Internetsnelheid testen

Meet de download- en uploadsnelheid van je internetverbinding

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend
Mbps

Uw snelheid wordt gemeten...

Pingms
DownloadMbps
UploadMbps

De maximaal haalbare internetsnelheid op jouw adres is:

0 Mbps

Hoe werkt onze speedtest?

Met onze internet speedtest meet je binnen enkele seconden de internetsnelheid op jouw adres. Zo controleer je of deze overeenkomt met de snelheid van je huidige abonnement.

Voer drie testen uit op verschillende tijdstippen om te controleren of de snelheid constant is of fluctueert. Controleer vervolgens of het gemiddelde aantal Mbps klopt met de snelheid die je provider aangeeft. Je snelheid in de speedtest wordt in Mbps weergegeven. Gebruikt je provider andere afkortingen? Gebruik dan onze Mbps naar Gbps converter om verschillende eenheden om te rekenen.

Wifi snelheid meten

Maak je gebruik van een wifinetwerk, test dan met onze snelheidstest of je draadloze verbinding optimaal werkt. Voer de test dicht bij je modem uit voor een nauwkeurige meting. Een internetsnelheidtest kun je het best met een netwerkkabel uitvoeren om snelheidsverlies te voorkomen.

Werkelijke internetsnelheid

Met onze speedtest controleer je ook of de afstand van jouw adres tot aan de centrale leidt tot een lagere snelheid, en of het verlies binnen de marge valt. DSL-verbindingen hebben hier relatief veel last van, zeker in vergelijking met kabel- en glasvezelinternet.

Alle aanbieders zijn verplicht om de haalbare snelheid op je adres te tonen voordat je een internetabonnement afsluit. Ook staat in je contract aangegeven welke internetsnelheid je als klant kan verwachten. Providers houden zich hiermee aan de “Gedragscode Transparantie Internetsnelheden”.

Voor een nauwkeurige snelheidsmeting:

  • Gebruik een netwerkkabel direct op je modem of router.
  • Test de snelheid van je wifi via de snellere 5 GHz band.
  • Meet op verschillende tijdstippen van een dag.
  • Zet andere apparaten uit die verbonden zijn met je internetverbinding.
  • Sluit alle applicaties op het apparaat waarmee je de speedtest uitvoert.
Man die rent met een laptop in zijn hand