Zakelijk internet

zakelijk internet

Ben je van plan om internet zakelijk te gaan gebruiken? Een ondernemer heeft andere verwachtingen van een internetabonnement dan een particulier. Het is bijvoorbeeld van essentieel belang dat de internetverbinding altijd beschikbaar is met een snelheid die geen belemmering vormt tijdens het werken.

Het is voor een ondernemer vooral interessant om de pakketten te vergelijken voor de zakelijke markt. Als ondernemer ben je altijd op zoek naar de beste prijs prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn er voor zakelijke internet aanvullende opties die het vergelijken de moeite waard maken. We gaan in op alle voordelen van een zakelijk internetabonnement.

Voordelen van zakelijk internet

 • 1. Mogelijkheid tot sneller internet: De meeste aanbieders bieden in de zakelijke abonnementen de mogelijkheid voor sneller internet. Bij Tele2 en KPN kun je kiezen voor een glasvezelverbinding, terwijl providers als Ziggo en XS4ALL meerdere pakketten aanbieden met verschillende internetsnelheden.
 • 2. 24/7 klantenservice: Als ondernemer of ZZP’er kan het voorkomen dat je op ongebruikelijke tijdstippen aan het werk bent. Het is in zo’n geval fijn om te weten dat als je tegen een probleem aanloopt, je altijd de zakelijke klantenservice tot je beschikking hebt. KPN biedt deze around the clock klantenservice. Zakelijk internetproviders bieden op glasvezelverbindingen standaard een hogere SLA dan op DSL-verbindingen. Daardoor wordt je bij een storing sneller verholpen en is er sprake van een kortere downtime. In een contract bij een glasvezelverbinding kan bijvoorbeeld overeengekomen zijn dat een storing door de provider binnen vier uur opgelost wordt.
 • 3. Voordelen met uitbreiding abonnement: Bij een zakelijk internetabonnement zijn er vaak uitbreidingsmogelijkheden. Tele2 biedt aanvullende diensten als pinmogelijkheden en online beveiliging. Bij KPN kun je vaste IP-adressen aanvragen en is er een vaste telefoonlijn mogelijk. Ziggo biedt de keuze om uit te breiden met bellen en televisie, maar ook met internetbeveiliging en extra wifi-punten.
 • 4. Vaste IP-adressen: Eén of meerdere vaste IP-adressen is vaak een must voor bedrijven. Bedrijven zijn afhankelijk van één of meerdere IP-adressen ten behoeve van een firewall, dan wel waarmee verschillende VPN-tunnels over het internet geconfigureerd kunnen worden. Ook kan dit onmisbaar zijn bij allerlei interne webservices, zoals het uitprinten van pakbonnen. Zakelijk glasvezel wordt standaard geleverd met meerdere vaste IP-adressen, waarmee deze verbinding weer een voordeel heeft ten opzichte van (klein zakelijke) xDSL-verbindingen.

Zakelijk internet vergelijken

logo ziggo

Zakelijk internet van Ziggo via de kabel

 • Dekking Grote delen van Nederland
 • Downloadsnelheid Tot 1000 Mbit/s
 • Uploadsnelheid Tot 50 Mbit/s
logo kpn

Speciale internetpakketten van KPN voor ondernemers via glasvezel of DSL

 • Dekking Landelijke dekking
 • Downloadsnelheid Tot 1000 Mbit/s
 • Uploadsnelheid Tot 1000 Mbit/s

Zakelijk opties

Het type abonnement is een belangrijk punt om mee te nemen tijdens het vergelijken. Er worden abonnementen aangeboden voor ZZP’ers of het MKB, maar ook zakelijk internet geschikt voor grote ondernemingen. Over het algemeen heb je de keuze uit meerdere pakketten, afgestemd op je wensen. De opties zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om pinnen en chippen aan te bieden aan je klanten, of het beveiligen van bedrijfspanden. Alle mogelijkheden op een rij:

 • Vaste IP-adressen
 • Hoge up-time garantie
 • Zakelijke facturatie
 • Persoonlijke 24/7 service en technische hulp
 • VPN diensten
 • Bellen via VoIP
 • Extra zakelijke diensten

Zakelijk internet via glasvezel

De investering om over te gaan tot glasvezel op kantoor wordt door veel bedrijven gezien als een te grote investering. Dit terwijl er al grote projecten gaande zijn om glasvezel voor consumenten toegankelijk te maken. Waarom is glasvezel eigenlijk zo interessant? Bij een glasvezelverbinding beschik je over een ultrasnel netwerk. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van wachttijden en hierdoor kunnen medewerkers en organisaties efficiënter werken op kantoor. Bovendien zorgt een glasvezelverbinding voor meer stabiliteit. In een sterk groeiende technologische wereld wordt glasvezel gezien als absolute must voor de toekomst.

Welke internetsnelheid heb je nodig op kantoor?

Het is op belangrijk dat de bandbreedte op kantoor ruim voldoende is. Bandbreedte staat voor de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een verbinding kan worden getransporteerd. Als de bandbreedte hoger is kan er dus meer en sneller data worden verstuurd of ontvangen.

We zijn afhankelijk geworden van het internet en onze manier van zakendoen is ook steeds meer online. Het werken in de cloud, VoIP bellen of de streaming van (live) video’s zijn voorbeelden van zeer intensief internetgebruik. Dit is helemaal het geval wanneer er veel mensen van dezelfde verbinding gebruik maken.

Het is belangrijk om te bepalen wat de ideale bandbreedte voor jouw kantoor is. Bij een te lage bandbreedte gaat dit ten koste van de productiviteit. Dat wekt veel irritatie op. Aan de andere kant brengt een te hoge bandbreedte juist onnodig extra kosten met zich mee. Het is aan te raden om de juiste balans te vinden tussen deze twee uitersten. Ook de balans tussen de downloadsnelheid en de uploadsnelheid is een belangrijk aspect.

Het is zonde als je onnodig teveel betaalt voor één van deze snelheden. Het ene bedrijf heeft bijvoorbeeld veel baat bij een hoge uploadsnelheid, terwijl een ander hier helemaal geen baat bij heeft. Uploaden is het zenden van data naar het internet toe, denk aan het uploaden van een video.

Onduidelijk hoeveel upload- en downloadsnelheid er nodig is? Een specialist kan (op basis van de activiteiten) adviseren over de juiste bandbreedte voor jouw organisatie. Hiermee kan er grove een inschatting van de minimale bandbreedte gemaakt worden.