Doe de internet Postcodecheck

postcode check

Met de internet postcodecheck zie je eenvoudig welke providers er beschikbaar zijn op jouw adres. Vul je postcode en huisnummer is en vind alle pakketten en internetabonnementen die beschikbaar zijn.

Wil je thuis een internetaansluiting, dan zijn er diverse opties. Zo kun je kiezen uit ADSL, Kabel of glasvezel. Welke optie je kiest ligt niet alleen aan je persoonlijke voorkeur, maar ook aan de beschikbaarheid. Check daarom vooraf de prijzen en snelheden van alle providers, met alle opties op jouw adres.

Hoe werkt de postcodecheck?

  1. Vul je postcode in
  2. Vul je huisnummer in
  3. Kies je internetpakket
  4. Klik op Check postcode

Glasvezel postcodecheck

Glasvezel is een internetverbinding via een glasvezelaansluiting. Dat zijn flinterdunne vezels gemaakt van glas. Met behulp van een laserlicht worden gegevens heel snel heen en weer gestuurd. Met glasvezel heb je daarom altijd zekerheid van de haalbare snelheid. En het voordeel is dat bij glasvezel het uploaden en downloaden altijd even snel is.

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw postcode. In grote delen van het land ligt al glasvezel. Maar de dekking is zeker nog niet landelijk. Controleer daarom of er bij jouw al glasvezel ligt.

ADSL postcodecheck

ADSL is een internetverbinding die via de vaste telefoonlijn verloopt. Dit betekent dus dat je voor ADSL een telefoonaansluiting nodig hebt. Met een postcodecheck weet je meteen of je ADSL kunt aanvragen op jouw locatie. Met ADSL gaat het downloaden van data sneller gaat dan het uploaden. Uploaden is vaak een stuk trager.

Een belangrijke factor in de daadwerkelijke snelheid bij ADSL is de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Dit mag maximaal 7 kilometer zijn, maar vanaf 2 kilometer neemt de internetsnelheid aanzienlijk af. Na de check met jouw postcode zie je de werkelijk snelheid die je kan halen met ADSL.

Kabel postcodecheck

Een andere optie is kabelinternet. Dit is een internetverbinding via het kabelnetwerk van coax. Het voordeel van kabelinternet is de stabiele snelheid. Deze is niet afhankelijk van de locatie van een bepaald punt. Internet via de kabel is wel vaak wat duurder, maar het voordeel is dat de internetsnelheid van je pakket vaak haalbaar is. Het coax-netwerk in Nederland heeft een grote dekking op vele postcodes.

Waarom je internet beschikbaarheid controleren?

Jouw adres bepaald de internetaansluitingen

Welke mogelijkheden er beschikbaar zijn, is adres afhankelijk. Ga je verhuizen, start dan met het controleren van de mogelijkheden op je nieuwe adres. Zo weet je snel of overstappen een keuze of een must is.

Internetsnelheid checken op jouw postcode

Ook de maximale haalbare internetsnelheid is afhankelijk van je postcode. De afstand van je huis tot de wijkcentrale is daarin bepalend via koper. Met glasvezel heb je daar geen last van, maar daar is beschikbaarheid weer slechter. Een goed advies voor jezelf is dus belangrijk. De internetsnelheid die je thuis maximaal kan halen is tot 1000 Mbit/s.

Dekkingsgebied providers nagaan

Bepaal je voorkeuren voor snelheid en wat je maximaal wilt betalen. Dan blijft alleen de vraag “Welke provider levert op mijn adres?”. Met de postcode-check krijg je snel meer duidelijkheid. Zo zie je bijvoorbeeld of de providers Ziggo of KPN beschikbaar zijn. Maar ook alle andere internetaanbieders die actief zijn in jouw stad en buurt.