Goedkoop internet

Vind gemakkelijk het voordeligste aanbod

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend

Waar vind je het goedkoopste internet?

Kleine internetproviders zoals Budget, Odido en Youfone bieden het goedkoopste internet via DSL aan. Maar ook glasvezel wordt goedkoper. Sterker nog, bij zowel KPN als Odido krijg je glasvezelinternet voor dezelfde prijs.

Het goedkoopste internet van 2024 wordt aangeboden door Odido met een internet-only abonnement en een snelheid van 50 Mbps voor € 32,50 per maand.

Wil je zeker zijn van voordelig internet op je adres, doe dan eerst onze postcodecheck. Daarna kun je alle internetabonnementen vergelijken die bij jou thuis beschikbaar zijn.

Vergrootglas met een www ronde icoon

Goedkoopste internet only

ProviderSnelheidPrijs
Odido50 Mbps€ 32,50
Budget30 Mbps€ 30,00
Youfone50 Mbps€ 34,50

Goedkoopste glasvezel

ProviderSnelheidPrijs
Odido100 Mbps€ 35,00
Caiway100 Mbps€ 35,00
RapidXS1000 Mbps€ 39,50

Hoe krijg je goedkoop internet thuis?

Wil je minder voor je internet betalen? Bedenk dan eerst wat je nodig hebt. Met goedkoop internet bespaar je op je internetkosten, maar het abonnement moet wel bij je internetgebruik passen. Soms past een iets duurder abonnement beter omdat het sneller is of meer opties heeft.

We geven je hieronder tips waarmee je flink kunt besparen op je internetabonnement.

wifi badge met een groene check

Neem een lagere internetsnelheid

De snelheid van je internet bepaalt vaak je abonnementsprijs per maand. Simpel gezegd: minder snelheid betekent goedkoper internet. Waarom zou je meer betalen voor een hogere internetsnelheid als je die misschien niet nodig hebt? Heb je geen supersnelle verbinding nodig, bestel dan een goedkoper internetabonnement met een lagere snelheid. Je kunt later altijd nog de pakketsnelheid upgraden als dat nodig is.

Kies de goedkoopste internetverbinding

Glasvezel internet is betrouwbaar en razendsnel, maar abonnementen zijn soms duurder. DSL-internet is meestal een goedkoper alternatief en bijna op elk adres beschikbaar. Je internetverbinding is dan misschien trager, maar voor mensen die niet veel internetten is het een prima en voordelige keuze.

Stap over naar een goedkopere provider

De meeste abonnementen hebben een looptijd van een jaar. Na dat jaar ben je contractvrij en kun je weer opnieuw overstappen naar een provider met lagere abonnementskosten. Als nieuwe klant krijg je vaak korting, waardoor je in het eerste jaar flink bespaart.

Combineer internet met mobiel

Bij veel aanbieders krijg je combinatiekorting als je internet en mobiel combineert. Je bent dan niet alleen goedkoper uit, maar het is ook makkelijk, want je hebt dan één rekening voor je internet- en telefoonabonnement.

Kies een scherpe internetaanbieding

Een scherpe aanbieding kan zorgen voor goedkoper internet voor het eerste jaar. Soms krijg je geld terug met een cashback, of je ontvangt een welkomstcadeau. Maar meestal ontvang je korting op de eerste paar maanden van je contract. Let wel op, want na de kortingsperiode betaal je de normale prijs die hoger ligt.

Kies alleen internet zonder tv

Veel mensen combineren internet met tv. Maar kijk je nauwelijks nog live-tv en vaker naar Netflix en andere streamingdiensten? Dan is alleen internet bestellen goedkoper, omdat je het tv-abonnement weglaat. Zo bespaar je wel tot € 12 per maand op je abonnement.

Vraag korting bij je provider

Soms krijg je korting als je zegt dat je wilt opzeggen. Bel eens je provider, en vraag om korting, niet geschoten is altijd mis! Niet blij met de prijs die ze je bieden? Gebruik dan onze onafhankelijke internetvergelijker en scoor een betere deal op jouw adres.

Let op prijsverhogingen van providers

Veel mensen vragen zich af waarom internet steeds duurder wordt. Dit komt vooral door de investeringen van providers en de inflatie. We raden je aan om elk jaar de prijsverhoging van je provider goed in de gaten te houden. We hebben hier de beste internetproviders van het jaar voor je op een rijtje gezet. Dit helpt je wellicht bij het kiezen van een goedkoop internetabonnement voor thuis.

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over goedkoop internet bij je thuis. Neem gerust contact op met op met onze klantenservice als je nog vragen hebt.

Ja, op openbare plekken, zoals winkels en musea, is vaak gratis wifi beschikbaar. Dan hoef je alleen het juiste wifinetwerk te kiezen op je mobiele apparaat. Heb je thuis geen internettoegang? Bezoek dan de bibliotheek, waar je rustig kunt zitten met gratis internettoegang.

Dat komt vooral doordat er weinig concurrentie is. KPN en Ziggo hebben samen 80% van alle klanten in handen. Daar komt bij dat het kabelnetwerk van Ziggo gesloten is voor andere providers. Als je glasvezel wilt, dan kun je wel kiezen uit andere meerdere providers.

De goedkoopste mobiele providers zijn Simpel, Youfone, en Simyo. Je kunt daar een sim only abonnement bestellen vanaf 3 tot 7 euro per maand.

Er zijn soms kosten die je eenmalig betaalt, voor bijvoorbeeld de activatie of installatie van je abonnement. Providers moeten deze kosten wel altijd duidelijk vermelden volgens de wet.