Test je internetsnelheid

Controleer binnen 15 seconden je internetsnelheid met onze speedtest

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend
Mbps

Uw snelheid wordt gemeten...

Pingms
DownloadMbps
UploadMbps

Het snelste internetabonnement op jouw adres is:

0 Mbps

Hoe werkt de speedtest?

Onze speedtest meet de ping, upload- en downloadsnelheid van jouw internetverbinding. Hiermee zie je precies hoe snel je internetverbinding is.

Met je postcode en huisnummer controleren we ook de maximaal haalbare internetsnelheid op jouw adres, voor alle internetverbindingen.

Controleer je internetsnelheid in drie stappen:

 1. Vul je postcode en huisnummer in.
 2. Klik daarna op "Start speedtest".
 3. Bekijk je internetsnelheid.
Internetsnelheid wordt gemeten

Veelgestelde vragen

Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt volledig af van je internetgebruik. Stream je regelmatig hoge kwaliteit video's, en download je grote bestanden? Kies dan voor minimaal 100 Mbps per persoon.

Snelheidsadvies per persoon:

 • Lichte internetgebruiker: 50-100 Mbps
 • Gemiddelde internetgebruiker: 100-500 Mbps
 • Zware internetgebruiker: 500-1000 Mbps

Dit advies is voor één persoon. Bij het bepalen van de internetsnelheid is het verstandig rekening te houden met het internetgebruik van je huishouden.

Het type internetaansluiting en je internetabonnement bepalen voor het grootste deel je internetsnelheid. Met glasvezelinternet en kabelinternet haal je de maximale internetsnelheid die je provider beloofd. DSL heeft last van een onbetrouwbaar signaal met meer snelheidsverlies.

Daarnaast is de kwaliteit van je thuisnetwerk van invloed, en het aantal apparaten wat verbonden is met je internetverbinding.

Verder is een draadloos signaal via wifi minder sterk dan via een netwerkkabel. Een bekabelde snelheidstest geeft daarom meestal een beter resultaat dan via wifi.

De beste internetsnelheid heeft een hoge upload- en downloadsnelheid met een lage ping. Onze speedtest laat je de werkelijke snelheden zien van je verbinding. Zo krijg je een goed beeld van de snelheid van je internetabonnement.

Je internetsnelheid wordt in onze speedtest in Mbps (megabit per seconde) aangegeven. Dit wordt ook wel eens bandbreedte genoemd. Gebruikt je internetprovider andere afkortingen? Gebruik dan onze converteertool om alle datasnelheden eenvoudig om te rekenen.

 • Je downloadsnelheid bepaald hoe snel je data kan ontvangen. Hoe hoger je downloadsnelheid, hoe sneller je data kunt binnenhalen.
 • Je uploadsnelheid bepaald hoe snel je data kan versturen. Hoe hoger je uploadsnelheid, hoe sneller je data kunt versturen.
 • Je ping geeft aan hoeveel tijd het kost om data uit te wisselen met een server. Hoe lager de pingsnelheid in milliseconden (ms), hoe minder vertraging je hebt.

Sluit je apparaat met een kabel aan op je modem voor een nauwkeurige meting. Want voer je een speedtest uit via wifi, dan verlies je namelijk internetsnelheid.

Controleer je de internetsnelheid met een mobiel apparaat? Ga dan met je mobiele telefoon of laptop dicht bij je modem staan, zodat je een sterker wifisignaal hebt.

Tips van ons om een nauwkeurige snelheidsmeting te verkrijgen:

 • Gebruik een netwerkkabel direct op je modem of router.
 • Test de snelheid van je wifi via de snellere 5 GHz band.
 • Meet op verschillende tijdstippen.
 • Zet andere apparaten uit die verbinding maken met internet.
 • Sluit alle applicaties op het apparaat waarmee je de speedtest uitvoert.

Onze speedtest laat je ook meteen de maximaal haalbare snelheid op je adres zien.

Klik na de snelheidtest op "Bekijk abonnementen" voor een complete lijst met alle internetabonnementen, gesorteerd op snelheid en prijs.

Voor een compleet beeld van alle providers en abonnement op je adres kun je ook onze internet postcodecheck gebruiken.

Goed om te weten: providers zijn verplicht om werkelijk snelheden die haalbaar zijn op je adres te tonen bij het bestellen.

Er zijn verschillende manieren om je internetsnelheid te verbeteren:

 • Zorg dat de snelheid van je abonnement hoog genoeg is.
 • Gebruik een netwerkkabel in plaats van wifi.
 • Zet je router op een centrale plek zonder obstakels in de buurt.
 • Gebruik 5 GHz voor je wifiverbinding.
 • Zorg dat je software en hardware up-to-date zijn.
 • Geruik een wifi-versterker op elke verdieping.