Goedkoop internet thuis

Vind gemakkelijk het goedkoopste internetabonnement voor thuis

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend

Waar vind je het goedkoopste internet?

Kleine internetproviders zoals Budget, T-Mobile en Youfone bieden het goedkoopste internet via DSL. Maar ook glasvezel wordt goedkoper. Sterker nog, bij zowel KPN als T-Mobile krijg je glasvezel voor dezelfde prijs.

Het goedkoopste DSL-internet wordt aangeboden door Youfone: : een Internet-only abonnement met een snelheid van 30 Mbps voor slechts €32,- per maand.

Ben je op zoek naar glasvezel, dan is het goedkoopste glasvezelinternet het T-Mobile Glasvezel Thuis abonnement, met een snelheid van 100 Mbps voor €35,- per maand.

Wil je zeker zijn van goedkoop internet op je adres, doe dan eerst onze internet check. Daarna kun je alle internetabonnementen vergelijken die bij jou thuis beschikbaar zijn.

Zoek internetabonnement met vergrootglas

Goedkoop internet only

ProviderSnelheidPrijs
Youfone Internet only30 Mbps€ 32,00
T-Mobile internet only50 Mbps€ 32,50
Budget Internet only30 Mbps€ 32,50

Goedkoopste glasvezel internet

ProviderSnelheidPrijs
T-Mobile Glasvezel thuis100 Mbps€ 35,00
Caiway glasvezel internet100 Mbps€ 35,00
Youfone Glasvezel internet50 Mbps€ 40,00

Hoe krijg je goedkoop internet thuis?

Wil je minder voor je internet betalen? Bedenk dan eerst wat je nodig hebt. Met goedkoop internet bespaar je op je internetkosten, maar het abonnement moet wel bij je internetgebruik passen. Soms is een iets duurder abonnement namelijk beter omdat het sneller is, of meer opties heeft.

We hebben een lijst samengesteld met tips om thuis goedkoper te internetten. Met de volgende 10 tips kun je flink besparen op je internet thuis:

Internet badge met een groene check

1. Neem een lagere internetsnelheid

De snelheid van je internet bepaalt vaak de prijs. Simpel gezegd: minder snelheid betekent vaak goedkoper internet. Waarom zou je meer betalen voor een hogere internetsnelheid als je die misschien niet nodig hebt?

Tip: Gebruik onze speedtest om je huidige snelheid te meten.

Als je geen supersnel internet nodig hebt, waarom zou je er dan meer voor betalen? Bestel een goedkoper internetabonnement met een lagere snelheid. Je kunt later altijd nog upgraden naar sneller internet als dat nodig is.

2. Kies de goedkoopste internetverbinding

Er zijn vele soorten internetverbindingen, zoals glasvezel. Maar niet iedereen is aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Glasvezel internet is betrouwbaar en razendsnel, maar soms duurder. DSL-internet is meestal een goedkoper alternatief, en bijna overal in Nederland beschikbaar.

Je internetverbinding is dan misschien iets trager, maar voor mensen die niet veel internetten is het een prima en goedkopere keuze.

3. Stap over naar een goedkopere internetprovider

Stap jaarlijks over naar de goedkoopste internetaanbieder, dan ben je altijd verzekerd van het goedkoopste internet thuis.

De meeste abonnementen hebben een looptijd van een jaar. Na dat jaar kun je overstappen naar een goedkopere provider, met lagere abonnementskosten.

En als nieuwe klant krijg je vaak korting. Zo heb je in het eerste jaar voordeliger internet.

4. Combineer internet met mobiel voor meer korting

Bij veel internetaanbieders krijg je korting als je internet en mobiel samen neemt. Dit noemen ze een combinatievoordeel. Het is niet alleen goedkoper, maar ook makkelijk. Je hebt dan één rekening voor je internet- en telefoonabonnement.

5. Kies een voordelige internetaanbieding

Een speciale aanbieding kan zorgen voor goedkoper internet. Vaak is deze korting voor het eerste jaar. Soms krijg je geld terug (cashback) of een cadeau. Let wel op, na het eerste jaar betaal je vaak de normale prijs.

6. Kies alleen internet zonder tv

Veel mensen combineren internet met tv. Maar kijk je weinig gewone tv door bijvoorbeeld Netflix of andere streamingdiensten? Dan is alleen internet vaak goedkoper. Zo bespaar je wel tot € 12 per maand op je abonnement.

7. Vraag korting bij je provider

Bel eens je provider op om korting te vragen voor goedkoper internet thuis. Soms krijg je korting als je zegt dat je wilt opzeggen. Probeer het eens! Niet blij met de prijs die ze je bieden? Gebruik dan onze onafhankelijke internetvergelijker voor een betere deal.

8. Deel internet met je buren

Een aparte tip, maar je kunt internet delen met je buren. Dit kan je de helft van de kosten besparen. Maar let op: je deelt dan ook de snelheid.

We hebben tips voor je om je internet te delen met je buren.

9. Gebruik alleen mobiel internet

Internet kan duur zijn in Nederland. Wil je echt goedkoop internetten, gebruik dan alleen internet op je mobiel.

Dit is een grote stap, maar je bent wel goedkoper uit. Maak de stap alleen als je weinig internet gebruikt en geen televisie kijkt.

Kies het goedkoopste sim only met onbeperkt internet. Je limiet is anders snel bereikt.

10. Let op prijsverhogingen van providers

Veel mensen vragen zich af waarom internet steeds duurder wordt. Dit komt door hogere kosten en de inflatie. Gaat de prijs omhoog? Dan kun je vaak zonder extra kosten overstappen.

We raden je aan om de prijsverhoging van je provider goed in de gaten te houden. We hebben de beste internetproviders van het jaar voor je op een rijtje gezet. Dit helpt je bij het kiezen van goedkoop internet thuis.

Ons advies: goedkoop internet is voor iedereen anders

Veel mensen willen een snelle internetverbinding, maar niet iedereen kan het betalen. Met onze tips en vergelijkingen vind je makkelijk goedkoop internet voor thuis.

Ben je op zoek naar betaalbaar internet? Als je een pakket wilt bestellen, bedenk dan eerst welk type pakket en snelheid je nodig hebt. Iedereen heeft namelijk weer andere wensen.

Check vaak de nieuwste deals van verschillende aanbieders. Sommige hebben goede pakketten met internet, tv en bellen. Anderen hebben juist het goedkoopste abonnement met alleen internet.

Mensen op internet via wifi

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over goedkoop internet bij je thuis. Neem gerust contact met op met onze klantenservice als je nog vragen hebt.

Ja, op openbare plekken, zoals winkels en musea, is vaak gratis wifi beschikbaar. Dan hoef je alleen het juiste wifi-netwerk te kiezen voor internet op je mobiele apparaat. Heb je thuis geen internettoegang? Bezoek dan de bibliotheek, waar je rustig kunt zitten met gratis internettoegang.

Dat komt vooral doordat er weinig concurrentie is. KPN en Ziggo hebben samen 80% van alle klanten. Daar komt bij dat het kabelnetwerk van Ziggo gesloten is voor andere providers. Als je glasvezel wilt, dan kun je wel kiezen uit andere providers.

De goedkoopste mobiele providers zijn Simpel, Youfone, en Simyo. Je kunt daar al een sim only abonnement bestellen vanaf 3 tot 7 euro per maand.

Ja, soms wel. Dit zijn kosten die je eenmalig betaalt. Bijvoorbeeld voor het aansluiten of voor apparaten die je nodig hebt. Providers moeten dit wel altijd zeggen.