Glasvezel check

Check de glasvezelaanbieders voor jouw adres

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend

Heb jij al glasvezel op je adres?

Wil je graag weten of glasvezel beschikbaar is op je adres? Doe dan onze glasvezel check. Vul dan je postcode en huisnummer in, en wij controleren bij alle providers of je al bent aangesloten. Zo ja, dan laten we je meteen alle aanbieders van glasvezelinternet zien in een overzicht. Inclusief alle pakketten, prijzen en internetsnelheden.

Kaart met glasvezel aangevinkt in Nederland

Welke providers bieden glasvezel aan?

Er zijn 26 providers die glasvezel aanbieden. Van grote aanbieders tot kleinere aanbieders. De bekendste zijn: Budget, KPN, Delta, Caiway, Fiber, Online.nl, Freedom, Youfone en Odido.

Internetproviders logo's

Waarom kiezen voor glasvezel?

Met glasvezel haal je snelheden die 12 keer hoger zijn dan bij een kabelverbinding. Je download en upload een complete film in slechts enkele seconden.

Voordelen

Nadelen

  • Beschikbaarheid: Nog niet overal in Nederland.
  • Hogere prijzen: Soms duurder dan DSL.
  • Installatie: Monteur nodig.
  • Overlast: Aanleg vereist openbreken van straten.

Veelgestelde vragen

Glasvezel is sneller en betrouwbaarder dan andere internetverbindingen. Meer weten over glasvezel? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Waar ligt glasvezel?

In Nederland zijn inmiddels miljoenen woningen aangesloten. Providers leveren voornamelijk op het netwerk van KPN, Glaspoort en Delta. Daarnaast zijn er lokale aanbieders. Gebruik onze vergelijker om te achterhalen of glasvezel al beschikbaar is.

Wat kost glasvezelinternet?

Vaak zijn de kosten voor een glasvezelabonnement niet duurder dan via de coaxkabel. Wel liggen de prijzen gemiddeld hoger dan bij een DSL-verbinding. De kosten en beschikbaarheid zijn per netwerk verschillend. KPN hanteert bijvoorbeeld geen hogere prijzen. Ziggo heeft overigens geen glasvezel, maar alleen abonnementen via de kabel.

Hoe krijg je een glasvezelaansluiting?

De meeste steden en dorpen in Nederland zijn al aangesloten, zoals: Amsterdam, Den Haag, Zoetermeer, Helmond, Zwijndrecht, Beverwijk, IJmuiden, Papendrecht, Almelo en meer. Heb je een rechthoekig wit kastje in je meterkast hangen? Dit is het glasvezelaansluitpunt en dan weet je zeker dat je bent aangesloten. Ben je nog niet aangesloten? Vraag dan aan gemeente wanneer glasvezel in jouw wijk wordt aangelegd. Ben je aan de beurt, dan krijg je een gratis aansluitpunt.

Staat je vraag er niet tussen?

Heb je vragen of wil je meer weten over de beschikbaarheid van glasvezelinternet? Neem dan gerust contact met ons op.

Man met blauw shirt geeft duim omhoog