internet via stopcontact

Internet via stopcontact

Een verbinding via draadloos internet kan traag worden. Internetproviders verhogen regelmatig de internetsnelheden, maar sommige verbindingen kunnen deze snelheden niet goed genoeg verwerken. Apparaten die draadloos verbonden zijn met het thuisnetwerk halen zelden de snelheid die door providers wordt doorgegeven. Dit heeft verschillende oorzaken, met de belangrijkste reden de gevoeligheid van draadloos internet via WIFI. Op zolder is internetten helemaal niet te doen, dit komt door de grote afstand tot de router in combinatie met muren en deuren.

Loop je tegen snelheidsproblemen aan tijdens het internetten? Een goede oplossing voor sneller internetten is internet via het stopcontact. Met een Homeplug adapter die je in je stopcontacten kunt steken heb je eenvoudig een stabiel netwerk. Verbind de Homeplug met je modem voor snel internet via het stroomnet.

Kabels voor internet

Ben je uitval van draadloos internet helemaal zat, dan kan je natuurlijk kabels trekken zodat je overal in huis met de volledige snelheid te kunnen internetten. Bekabeld internet is een stuk stabieler en sneller. Niet iedereen ziet het zitten om kabels te gaan trekken door het hele huis. Daarnaast moet je nogal wat kabels trekken, want in een gemiddelde woning zijn al snel 5 of 6 verschillende ruimtes te vinden. Het trekken van kabels kost niet alleen veel tijd, maar ook nog eens behoorlijk wat geld. Je hebt namelijk flink wat meters kabel nodig om je hele woning te voorzien van een goed bekabeld netwerk.

Hoge snelheden
 via het stroomnet

Een uitstekende oplossing voor sneller internet is een aansluiting via het stopcontact. Je hebt alleen twee of meer Homeplugs nodig. Dit is een klein kastje welke op het stopcontact aangesloten kan worden. Aan de onderzijde van de Homeplug zit een netwerkaansluiting die je kan verbinden met je modem. De andere kastjes kan je op elke willekeurige plek in je woning gebruiken, zolang er maar een stopcontact aanwezig is. Plug de Homeplug in het stopcontact en sluit een computer of laptop aan met een netwerkkabel. Nu kan je internetten via het elektriciteitsnet. Met internet via het stopcontact profiteer je van een stabiel internet in combinatie met hoge snelheden. Welke snelheden je precies kunt behalen hangt af van een aantal zaken. Onder andere de kwaliteit van je elektrobekabeling en het aantal stroomgroepen bepaalt de hoogte van de snelheid. Met geaarde stopcontacten zijn hogere snelheden haalbaar.

Homeplug adapters


Internetten via het stopcontact werkt met meerdere Homeplug adapters. Je kunt deze in elke stopcontact steken waar je sneller internet wilt. Met een stroomnetwerk die geaard kan je maximale snelheden bereiken. Je kunt andere apparaten nog gewoon aansluiten op het stopcontact waar een Homeplug in zit. Bekijk allereerst naar de snelheid van je internetabonnement. Wordt er bijvoorbeeld een snelheid van 250 Mbit/s doorgegeven door je provider, zoek dan een passende Powerline adapter op die deze snelheid aankan.

Wifi via stopcontact

Er zijn verschillende adapters te koop, met of zonder wifi versterker. Je kan dan kiezen of je een kabel gebruikt of draadloos via WIFI. De prestaties van homeplugs zijn tegenwoordig zo goed, dat deze een beter signaal doorgeven dan de meeste WiFi-repeaters. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. Ons advies is het merk Devolo. De plugs hebben goede reviews en halen een hoge snelheid. Met een Powerline adapter kan je via stroom je internetverbinding doorgeven naar een ander powerline adapter met zeer weinig snelheidsverlies. Een ideale oplossing om overal in huis toegang te krijgen tot een draadloos access point. En daarnaast worden alle routers en stopcontacten ondersteund.

Internetsnelheid via stroom

De techniek voor internet via stroom wordt Power Line Communication genoemd. Internet via het elektriciteitsnet bestaat al lang, en wordt vooral gebruik voor bijvoorbeeld babyfoons of in landen waar de internetsnelheden laag zijn door een slecht netwerk. De adapter werken ongeveer hetzelfde als ADSL-modems. Voor korte afstanden werkt internet via stroom erg goed. Er kunnen snelheden gehaald worden tot wel 1200 Mbps.

Datum: 24-06-15