De levertijd van internetproviders: hoe snel krijg je internet?

Als je internet hebt aangevraagd, dan wil je dat het snel wordt opgeleverd. Je wilt tijdens het overstappen van een provider natuurlijk niet zonder internet zitten. Maar wat is precies de oplevertijd van een internetabonnement?

Man bezorgt doos met internetabonnement aan vrouw

Hoe lang duurt een oplevering van je internetabonnement?

Als je overstapt naar een andere provider, wil je gewoon kunnen blijven internetten. Bij de meeste providers duurt het gemiddeld 2 tot 3 weken voordat je internetabonnement en eventuele aanvullende diensten zijn opgeleverd. We hebben uitgezocht hoe snel je online bent na het afsluiten van een nieuw internetabonnement.

Levertijd internet per provider

De levertijd kan per internetprovider verschillen, daarom zetten we hier de belangrijkste verschillen tussen de grote internetproviders voor je op een rij:

  • Levertijd KPN: Bij KPN duurt het ongeveer 1 tot 1,5 week voordat je abonnement ingaat. Gebruik je de overstapservice van KPN, dan duurt het nog 2 tot 3 weken langer. Het nieuwe abonnement wordt pas actief nadat je oude abonnement is beëindigd.
  • Levertijd Ziggo: Kabelinternet wordt door Ziggo geleverd binnen 3 tot 5 werkdagen. Met de overstapservice van Ziggo duurt het 1 tot 2 weken langer. De aansluittijd bij Ziggo is dus vrij snel te noemen.
  • Levertijd Odido: Binnen 2 tot 3 weken kan Odido het internet leveren als je zelf je huidige abonnement opzegt. Gebruik je de overstapservice van T-Mobile? Reken dan op 3 tot 4 weken wachttijd.
  • Levertijd Youfone: Deze aanbieder heeft een levertijd van ongeveer 2 weken. Youfone heeft ook een overstapservice. De opleverdatum is minimaal 2 weken.
  • Levertijd Online.nl: Bij Online.nl duurt het gemiddeld 2 tot 3 weken voordat je aangesloten bent op het internet. Met de overstapservice van Online.nl is de ingangsdatum een week later.
  • Levertijd Budget Thuis: Gemiddeld 3 weken voordat je online bent. Ook Budget regelt voor jou de overstap naar je nieuwe provider, dan duurt het ongeveer 30 dagen.
  • Levertijd Caiway: Ook bij Caiway kom je geen dag zonder internet. Ze regelen je internetaansluiting binnen 15 dagen, maar niet als je oude abonnement nog langer doorloopt. Dan wachten ze even, net als de andere aanbieders.
  • Levertijd Delta: Het aansluiten van je nieuwe internetverbinding kan binnen 15 dagen bij Delta. Installatie door de monteur is gratis, maar daardoor zit je wel vast aan een planning.

Wie heeft de snelste levertijd?

Ziggo heeft de snelste levertijd van internet, omdat kabelinternet altijd 'actief' is, en het dus alleen een kwestie is van een abonnement activeren, tenzij je de overstapservice van Ziggo gebruikt.

Steeds meer providers zorgen ervoor dat je binnen één dag online bent door direct na je aanvraag een mifi-router op te sturen. Dit is een router met een simkaart waarmee je direct via 4G het internet op kunt als oplossing voor tijdelijk internet.

Het is een handige noodoplossing voor wanneer je zonder overstapservice een nieuw internetabonnement hebt afgesloten.

Waarom duurt internet aansluiten meestal zo lang?

Veel internetproviders bieden je een overstapservice. De nieuwe provider zegt dan het 'oude' abonnement voor je op. Je hoeft dan zelf niets hiervoor te regelen.

De activatiedatum ontvang je in de bevestigingsmail. Het kan nog een aantal weken duren voordat je oude internetabonnement is verlopen. De nieuwe provider wacht altijd met het aansluiten, totdat je oude abonnement is afgelopen.

Er zijn ook internetproviders waarbij een monteur je internetpakket komt installeren. Dan ben je afhankelijk van de agenda van de monteur. En dat kan een tijd duren wanneer het druk is. Ook zijn er soms standaard technische voorbereidingen die tijd in beslag nemen.

Geef een reactie

3 reacties op dit artikel

Jos

Doodleuk een mail van Delta gekregen dat het 10 tot 15 weken ging duren, ben maar ergens anders heen gegaan
Marnix de Munck

Marnix de Munck

Vervelend Jos, ik hoop dat de overstap naar een andere provider beter verloopt!

Annemarie Holterman

Ziggo snel??? Na 2 weken (zonder overstap service, gewoon alleen aansluiten) nog steeds niets. Ziggo is onbereikbaar en zit ondertussen zonder internet.

Wim Hekkert

We wachten inmiddels al 5 weken op Caiway. Helaas nog steeds geen zicht op internet en TV. Rekening mee houden dat het wel eens langer kan duren dus.

Gerelateerde artikelen

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend