internet via stopcontact

Internetaansluiting via stopcontact zorgt voor stabiel internet

Vroeg of laat kan het voorkomen dat je tegen snelheidsproblemen aanloopt tijdens het internetten. Vooral met een verbinding via draadloos internet. Internetproviders verhogen regelmatig de internetsnelheden, sommige verbindingen kunnen deze snelheden niet goed genoeg verwerken. Apparaten die draadloos verbonden zijn met het thuisnetwerk halen zelden de snelheid die door providers wordt doorgegeven. Dit heeft verschillende oorzaken, met de belangrijkste reden de gevoeligheid van draadloos internet via WIFI. Het aanzetten van een magnetron of een dikke muur gooit al snel roet in het eten. In de woonkamer, vlakbij het modem, kan je vaak nog zonder problemen internetten, maar wordt het op de eerste verdieping al een stuk lastiger. Op zolder is internetten helemaal niet te doen, dit komt door de grote afstand tot de router in combinatie met muren en deuren.

Kabels trekken


Ben je uitval van draadloos internet helemaal zat, dan kan je natuurlijk kabels trekken zodat je overal in huis met de volledige snelheid te kunnen internetten. Bekabeld internet is een stuk stabieler en sneller. Niet iedereen ziet het zitten om kabels te gaan trekken door het hele huis. Daarnaast moet je nogal wat kabels trekken, want in een gemiddelde woning zijn al snel 5 of 6 verschillende ruimtes te vinden. Het trekken van kabels kost niet alleen veel tijd, maar ook nog eens behoorlijk wat geld. Je hebt namelijk flink wat meters kabel nodig om je hele woning te voorzien van een goed bekabeld netwerk.

Internetaansluiting via stopcontact


Gelukkig is het niet nodig om kabels te gaan trekken als je snelheids- of stabiliteitsproblemen wilt oplossen. Een uitstekende oplossing is namelijk een internetaansluiting via het stopcontact. Om deze vorm van internet te kunnen realiseren heb je een zogenaamde Homeplug of Powerline-adapter nodig. Dit is een klein kastje welke op het stopcontact aangesloten kan worden. Aan de onderzijde van de Homeplug zit een netwerkaansluiting. Een kastje sluit je aan op een netwerkpoort van de router. De andere kastjes kan je op elke willekeurige plek in je woning gebruiken, zolang er maar een stopcontact aanwezig is. Plug de Homeplug in het stopcontact en sluit een computer of laptop aan met een netwerkkabel, hierna kan je vervolgens internetten via het elektriciteitsnet.
 Met internet via het stopcontact profiteer je van een stabiel internet in combinatie met hoge snelheden. Welke snelheden je precies kunt behalen hangt af van een aantal zaken. Onder andere de kwaliteit van je elektrobekabeling en het aantal stroomgroepen bepaalt de hoogte van de snelheid. Met geaarde stopcontacten zijn hogere snelheden haalbaar.

Een goede Homeplug adapter


Wil je kunnen internetten via het stopcontact dan zal je een Homeplug adapter moeten aanschaffen. Er zijn tegenwoordig heel veel van verschillende adapters te koop, met of zonder wifi versterker. De prestaties van homeplugs inclusief WIFI zijn tegenwoordig zo goed dat deze een beter signaal doorgeven dan de meeste WiFi-repeaters. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. Sommige adapters kunnen slechts geringe snelheden aan van maximaal 50 Mbit/s. Bekijk allereerst naar de snelheid van je internetabonnement. Wordt er bijvoorbeeld een snelheid van 250 Mbit/s doorgegeven door je provider, zoek dan een passende Powerline adapter op die deze snelheid aankan. Zo kan je profiteren van een maximale internetsnelheid. Homeplug adapters bij verschillende winkels kopen. De meeste elektronicawinkels hebben altijd wel één of meerdere modellen op voorraad, maar je kunt ze natuurlijk ook via het internet bestellen. Lees vooral eerst wat recente reviews voordat je gaat bestellen.

Geplaatst op: 24-06-15

2 reacties

  • Jesser says:

    Ik heb internet via het stopcontact en alles bedraad zonder gebruik te maken van wifi. Onlangs heb ik mijn stopcontacten laten aarden zodat ik nog hogere snelheden kan ontvangen op zolder waar ik overdag aan het werk ben. Ik haal nu de volle snelheid met Ziggo ongeveer 120Mb. Wifi was niet te doen 2 etages hoger en nu met een homeplug dus een mega snelle verbinding.

  • John Bal says:

    Zou graag het merk van de home plus weten.
    Heb nu Sitecom LN 551 500Mbps. Na controle en bevestiging van Sitecom blijkt er maar 100 Mbps uit te komen.

    Bijvoorbaat hartelijk dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *