleen je mobiele internet thuis te gebruiken. Helaas is dat niet echt een oplossing. Dat begint al bij de grootte van je databundel, daar ben je snel doorheen wanneer je thuis ook gaat streamen via je mobiele abonnement.

Deze optie is dus alleen interessant wanneer je toch al betaalt voor onbeperkt mobiel internet, maar ook daar zitten wat haken en ogen aan. Je moet je telefoon namelijk als hotspot gebruiken, maar veel providers staan dit niet altijd permanent toe.

Je kunt bovendien geen wifinetwerk opzetten, waardoor je niet alle je draadloze apparaten kunt verbinden. Dat maakt het gebruiksgemak zeker niet ideaal, dus je kunt beter niet je mobiele abonnement als vervanger voor je vaste internet gebruiken.

Een pakket zonder tv en bellen is goedkoper, maar wat kost internet only? Dat is volledig afhankelijk van je wensen. Er zijn al abonnementen van een paar tientjes per maand: prijzen zijn van 25 tot 60 euro.

Wil je met het hele gezin tegelijkertijd op topsnelheid kunnen streamen? Dan moet je investeren in sneller internet. Voor een stabiele verbinding met razendsnel internet betaal je altijd wat meer.

Wil je het goedkoopste internetabonnement? Kies dan voor een scherpe aanbieding. Veel providers hebben aanbiedingen voor nieuwe klanten, je ontvang dan de eerste maanden korting of een cadeau.

Alleen internet bestellen is niet moeilijk, maar het is wel goed om je vooraf goed in te lezen. Zo weet je precies welke opties er zijn, en waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste internet provider.

De belangrijke aandachtspunten zijn het type internetverbinding en de snelheid. Internet kan op verschillende manieren naar je huis gebracht worden, met elk zijn eigen voor- en nadelen. 

  • DSL-internet: Deze internetverbinding is op vrijwel iedere plek in Nederland verkrijgbaar, maar wel met het traagste internet, en minder betrouwbaar.
  • Kabelinternet: Coax heeft een stabiele verbinding, maar weinig providers bieden een kabelverbinding aan. De uploadsnelheid is daarnaast buitengewoon traag.
  • Glasvezelinternet: Alleen internet via glasvezel is de betere keuze. Glasvezel kan namelijk hoge snelheden halen en is erg stabiel. De beschikbaarheid ligt wel lager.

Dan is de kans groot dat je veel zult streamen. Het is daarom belangrijk om voor internet met een goede internetsnelheid te kiezen. Kies minimaal 100 Mbps voor een huishouden met meer dan twee personen.

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend