KPN Internet Only: Wat kost alleen internet zonder tv

KPN is een internetprovider die allerlei internetdiensten levert. Zo kun je internetten, een telefoonabonnement afsluiten, vast bellen en televisie kijken. Naast een pakket, is het ook mogelijk om alleen internet aan te vragen.

Met het Internet Only abonnement van KPN bestel dus enkel een internetabonnement. Maar wat zijn de voordelen van dit abonnement, en wat zijn de kosten bij de Nederlandse provider?

KPN internet only

Wat kost alleen internet bij KPN?

Een internet only abonnement van KPN kost tussen de 42 en 65 euro per maand, waarbij KPN dezelfde prijs hanteert voor glasvezel- en DSL-internet. Dit is een pluspunt vergeleken met andere internetaanbieders.

Overigens bespaart het weglaten van TV en bellen je ongeveer 10 euro per maand, wat jaarlijks neerkomt op een besparing van gemiddeld 120 euro.

Hieronder zie je de huidige prijzen van KPN voor alleen internet zonder tv-abonnement. Met onze internet postcodecheck zie de actuele aanbiedingen.

InternetpakketDownloadsnelheidUploadsnelheidPrijs per maand
Snel100 Mbps100 Mbps€42,50
Supersnel200 Mbps200 Mbps€50,00
Ultrasnel1000 Mbps1000 Mbps€52,50

Het goedkoopste internetabonnement zonder tv kost €42,50 per maand bij KPN. Je kunt daarmee internetten met 100 Mbps. Dat is een gemiddelde snelheid voor een klein gezin.

De voordelen van KPN internet zonder tv

KPN staat bovenaan de ranglijst van beste internetproviders, net iets boven de provider Ziggo. Beide providers bieden klanten alleen internet. Hiermee krijg je thuis internet zonder de kosten van een tv-abonnement. Dit abonnement gaat gepaard met de volgende voordelen:

  • Stabiel en snel wifi thuis met SmartWifi;
  • Zelf je internetabonnement indelen, zonder te betalen voor tv;
  • Een maandelijks aanpasbare internetsnelheid;
  • Internetsnelheden via glasvezel tot 1 Gbps.

De Internet Only abonnementen van KPN

KPN's Internet Only abonnement biedt een stabiel wifinetwerk voor thuis via een razendsnel modem. Het gaat om een los abonnement, waarbij je elke maand de snelheid van het internet zelf kunt aanpassen via het online platform: MijnKPN.

Een Internet Only abonnement sluit je gemakkelijk af via de shop op de website van KPN, waarbij de mogelijkheden worden bepaald aan de hand van je postcode en huisnummer. Je kiest vervolgens zelf je internetsnelheid, en de aanbieding zoals korting of een welkomstcadeau.

De juiste internetsnelheid hangt af van jouw situatie en wat er mogelijk is voor je adres. Het is ook verstandig om te bepalen waar je internet allemaal voor gebruikt.

1. Ultrasnel

Dit abonnement levert 1 Gbps aan down- en uploadsnelheid. Het is hiermee perfect voor grote huishoudens met veel bewoners die vaak online zijn. Het is geschikt voor allerlei online bezigheden, zoals gamen, films en series streamen met een hoge snelheid.

2. Supersnel

Het supersnel abonnement van KPN levert 200 Gbps aan down- en uploadsnelheid. Het is een ideaal abonnement voor grote gezinnen. Hierbij ondersteunt de snelheid gamen en Netflix kijken bijvoorbeeld voldoende. Met deze internetsnelheid kun je ook makkelijk grote bestanden downloaden, online gamen en 4K streamen.

3. Snel

Tot slot is er de laagste internetsnelheid van 100 Mbps aan down- en uploadsnelheid. Het is een perfect internet only abonnement voor twee personen, of gezinnen met kleine kinderen.

Welke internetaansluiting krijg je bij KPN?

Bij KPN zijn er twee soorten aansluitingen mogelijk: een DSL- of glasvezelaansluiting. Via onze postcodecheck kom je er eenvoudig achter welke aansluiting bij jou thuis mogelijk is.

Tegenwoordig komt een glasvezelaansluiting steeds vaker voor, want dit vergroot de internetsnelheid aanzienlijk. Deze verbinding verschilt met het Ziggo internet only abonnement, want daar kun je alleen kabelinternet bestellen.

Je betaalt overigens bij KPN niet meer voor glasvezel dan via koper. Hier bieden we meer inzicht in de aanbiedingen van KPN, zodat je extra kunt besparen.

Ben je ook benieuwd naar het aanbod van andere internetproviders? Vergelijk de verschillende providers gemakkelijk via onze website.

Veelgestelde vragen

Overstappen (bijvoorbeeld van Ziggo naar KPN) kan via de gratis overstapservice, wat voor heel veel providers mogelijk is. Als bestaande klant kun je je abonnement eenvoudig wijzigen via MijnKPN. Je kunt daar je televisieabonnement opzeggen zodat je alleen nog internet hebt.

Als je KPN Internet Only wilt afsluiten met televisie, dan kun je gemakkelijk switchen naar een internet en tv abonnement. Deze aanpassing doe je via de onlineomgeving of via de klantenservice.