Doe de internet Postcodecheck

postcode check

Met de internet postcodecheck zie je eenvoudig welke providers er zijn op jouw adres. Vul je postcode en huisnummer is en vind alle pakketten en internetabonnementen die beschikbaar zijn.

Wil je internet, dan zijn er diverse opties. Zo kun je kiezen uit ADSL, Kabel of glasvezel. Welke optie je kiest ligt niet alleen aan je persoonlijke voorkeur, maar ook aan wat aangeboden wordt op jouw adres. Check daarom vooraf de prijzen en snelheden van alle providers, met alle opties.

Hoe werkt de postcodecheck?

  1. Vul je postcode in
  2. Vul je huisnummer in
  3. Kies je pakketvoorkeur
  4. Klik op “Check postcode”

Glasvezel postcodecheck

Glasvezel is een internetverbinding via een glasvezelaansluiting, een flinterdunne vezel gemaakt van glas. Met behulp van een laserlicht worden gegevens heel snel heen en weer gestuurd. Met glasvezel heb je daarom altijd zekerheid van de snelheid die je kiest. En het voordeel is dat bij glasvezel het uploaden en downloaden altijd even snel is.

Check of glasvezel op jouw postcode een optie is. In grote delen van het land ligt al glasvezel.

ADSL postcodecheck

ADSL is een internetverbinding die via de vaste telefoonlijn verloopt. Dit betekent dus dat je voor een ADSL aansluiting telefoonaansluiting nodig hebt. Met een postcodecheck weet je meteen of je ADSL kunt aanvragen op jouw locatie. Met ADSL gaat het downloaden van data sneller gaat dan het uploaden. Uploaden is vaak een stuk trager.

Een belangrijke factor in de daadwerkelijke snelheid bij een ADSL is de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Dit mag maximaal 7 kilometer zijn maar vanaf 2 kilometer neemt de snelheid en de kwaliteit van het signaal aanzienlijk. Na de check met jouw postcode zie je de werkelijk snelheid die je kan halen met ADSL.

Kabel postcodecheck

Een andere optie is kabelinternet. Dit is een internetverbinding via het kabelnetwerk van koper. Het voordeel van kabel internet is de enorme snelheid. Deze is niet afhankelijk van de locatie van een bepaald punt. Internet via de kabel is wel vaak wat duurder, maar het voordeel is dat de internetsnelheid van de pakket vaak haalbaar is. Het netwerk in Nederland heeft een grote dekking op vele postcodes.

Internet checker voor jouw adres

Adres afhankelijk

Welke mogelijkheden je hebt, is dus adres afhankelijk. Ga je verhuizen, start dan met het controleren van de mogelijkheden op je nieuwe adres. Zo weet je snel of overstappen een keuze of een must is.

Internetsnelheid checken op jouw postcode

Ook de maximale snelheid die je internet behaalt, is afhankelijk van je postcode. De afstand van je huis tot de wijkcentrale is daarin bepalend. Met glasvezel heb je daar geen last van, alleen is dat weer afhankelijke van de beschikbaarheid. Een goed advies is dus belangrijk. De internetsnelheid die je kan maximaal kan is tot 1000 Mbit/s.

Provider zoeken

Weet je je voorkeur is en wat je maximaal wil betalen? Dan blijft alleen de vraag “Welke provider levert op mijn adres?”. Met de postcode check krijg je snel meer duidelijkheid. Zo zie je bijvoorbeeld of de providers Ziggo of KPN beschikbaar zijn.