Sim only abonnementen

Op zoek naar een sim only abonnement? Met onbeperkt internet en bellen, of de goedkoopste deal? Wij zetten de verschillende sim-only providers voor je op een rij. Zo maak je de juiste keuze, met de bundel die jij nodig hebt.

Sim only naast elkaar vergelijken

Zo werkt sim only vergelijken!

Gebruik onze sim only vergelijker, en we tonen je alle mobiele abonnementen met jouw voorkeuren. Volg de volgende 3 stappen de beste sim only deal te vinden.

 1. Bepaal je bundel: Schat hoeveel belminuten en data je nodig hebt. Let ook op onbeperkt internet, nummerbehoud en de snelheid van mobiel internet via 4G of 5G.
 2. Vergelijk sim only: Controleer de prijzen en bundelopties van elke telefoonprovider. Vergelijk daarbij ook de actuele aanbiedingen om extra te besparen.
 3. Stap over en bespaar: Geef bij het bestellen aan dat je wilt overstappen naar een nieuw sim-only abonnement. Dan wordt het opzeggen en aansluiten naadloos voor je geregeld.

Sim only

Met sim only koop je een mobielabonnement met alleen een simkaart of eSIM, dus zonder nieuwe telefoon erbij. Je gebruikt je dan eigen smartphone. Met een sim only abonnement krijg je belminuten, sms'jes en mobiele data voor een vast bedrag per maand.

Wat maakt een sim only goedkoper?

Een sim only is goedkoper dan een abonnement met toestel. Je betaalt namelijk alleen voor de belminuten en databundel die je nodig hebt. We helpen je graag met alle telefoonabonnementen vergelijken, zodat je de beste prijs betaalt.

Welke sim only providers zijn er?

We hebben een lijst voor je samengesteld met alle sim only providers van Nederland. KPN en Vodafone zijn meestal wat duurder, terwijl Lebara en Simyo vaak de goedkoopste zijn.

 • T-Mobile
 • KPN
 • Vodafone
 • Lebara
 • Budget Mobiel
 • Tele2
 • Ben
 • hollandsnieuwe
 • Simyo
 • Youfone

Hoeveel belminuten en internet heb ik nodig?

Schat in hoeveel je maandelijks belt en hoeveel data je gebruikt. Nog beter is je huidige gebruikt te controleren. Nog beter is je verbruik van de afgelopen maanden te controleren, dan weet je precies hoeveel je nodig hebt.

Wil je meer video's gaan streamen en internetten zonder bang te zijn dat je over je bundel heen gaat? Kies dan een abonnement met onbeperkt internet. Dan heb je geen limiet meer.

Wat gebeurt er als mijn bundel op is?

Vergelijk altijd de tarieven voor buiten je bundel bellen en internetten. Wanneer je data op is, dan kun je meestal blijven internetten, maar dan alleen met een lagere snelheid.

Bel je meer dan het aantal minuten die je bundel zitten, dan zijn die minuten vaak duurder. Vergelijk dus ook de belkosten voor buiten de bundel, zodat je niet wordt verrast.

Goed om te weten, onbeperkt internet heeft geen maandelijkse limiet, wel een dagelijkse limiet. Meestal 5 GB of 10 GB per dag, die je gelukkig wel steeds gratis kunt opwaarderen.