Glasvezel Amsterdam

Check of je adres al geschikt is voor glasvezel.

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend

Glasvezel internet in Amsterdam

KPN is begin 2020 begonnen in Amsterdam-Noord en Buitenveldert en is daar bijna klaar. Er zijn inmiddels 150.000 huishoudens in Amsterdam aangesloten. De provider gaat nu verder met de uitrol in andere stadsdelen.

Ook T-Mobile samen met Open Dutch Fiber zijn bezig met de aanleg van glasvezel in Amsterdam. Begin 2022 zijn deze partijen begonnen met de aanleg in Bos en Lommer en rond het Westerpark.

Er zijn dus twee verschillende aanbieders die glasvezel aanleggen in Amsterdam. Op het KPN-netwerk heb je de keuze uit meerdere aanbieders. Bij Open Dutch Fiber kun je de eerste jaren alleen kiezen voor T-Mobile.

Glasvezel Amsterdam

  • Glasvezelaansluitingen: 149.202
  • Geactiveerd: 40-50%
  • Netwerk: Open Dutch Fiber, KPNnetwerk
  • Maximale snelheid: 1000 Mbps

Glasvezel van KPN in Amsterdam

KPN is van plan om de komende jaren 320.000 huishoudens van de 470.000 huishoudens in Amsterdam aan te sluiten volgens een vast plan. Dit begint met het bepalen van de beste aanlegroute, daarna volgen graafwerkzaamheden en wordt de glasvezelkabel gelegd. De precieze aanpak verschilt per wijk. Je wordt hier vooraf over geïnformeerd.

Glasvezel van T-Mobile in Amsterdam

In december 2022 zijn werkzaamheden voor 60.000 huishoudens in de wijken Slotermeer, de Pijp, Rivierenbuurt en Oud-Zuid gestart. In maart van dit jaar maakten T-Mobile en Open Dutch Fiber bekend nog eens 18.000 huishoudens aan te sluiten in Amsterdam. Deze huishoudens bevinden zich in de buurten van Transvaalbuurt, Frankendael, Middenmeer en Betondorp.

Map van zoetermeer

Hoe krijg je een glasvezelaansluiting?

De aanleg is kosteloos, maar je moet wel toestemming geven voor de aansluiting van KPN of Open Dutch Fiber. Het traject kan per glasvezelaanbieder enigszins verschillen, maar ziet er over het algemeen vergelijkbaar uit. Houd er rekening mee dat het traject maanden kan duren. Volgens KPN NetwerkNL neemt de aanleg van een wijk tussen de drie en zes maanden in beslag.

Je bent overigens niet verplicht om een glasvezelabonnement af te sluiten nadat je toestemming hebt gegeven voor glasvezelkabel in huis. Let op: je kunt pas gebruikmaken van glasvezelinternet als je na het aanleggen een glasvezelabonnement afsluit bij een provider.

Een rapportage van AT5 over de aanleg van glasvezel in Amsterdam

Je woning kan pas worden aangesloten op het moment dat je wijk is aangesloten is op het glasvezelnetwerk. Voer onze glasvezel check uit om dit te controleren. Is dat nog niet het geval, dan is het een kwestie van geduld hebben. Is de wijk aangesloten, maar heb je thuis nog geen glasvezelaansluiting? Dan kun je deze aanvragen.

Als je graag als eerste op de hoogte wilt zijn, dan kun je je inschrijven voor netwerkupdates:

This field is required

Het formulier is succesvol verzonden!