Goedkoopste Internet en televisie

T-Mobile Internet en TV Aanbieding: eerste 3 maanden voor €30,-
50Mbit download
5Mbit upload
€45,- per maand
KPN Internet en Televisie basis Actie: 6 maanden voor €35
100Mbit download
10Mbit upload
€57,50 per maand
Ziggo Internet en TV Actie: Eerste 4 maanden 39,95
75Mbit download
10Mbit upload
€53,50 per maand
x

Digitale TV en internet

internet en tv

Een voordeel van internet en tv in één pakket is dat je een stuk goedkoper uit bent door beide diensten te combineren. Daarbij biedt een internetpakket inclusief televisie de mogelijkheid om digitale tv af te nemen. Wil je ook vaste telefonie in je pakket, bestel dan alles in 1.

Tot een aantal jaren geleden keken we massaal analoge tv via de kabel. Inmiddels bezitten steeds meer mensen een digitale ontvanger. Het voordeel daarvan is dat het beeld vaak een stuk beter is (trilling- en ruisvrij), en je kan gebruik maken van een elektronische programma gids, of zelfs interactieve mogelijkheden.

Bij de meeste providers kan je beide diensten in één abonnement afsluiten. Om kosten te besparen is het verstandig om een vergelijking te maken tussen alle aanbieders. Zo zorg je ervoor dat je geen aanbieding over het hoofd ziet en je op de goedkoopste manier gebruik kunt maken van je pakket.

Interactieve televisie werkt optimaal via de kabel of glasvezel, dit zijn moderne technieken die signalen met hoge snelheden kunnen verzenden en ontvangen met een goed bereik via een draadloos modem.

Vul je postcodegegevens in bovenaan deze pagina en vergelijk internet en tv pakketten van aanbieders die abonnementen aanbieden in jouw regio. Je krijgt een overzicht te zien met alle prijzen en aanbiedingen van providers die je met elkaar kan vergelijken.

Doorgaans zal het digitale tv-signaal worden aangeboden via IPTV. Het internetsignaal maakt gebruikt van dezelfde verbinding. De snelheid van het internetsignaal kan hierdoor afnemen, al zal dit doorgaans niet merkbaar zijn. Het tv-aanbod via de kabel maakt gebruikt van de DVB-C techniek. In bepaalde gevallen wordt er gebruik gemaakt van een satellietschotel of een digitale antenne (Digitenne).

Bij het bestellen van een pakket is het mogelijk om een HD-abonnement af te sluiten. Dat betekent dat je de digitale beelden kunt bekijken met een HD-kwaliteit (High Definition). Om hiervan te kunnen profiteren is een toestel noodzakelijk dat geschikt is voor HD (HDTV) en een HD-receiver. Hierover kunnen de verschillende providers je informeren.