Ziggo Internet Only: De kosten van alleen internet zonder tv

Zoek je een internetabonnement zonder televisie, dan biedt Ziggo de optie: Internet Only. Dan bestel je alleen internet zonder tv of bellen. Dat is een abonnement dat voordeliger dan internet met een tv-abonnement.

Wil je dus besparen op je abonnementskosten? Dan zou je eens moeten nadenken over een Internet Only abonnement voor thuis van Ziggo. We leggen je precies uit waarom, en natuurlijk wat de kosten zijn.

Ziggo internet only

Wat kost alleen internet bij Ziggo?

De onderstaande tabel laat je alle huidige prijzen van Ziggo zien voor alleen internet zonder tv-abonnement. Met onze internet check zie alle actuele aanbiedingen.

InternetpakketDownloadsnelheidUploadsnelheidPrijs per maand
Basic50 Mbps25 Mbps€40
Start100 Mbps30 Mbps€43
Start XXL20030 Mbps€47,50
Complete400 Mbps40 Mbps€53
Giga1000 Mbps75 Mbps€62

Ziggo heeft verschillende abonnementen in de aanbieding. Wil je alleen internet, dan wordt de prijs bepaald door de gewenste snelheid. Een basic abonnement van 40 euro per maand levert je 50 Mbps. Daar kun je prima mee internetten, maar voor streamen en gamen kun je beter voor een hogere snelheid kiezen.

Voor slechts 3 euro meer per maand heb je al een dubbele snelheid. Wil je echt voor razendsnel internet gaan, dan kies je voor een giganet-abonnement. Met een downloadsnelheid van 1000 Mbps hoef je niet meer bang te zijn voor haperend internet. Dit abonnement kost 62 euro per maand, maar de eerste 6 maanden krijg je korting.

De voordelen van Ziggo zonder tv

Of je nu een sportwedstrijd kijken, films of series streamen via een van de platforms. Of gewoon informatie wil zoeken op het wereldwijde web, dan heb je alleen een stabiele en snelle internetverbinding voor nodig.

Ben je daarnaast in het bezit van een smart-tv of mediaspeler? Dan kun je tegenwoordig net zo eenvoudig een film en tv-programma op het grote beeldscherm streamen via de NPO, of een andere tv-app.

Toch nog online tv-kijken met Ziggo Go

Ziggo biedt zelf ook een televisie-app, namelijk Ziggo GO. Dat is een app waarmee je op elk scherm televisie kunt kijken. Ziggo Go werkt op praktisch al je apparaten, waaronder je smartphone, laptop, tablet of smart-tv (de app is beschikbaar op Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV).

Zo geniet je toch nog van je favoriete programma's, waar en wanneer je maar wilt, ondanks dat je een internet only abonnement hebt afgesloten.

Waarom internet thuis van Ziggo?

Met een Internet Only abonnement voor thuis van Ziggo schaar jij je onder de moderne consumenten die thuis via internet online-tv kijken, films en series streamen.

Nu zijn er allerlei internetproviders op de markt. Volgens Tweakers, een technologie platform met meer dan een half miljoen leden, is Ziggo één van de beste internetproviders van Nederland. We moeten er bij zeggen dat KPN afgelopen jaar won. Maar Ziggo scoort een mooie tweede plek.

Kabel en glasvezel

De providers Ziggo en KPN zijn de twee grootste internetaanbieders in Nederland. Samen met een marktaandeel van zo'n 80 procent. Ziggo levert internet via de kabel (coax), terwijl KPN dat doet via DSL en glasvezel.

Ziggo biedt dus geen glasvezel, maar internet via een hybride netwerk. Het snelste glasvezelabonnement met een downloadsnelheid van 1000 Mbps, komt overeen met het snelste kabelinternet van Ziggo. Alleen de uploadsnelheid is bij Ziggo een stuk lager.

Lees over de verschillen tussen glasvezel en kabel, daar hebben we alle voordelen en nadelen van beide verbindingen op rij gezet.

Veelgestelde vragen

Ziggo werkt al geruime tijd met coax-internet. Dit is dezelfde aansluiting die je ook voor kabel-tv gebruikt. Ziggo maakt overigens gebruik van een hybride netwerk dat voor 97% uit glasvezel bestaat tot aan je huis. Dit heeft verder geen invloed op de aansluiting, omdat je internetverbinding dus via coax je huis binnenkomt.

Je kunt je internet zelf opzeggen bij je provider, maar Ziggo heeft ook een overstapservice die dit voor je regelt. Je hoeft dan alleen maar bij je aanvraag aan te geven dat je hier gebruik van wilt maken. Ziggo zegt het abonnement bij je oude provider op. Zodra het opzeggen is gebeurd, schakel je automatisch over op internet van Ziggo.

Je kunt dat zelf eenvoudig veranderen via de Mijn Ziggo app of anders even contact opnemen en je wensen kenbaar maken. Goed om te weten: het nieuwe internetabonnement die je hebt aangevraagd gaat na 30 dagen in.

Om toegang te krijgen tot Ziggo Go heb je een Alles-in-1 of een internet en TV nodig. Er bestaat ook een 'Internet en Online TV pakket'. Dan heb je eigenlijk internet only zonder decoder, maar wel met toegang tot Ziggo Go via een app.