Internet en vast bellen vergelijken

Check het aanbod op jouw adres

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend
Onafhankelijk icoon

100% onafhankelijk

Eerlijk vergelijken en besparen

Extra korting icoon

De beste deals

De beste aanbiedingen voor jou

Compleet aanbod icoon

Compleet aanbod

Grootste aanbod van providers

De beste deal voor internet en bellen

Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde provider zitten en betalen zo te veel. Internetvergelijk.nl biedt je altijd de beste deal voor internet en bellen. Via onze site zijn al duizenden mensen overgestapt naar een beter en goedkoper abonnement. Dat kun jij ook, en het bespaart je wel honderden euro’s per jaar!

Vrouw op een stoel met een laptop en vaste telefoon

Besparen op internet en bellen in 3 stappen

Wil jij ook besparen op internet en bellen? Vul je postcode en huisnummer in onze vergelijker in. Je krijgt direct een overzicht met alle aanbieders van internet en thuis bellen.

1. Postcodecheck

Vul je postcode en huisnummer in de vergelijker in. Je krijgt dan een handig overzicht van alle aanbieders.

1. Vergelijken

Bekijk de aanbiedingen en sorteer de resultaten op prijs, score of snelheid. Heb je de beste deal gevonden?

3. Overstappen

Ga naar de website van je nieuwe provider en stap over. Straks geniet jij ook van internet en bellen tegen de beste prijs!

Veelgestelde vragen

Je bent een stuk goedkoper uit als je internet- en vaste bellen bij dezelfde provider afsluit. Na het bestellen ontvang je een modem voor je internetverbinding, en meestal een huistelefoon voor vast bellen.

Met internet en bellen gebruik je dezelfde internetverbinding. De kwaliteit van gesprekken via een internetaansluiting heet Voice over IP (VoIP). Je hiermee ook draadloos via wifi telefoneren.

Welke aanbieders zijn er?

Er zijn meer dan 21 internetaanbieders in Nederland waar je internet en bellen kunt afsluiten. De abonnementen zijn per provider verschillend. Gebruik daarom onze postcodecheck, dan krijg je een compleet overzicht van alle prijzen, aanbiedingen en snelheden.

Waarom internet + vaste telefonie afsluiten?

De prijs van een internetabonnement, inclusief vaste telefonie, is goedkoper dan beide diensten los afsluiten. Je profiteert van nog meer voordeel in combinatie met een aanbieding voor nieuwe klanten.

Welke pakketten je kunt bestellen is afhankelijk van je adres. Met jouw adresgegevens check je precies het aanbod bij je thuis. Daarna kun je gemakkelijk alle abonnementen met internet en bellen vergelijken.

internet + bellen
Met internet en bellen voeg je vaste telefonie toe aan je internetabonnement

Waar vind je de goedkoopste beltarieven?

De gesprekskosten zijn overal weer anders. Vergelijk daarom niet alleen de kosten voor het abonnement, maar ook alle beltarieven per provider. Bekijk de providers met de goedkoopste beltarieven:

 1. Youfone: € 0,10 per minuut
 2. Budget: € 0,10 per minuut
 3. T-Mobile: € 0,13 per minuut

De kosten voor een internet-en-bellen abonnement zijn afhankelijk van je wensen. Check vooral je eigen belminuten per maand, en de maximale internetsnelheid waarmee je graag wilt internetten. Controleer dus eerst je telefoonrekening om je belgedrag na te gaan.

Het kan verleidelijk zijn om een bekende provider te kiezen. Toch doen de kleine aanbieders niet onder voor de grote jongens. Ze gebruiken vaak hetzelfde netwerk, maar hebben vaak de beste aanbiedingen.

Vergelijk dus het aanbod zo breed mogelijk, en kijk ook naar de minder bekende internetproviders. Grote kans dat je minder betaalt per maand, voor dezelfde internetsnelheid en telefoonaansluiting.

Internet en bellen vergelijken in 4 stappen:

 1. De keuze voor vast bellen: Mobiel bellen is vaak goedkoper dan met een vaste telefoon. Neem alleen vaste telefonie als je dagelijks naar het buitenland belt. Of als je via de vaste lijn altijd bereikbaar wilt zijn.
 2. Check je belgedrag: Analyseer hoeveel minuten je per maand belt, en tegen welk beltarief. Want je betaalt elke maand een bedrag voor je telefoonabonnement, en daar komen deze gesprekskosten bij.
 3. Check je postcode: Controleer met je postcode en huisnummer welke providers beschikbaar zijn op jouw adres. Dan weet je precies welke internet en bellen abonnementen beschikbaar zijn.
 4. Vergelijken en overstappen: Internetvergelijk.nl biedt je onafhankelijk de beste deal voor internet en bellen op jouw adres. Vergelijk bij ons de prijzen van alle pakketten, en stap naadloos over naar de beste aanbieder.

Onze internetvergelijker laat je aanvullende opties waar je op kan filteren. Zo wordt bijvoorbeeld onbeperkt bellen voor thuis aangeboden als upgrade. Daarmee telefoneer je voor een vast bedrag per maand, en reken je niet meer per minuut af.

Het gaat hier om bellen via de vaste telefoonlijn. We hebben ook een vergelijker voor onbeperkt mobiel internet en bellen.

Ons advies met aandachtspunten:

 • Onbeperkt bellen: Bel je veel met de vaste telefoon? Overweeg dan een belbundel voor onbeperkt bellen. Je betaalt dan een extra bedrag per maand. Hierna kun je onbeperkt bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers, of naar het buitenland.
 • Vaste telefoon: Heb je zelf geen thuistelefoon? Let dan goed of een vaste telefoon zit inbegrepen bij je abonnement. Sommige providers leveren namelijk alleen de telefoonkabel, zonder vaste telefoon.
 • Beltarieven: Het beltarief bestaat uit een starttarief, en een tarief voor bellen naar vast en mobiel. Ook deze telefoontarieven verschillen per provider. Bel je dus nog regelmatig met de vaste lijn, vergelijk dan zeker alle belkosten mee.
 • Een tweede telefoonnummer: Deze optie kan handig zijn om privé en zakelijk gescheiden te houden. Niet elke provider biedt deze mogelijkheid aan.
 • Nummerbehoud: Sommige providers rekenen extra kosten voor het behouden van je telefoonnummer. In de meeste gevallen is nummerbehoud gelukkig gratis.
 • Onderling gratis bellen: Met deze optie bel je gratis naar anderen die bij dezelfde provider klant zijn. Heeft bijvoorbeeld je moeder dezelfde provider als jij, dan bel je onderling gratis naar elkaar.

Op deze pagina ben je alleen internet en bellen aan het vergelijken. Dit pakket is dus zonder televisie. Tijdens het bestellen kun je zelf het abonnement samenstellen. Misschien kies je toch voor televisie bij je internetabonnement, dan heb je alles-in-1 pakket. Je kunt ook vast bellen weglaten, dan koop je alleen internet en tv.

Steeds minder mensen nemen nog vast bellen in hun abonnement, omdat mobiel bellen binnen Nederland net zo duur of goedkoper is. Er zijn nog wel miljoenen telefoonaansluitingen in Nederland, maar het aantal gebruikers loopt snel terug.

Maak dus helemaal zelf je internetpakket op maat, aangepast op jouw voorkeuren. Tijdens het afsluiten ben je dus flexibel in al je keuzes. Je ziet ook gelijk hoeveel je kan besparen wanneer je een onderdeel weglaat.

Genoeg mogelijkheden dus, we wensen je succes met bestellen!

Ben je geholpen met onze internet en bellen vergelijker?