Glasvezel Zoetermeer

Check of je adres al geschikt is voor glasvezel.

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend

Glasvezel internet in Zoetermeer

In Zoetermeer leggen zowel KPN als Open Dutch Fiber (in samenwerking met T-Mobile) glasvezel aan. Dit gebeurt op de meeste adressen en is principe gratis. Het wordt per wijk aangelegd.

Via de websites van KPN en Open Dutch Fiber kun je zien wanneer jouw straat aan de beurt is. Controleer met onze glasvezelcheck of je al bent aangesloten op het glasvezelnetwerk. Daarna kun je een internetabonnement afsluiten.

Glasvezel Zoetermeer

  • Glasvezelaansluitingen: 52.523
  • Geactiveerd: 10-20%
  • Netwerk: Open Dutch Fiber, KPNnetwerk
  • Maximale snelheid: 1000 Mbps

Glasvezel van T-mobile in Zoetermeer

Open Dutch Fiber is in juli 2021 begonnen in het noordelijke zeel van Zoetermeer. Een groot deel van de bewoners van de wijken Seghwaert en Buytenwegh de Leyens kunnen daardoor al gebruikmaken van internet via glasvezel.

In januari 2022 startte het bedrijf in het Centrum en in Rokkeveen met de aanleg, waardoor nog eens 21.000 huishoudens glasvezel kregen. De meeste bewoners van Seghwaert en Buytenwegh en de Leyens kunnen al gebruikmaken van internet via glasvezel via T-Mobile. Later komen er meer aanbieders over het netwerk van Open Dutch Fiber.

KPN start in januari 2024 met fase drie van glasvezelaanleg tot zomer 2024. Werkzaamheden vinden plaats in de wijken Centrum, Palenstein, Driemanspolder en Dorp.

Glasvezel van KPN in Zoetermeer

KPN is in 2023 begonnen met het aanleggen van glasvezel in Zoetermeer.  De provider doet dit naast de glasvezelverbindingen van Open Dutch Fiber. De straten moeten dus twee keer worden opengebroken om de kabels te trekken naar alle huizen.

De planning is dat binnen enkele jaren alle huishoudens in Zoetermeer glasvezelinternet kunnen bestellen. Eerst via het netwerk van Open Dutch Fiber en daarna van KPN.

Map van zoetermeer

Hoe krijg je een glasvezelaansluiting?

Het goede nieuws is dat de aanleg van glasvezel gratis is voor huishoudens die goedkeuring geven voor de aansluiting van KPN of Open Dutch Fiber. Achteraf kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Het is de raadzaam om goedkeuring voor een glasvezelaansluiting te geven.

Je bent overigens niet verplicht om een glasvezelabonnement af te sluiten nadat je toestemming hebt gegeven voor glasvezelkabel in huis.

Glasvezelkabel steekt uit de stoep in Zoetermeer
Glasvezelkabel steekt uit de stoep in Zoetermeer

Kun je nog geen glasvezelabonnement afsluiten? Je wordt geïnformeerd zodra jouw wijk aan de beurt is. Je ontvangt een bericht in de brievenbus en er komt een medewerker bij je langs.

Als je graag als eerste op de hoogte wilt zijn, kun je je inschrijven voor netwerkupdates:

This field is required

Het formulier is succesvol verzonden!