Internetabonnement vergelijken

Check het internetaanbod op je adres

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend
Onafhankelijk icoon

100% onafhankelijk

We zijn objectief. Daardoor kun jij rekenen op een eerlijke vergelijking.

Extra korting icoon

De beste deals

Betaal nooit te veel. Wij zetten de aanbiedingen en unieke deals op een rij.

Echte experts icoon

Persoonlijk advies

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag overstappen naar de beste provider.

Compleet aanbod icoon

20+ providers

We werken met een compleet aanbod van meer dan 20 internetproviders.

Vind de beste deal voor je internetabonnement

Internetvergelijk.nl maakt internetabonnementen vergelijken heel makkelijk. Met onze postcodecheck zie je alle beschikbare pakketten voor jouw adres. Daarna zie je direct bij welke provider jij voordelig uit bent, én kunt rekenen op snel internet. Zo ben je zeker van de beste deal, en weet je of overstappen voor jou echt interessant is.

Vrouw met wifi en een laptop met een deal

Internet afsluiten in 3 stappen

Sluit in drie stappen goedkoper én beter internet af met onze vergelijker.

Locatie icoon

1. Doe de postcodecheck

Vul je adres in, dan tonen we je direct een overzicht van alle aanbieders die internet kunnen leveren bij jou thuis.

Kiezen icoon

2. Vergelijk abonnementen

Vergelijk eenvoudig alle internetabonnementen. Sorteer en filter de resultaten op prijs, snelheid en meer.

Switchen icoon

3. Internet afsluiten

De beste deal gevonden? Dan kun je meteen het internetabonnement afsluiten. Je nieuwe provider regelt de overstap.

Waar moet je op letten?

Zorg voor genoeg snelheid

Kies altijd een internetabonnement met voldoende snelheid voor al je apparaten. Voor streamen en browsen is tot 50 Mbps voldoende. Kijk je televisie en streamingdiensten in hoge kwaliteit? Dan heb je een hogere snelheid nodig. Wij adviseren je te starten met een abonnement van 100 tot 200 Mbps. Upgraden kan achteraf altijd nog.

Downloadsnelheid filter

Check je aansluitingen

Onze vergelijker laat zien of je internet via DSL, kabel en glasvezel kunt bestellen. Voor elke type verbinding tonen we je de maximale download- en uploadsnelheid op jouw adres. Ontdek met onze filters ook meteen of glasvezelinternet, de snelste en stabielste internetaansluiting, al bij jou thuis leverbaar is.

Type verbinding filter

Vergelijk de kosten

Vergelijk alle kosten en kies het best passende internetabonnement voor jou. Profiteer van aanbiedingen als nieuwe klant, maar onthoud dat korting tijdelijk is, dus laat dat niet je enige criterium zijn. Controleer met onze filters ook of je extra kunt besparen in combinatie met een mobielabonnement.

Kosten per maand filter

Kies je internetpakket

Ben jij gehecht aan de standaard manier van televisiekijken? Selecteer dan via onze vergelijker het internet-en-tv of alles-in-één pakket. Onze bezoekers kiezen trouwens steeds vaker voor internet-only in combinatie met streamingdiensten of een tv-app. Dat kan zomaar 10 euro per maand schelen.

Internetpakket filter

Veelgestelde vragen

De snelheid van je internet thuis wordt deels bepaald door het type aansluiting. Kabelinternet loopt via kabels gemaakt van coax. Hiermee behaal je een snelheid tot 1000 Mbps voor downloaden, maar je hebt wel veel lagere uploadsnelheid (tot 70 Mbps). DSL (ADSL en VDSL) gebruikt de telefoonlijn van koper en biedt een downloadsnelheid tot 200 Mbps, maar dit verschilt per adres, afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Glasvezel tot aan je woning biedt je een upload- en downloadsnelheid tot 8000 Mbps.

Geef tijdens het bestellen aan dat je de overstapservice wilt inschakelen. Je nieuwe provider zegt dan je oude contract voor je op. Ook het op tijd aansluiten en activeren van je nieuwe internetabonnement wordt dan voor je geregeld. Op deze manier zit je geen minuut zonder internetverbinding en betaal je ook geen dubbele kosten. Je kunt ook aangeven of je de installatie zelf doet, of dat je een monteur inschakelt. Je krijgt 14 dagen bedenktijd na het ontvangen van de bevestiging.

Om zonder haperingen te kunnen surfen en streamen in HD-kwaliteit is een snelheid tot 30 Mbps per persoon voldoende. Voor streamen in 4K wordt 50 Mbps aanbevolen. Toch raden we hogere snelheden aan, omdat er vaak meerdere apparaten tegelijk verbinding maken met je internetverbinding. De meeste mensen kiezen een internetsnelheid van minimaal 100 Mbps. Boven de 200 Mbps is voor de meeste huishoudens overbodig, tenzij je dagelijks zeer grote bestanden zo snel mogelijk wilt downloaden en uploaden.

De meeste providers verhogen jaarlijks de prijzen van hun internetabonnementen. Betaal jij te veel voor je internetabonnement? Overstappen levert je meestal een behoorlijke besparing op. Het kan ook zijn dat je niet tevreden over de service van je provider bent, of je wilt misschien een hogere internetsnelheid via glasvezel. Ook dát kan overstappen je opleveren.

Alle internetproviders op één plek

In Nederland zijn meer dan 20 internetproviders actief. We werken nauw samen met de verschillende providers, zodat we je altijd de nieuwste aanbiedingen en prijzen kunnen laten zien.

Internetproviders logo's

Ben je geholpen met onze internetvergelijker?