Alleen internet voor thuis

Check het aanbod op jouw adres

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend

Hoe werkt internet only?

Gebruik je alleen nog maar streamingdiensten op je tv? Dan heb je alleen nog maar internet thuis nodig, dus zonder televisieabonnement. Dat heet een internet only abonnement, en het is een stuk goedkoper!

Internet only wordt steeds vaker afgesloten via onze website. Waar je eerst alleen internet met tv of telefonie kon afnemen, kun je nu bij alle provider internet zonder tv bestellen.

Vergelijk eerst het aanbod van alle providers met onze postcodecheck. Check daarna welke korting je kunt krijgen, en welke internetsnelheid haalbaar is op jouw adres.

Man met wifi en laptop zittend op een modem

Hoe bestel je alleen internet?

Alleen internet is voordeliger dan gebundelde pakketten, waardoor je flink bespaard. In drie stappen ben je overgestapt naar een goedkoper internetpakket voor thuis.

1. Bepaal wat je nodig hebt

Bepaal welke internetsnelheid je nodig hebt en wat je wilt bepalen per voor je abonnement.

2. Vergelijk de aanbieders

Vergelijk alle internet only abonnementen die beschikbaar zijn op jouw adres met onze vergelijker.

3. Abonnement bestellen

Heb je een provider en abonnement gekozen? Ga dan naar de website van de provider te bestellen.

De voordelen van internet zonder tv

Dit zijn de belangrijkste punten om een internet only abonnement te kiezen:

  • Het is goedkoper: De kosten voor een internet en tv abonnement zijn hoger dan alleen internet. Door een abonnement zonder tv af te sluiten, bespaar je tot € 20,- per maand.
  • Genoeg aanbieders: Steeds meer internetaanbieders bieden alleen internet voor thuis. Er is dus genoeg concurrentie en daardoor scherpe prijzen.
  • Beschikbaar op alle verbindingen: Of je nu internet via de kabel wilt of glasvezelinternet, internet only is beschikbaar voor alle type internetverbindingen.
  • Je hoeft niet te missen: Het aanbod van streamingdiensten en tv-apps is groot. Daarnaast zijn de NPO-kanalen gratis te streamen, je hoeft niets te missen!
Wifi op een laptop

Goedkoopste internet only abonnementen

De goedkoopste internetproviders bieden internet only aan via DSL. Bekijk alle abonnementen die beschikbaar zijn voor jouw adres in onze vergelijker.

ProviderSnelheidPrijs
Odido50 Mbps€ 32,50
Youfone50 Mbps€ 34,50
Caiway100 Mbps€ 35,00
KPN100 Mbps€ 42,50
Ziggo100 Mbps€ 42,50

Veelgestelde vragen

Veel mensen vinden het nog spannend om internet zonder tv te kiezen, omdat ze nog televisieprogramma's kijken via het televisieabonnement.

Gelukkig hoef je tegenwoordig niets meer te missen. Met streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ heb je toegang tot vele films en series. Daarnaast zijn er handige tv-apps als NLZiet en NPO Start waar je Nederlandse tv-programma's gewoon kunt bekijken via je internetverbinding.

Met alleen een internetverbinding kun je dus tegenwoordig al je favoriete series, films en televisieprogramma's' bekijken op al je apparaten.

Een pakket zonder tv en bellen is vanzelfsprekend goedkoper, maar wat kost internet only? Dat is volledig afhankelijk van je wensen. Er zijn al abonnementen van een paar tientjes per maand: prijzen variëren van 25 tot 60 euro.

Wil je met het hele gezin tegelijkertijd zonder problemen kunnen streamen zonder problemen? Kies dan sneller internet.

Wil je het goedkoopste internetabonnement? Kies dan voor een scherpe aanbieding. Veel providers hebben aanbiedingen voor nieuwe klanten, je ontvang dan de eerste maanden korting of een cadeau bij je internetpakket.

Alleen internet bestellen is niet moeilijk, en je bespaart veel geld, maar het is wel goed om te weten wat je wilt. Let goed om de contractduur en eventuele activatiekosten. Wij zetten deze netjes bij de abonnementen in onze vergelijker.

Kies je voor internet only, dan is de kans groot dat je veel zult streamen. Wil je met het hele gezin tegelijkertijd zonder problemen kunnen streamen zonder problemen? Kies dan minimaal 100 Mbps voor een huishouden met meer dan twee personen.

Heb je een internet only abonnement via onze site gevonden? Kies dan tijdens het bestellen voor de overstapservice, dan wordt het opzeggen en aansluiten automatisch op elkaar afgestemd.

Alle Nederlandse providers bieden internet only abonnementen aan, zoals KPN, Ziggo, Odido, Online.nl, Budget en Youfone. Controleren de beschikbaarheid providers en prijzen die beschikbaar zijn op jouw adres met onze onafhankelijke vergelijker.

Staat je vraag er niet tussen?

Heb je vragen of wil je meer weten over alleen internet afsluiten? Neem dan gerust contact met ons op:

Man met blauw shirt geeft duim omhoog