Glasvezel vergelijken: doe de postcodecheck

Kies voor glasvezel voor supersnel internet. Via glasvezelkabels kan je razendsnel en stabiel internetten met de snelheid van het licht. Vergelijk de providers van glasvezel voor de beste deal.

Meer over glasvezel internet

  • 1000 Mbps maximale downloadsnelheid
  • 1000 Mbps maximale uploadsnelheid
  • 12 Glasvezelaanbieders in Nederland

Waarom kiezen voor een glasvezelverbinding?

Kabelinternet en DSL gaan maar tot de wijkcentrale, of de verdeelstations in de straat. Een glasvezelverbinding loopt helemaal tot aan je woning. Daarom is een glasvezelverbinding veel sneller!

Een glasvezelaansluiting tot aan je woning word wel, Fiber to the Home (FTTH) genoemd.

glasvezel kabels

Voordelen van een glasvezelverbinding tot aan je woning:

  • Je deelt de kabel met niemand anders
  • Je haalt het een zeer hoge internetsnelheid
  • Glasvezels zijn minder gevoelig voor storing
  • Uploaden is even snel als downloaden

Internetten met de snelheid van het licht.

Een glasvezelverbinding kan je de hoogste internetsnelheid halen. Een groot voordeel is de uploadsnelheid die even snel is als de downloadsnelheid. Heb je bijvoorbeeld een internetabonnement met 1 Gbit/s, dan is je uploadsnelheid net zo snel.

Werk je in de cloud, of deel je vaak bestanden. Dan is een abonnement met snelheid van het licht voor jou ideaal.

Is glasvezel op mijn adres beschikbaar?

De kans wordt steeds groter dat je bent aangesloten op het glasvezelnetwerk. De snelle internetverbinding over glas is de toekomst. Daarom wordt het glasvezelnetwerk in sneltempo aangelegd door heel Nederland. KPN heeft zelfs plannen om het kopernetwerk volledig te vervangen voor glasvezel.

Jouw adres bepaald of je in een gebied woont met een glasvezelverbinding in de bodem. De providers kunnen met je postcode en huisnummer checken of je op het glasvezelnetwerk zit aangesloten. Zo ja, dan kan een abonnement bestellen.

Hoe check je of je glasvezel hebt? Wil je nu weten of er al glasvezel ligt in jouw wijk, doe dan onze postcodecheck. In de afgelopen jaren is een groot deel van Nederland hierop aangesloten. Voer dus regelmatig een check uit.

Glasvezelproviders vergelijken

De grote providers kunnen glasvezel aanbieden over het netwerk van KPN. Enkele aanbieders hebben ook een eigen stukje netwerk. Daarnaast kan je terecht bij een aantal lokale aanbieders. Uiteraard wanneer je in het postcodegebied woont.

Hieronder zie je een vergelijking per glasvezelaanbieder. Kies alleen de providers met de beste snelheid voor jouw wensen. Je kan daarna een vergelijking maken van de kosten en aanbiedingen op jouw adres.

GlasvezelaanbiederMaximale internetsnelheid
KPN1000 Mbps
Youfone500 Mbps
Caiway1000 Mbps
Delta1000 Mbps
T-Mobile1000 Mbps
Freedom1000 Mbps
Xs4all500 Mbps
Budget Thuis200 Mbps
Tweak1000 Mbps
Ziggogeen glasvezel maar coax