Goedkoopste sim only abonnementen

Wat is het goedkoopste sim only abonnement? Bijna alle providers in Nederland bieden sim-only aan. Daarom is het slim om de goedkope sim only abonnementen met elkaar te vergelijken. We hebben voor jou een overzichtelijke vergelijking gemaakt!

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

Vrouw vergelijkt sim only

Je eigen smartphone of een tweedehands toestel gebruiken met een sim only abonnement is altijd een goedkope optie, vooral in combinatie met een voordelige sim only deal.

Ontdek hier hoe je het goedkoopste sim only abonnement vindt en waar je op moet letten bij het vergelijken. Hier vind je een paar aandachtspunten:

  • Hoeveel data je nodig hebt: Kies voor onbeperkt mobiel internet of een databundel met een limiet zoals: 5GB of 10GB per maand. Bekijk eerst je eigen dataverbruik.
  • 4G of 5G internetsnelheid: Mobiel internetten via 5G is sneller dan via 4G, maar controleer eerst je smartphone, want oudere telefoons ondersteunen geen 5G.
  • Duur van je contract: Providers bieden sim only abonnementen voor 1 en 2 jaar. Kies je voor een 2 jaar contract, dan ben je goedkoper uit.
  • Prijs per maand: Besluit hoeveel je maandelijks wilt betalen voor je sim only abonnement. Door alle mobiele providers te vergelijken kies je eenvoudig een voordelige aanbieding.

Top 5 goedkoopste sim only abonnement (2023)

ProviderDatabundelSnelheidBellenPrijs per maand
Simpel500 MB4G50 min€3,50
Simyo0 MB3G200 min€5,00
Lebara1 GB4G150 min€6,00
Youfone1,5 GB4G200 min€6,00
Ben0 MB3G200 min€6,50

Hierboven zie je een actueel overzicht met alle vormen van sim-only, dus abonnementen per provider met en zonder mobiel internet.

Het goedkoopste sim only abonnement is zonder onbeperkt internet bij Simpel te bestellen voor € 3,50 per maand. Let op: de databundel van 500 MB is aan de lage kant.

Top 3 goedkoopste sim only met onbeperkt internet

ProviderDatabundelSnelheidBellenPrijs per maand
Budget MobielUnlimited4GOnbeperkt€20,00
Tele2Unlimited5GOnbeperkt€25,00
KPNUnlimited5GOnbeperkt€31,50

Het goedkoopste sim only abonnement met onbeperkt internet bestel je nu bij Budget Mobiel. Dit abonnement kost je € 20 per maand. Controleer wel of de lage mobiele internetsnelheid van 5 Mbps voldoende is voor jouw gebruik.

Bekijk ook onze pagina waar je in een handig overzicht meer mobiele abonnementen met onbeperkt internet kunt vergelijken op provider, prijs en snelheid.

Top 3 goedkoopste sim only zonder internet

ProviderDatabundelBellenPrijs per maand
SimyoZonder data200 min€5,00
BenZonder data200 min€6,50
KPNZonder data150 min€14,00

Een databundel kan duur zijn, en daarom kiezen genoeg mensen voor een sim only abonnement zonder internet. Dan kun je bellen en sms'en zonder datakosten te betalen.

Wat is een sim-only abonnement?

De naam geeft het eigenlijk al weg: Koop je een mobiel abonnement sim only, dan ontvang je alleen een simkaart en geen toestel. Je moet dus zelf een telefoon regelen die je niet via het telefoonabonnement afbetaalt.

Je kunt de simkaart in iedere telefoon stoppen en vervolgens gewoon bellen of internetten zoals je gewend bent, dat kan ook als prepaid. Dan koop je vooraf een bel- en datategoed.

Met een eSim wordt het wisselen van telefoonprovider nog eenvoudiger. Je hoeft dan niet meer te wachten op een simkaart, want deze zit al ingebouwd in je toestel.

Net als bij een normaal mobiel abonnement mag je ook bepalen wat je wilt afnemen, van het aantal belminuten tot hoeveel GB internet je per maand wilt kunnen verbruiken.

Wat is het voordeel van sim only?

Het grote voordeel van sim-onlyabonnementen is dat ze goedkoper zijn dan abonnementen met een toestel. Want daarmee betaal je het toestel namelijk iedere maand een beetje af, waardoor je abonnementskosten hoger zijn.

Heb je nog een oudere telefoon die het goed doet? Dan is het veel goedkoper om een los telefoonabonnement af te sluiten, zodat je alleen voor bellen en internet betaalt.

Een bijkomend voordeel is dat je geen lening krijgt met sim-only. Dit is wel het geval als je een telefoonabonnement met smartphone koopt die je maandelijks afbetaalt.

Waar moet je op letten bij een sim only abonnement?

Het is belangrijk om na te denken over wat jij nodig hebt. Zo kun je kiezen voor het goedkoopste abonnement, maar het moet natuurlijk ook passen bij je telefoongebruik.

Hier vind je een paar aandachtspunten voor het vinden van de beste sim only aanbieding:

Hoeveel data wil je?

De eerste stap bij het uitzoeken van een sim-only abonnement is bedenken hoeveel data je per maand verbruikt. Een lichte internetter heeft genoeg aan 500 MB, maar een fanatieke gamer of streamer misschien wel 10 GB per maand.

Een databundel heeft veel invloed op de prijs, dus denk goed na over hoeveel data je daadwerkelijk verbruikt iedere maand. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor je belminuten.

Wil je helemaal geen zorgen meer over je data? Kies dan voor onbeperkt internet. Je kunt dan mobiel internetten zonder limiet. Vaak krijg je dan ook onbeperkte belminuten erbij.

Het is natuurlijk wel duurder wanneer je voor een contract met unlimited data koopt, dus denk goed na of je dit wel echt nodig hebt.

4G of 5G internet?

Was vroeger 3G en 4G nog de standaard, inmiddels zijn we aanbeland bij 5G. Dit is het snelste netwerk dat beschikbaar is voor mobiele telefoons.

Let wel op: niet alle providers bieden 5G-internet aan. Bij sommige aanbieders kun je alleen internetten via 4G-internet. Je verbinding is dan een stuk minder snel.

De internetsnelheid heeft ook invloed op de maandprijs. 4G is daarom de beste keuze wanneer je de goedkoopste sim only deal zoekt, want 5G is sneller, maar wel duurder.

Contractduur

Door een langer contract af te sluiten kunt je extra besparen op je sim-only abonnement. Bij providers kies je uit contracten voor één of twee jaar. Hoe langer het contract loopt, des te lager de prijs zal zijn.

Kijk tijdens een vergelijking of een langere contractduur loont. Providers vinden het namelijk de moeite waard om je korting aan te bieden wanneer je langer klant wilt blijven.

Weet je dus zeker dat je een paar jaar gebruik wilt maken van een abonnement? Dan is het misschien wel slim om je contract langer vast te zetten, om zo voordeliger uit zijn.

Aantrekkelijke prijs

Er is altijd wel een sim only aanbieding die bij je past. Misschien ontvang je de eerste drie maanden korting, of krijg je een leuk cadeau als nieuwe klant.

Providers hebben altijd weer andere deals, waardoor je op ieder moment van het jaar een voordelig abonnement zonder telefoon kunt bestellen.

Deze acties zijn vaak tijdelijk en veranderen steeds, dus houd deze scherp in de gaten om geen kans op korting te missen!

Sim only aanbieders vergelijken

Bedenk vooraf goed wat je belangrijk vindt en ga daarna alle sim only providers vergelijken op aanbod en prijs. Je vindt dan eenvoudig het beste en goedkoopste sim only abonnement dat bij je wensen aansluit.

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend