Overstappen van Ziggo naar KPN: houd hier rekening mee

Het komt geregeld voor dat een klant van Ziggo overstapt naar KPN. Dat is niet zo vreemd, want KPN heeft een betrouwbaar glasvezelnetwerk, en biedt allerlei abonnementen die kunnen aansluiten bij jouw wensen. Toch zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden.

Van Ziggo naar KPN

Bijna 80% van Nederland heeft een abonnement bij Ziggo of KPN. Gelukkig bieden beide aanbieders een fijne overstapservice, waardoor het overstappen niet al te ingewikkeld is. Ik zal je verder uitleggen hoe het werkt.

Hoe stap je over van Ziggo naar KPN?

De overstap maken van Ziggo naar KPN gaat vrij eenvoudig. Het eerste wat je moet doen is controleren of het netwerk van KPN in jouw regio beschikbaar is. Voer onze glasvezel check uit, om na te gaan of je al bent aangesloten.

Is KPN bij je thuis beschikbaar? Dan kun je beginnen met het uitkiezen van een internetabonnement dat bij je past. Ben je toe aan internet-only, of combineer je liever internet met televisie? De abonnementen van KPN zijn gelukkig erg uiteenlopend.

1. Check de einddatum bij Ziggo

Na 1 of 2 jaar is je internetpakket bij Ziggo maandelijks opzegbaar, afhankelijk van je contract. Controleer de einddatum voor de zekerheid in de Mijn Ziggo omgeving. Je kunt ook even bellen naar de klantenservice. Hiermee voorkom je onverwachte kosten.

1. Bestel een internetpakket bij KPN

Na het kiezen van een internetabonnement, wordt het tijd om het internetpakket te bestellen via de website van KPN. Houd er rekening mee dat er tijdens het bestelproces extra opties zijn, zoals het toevoegen van extra zenderpakketten, of het kiezen van een hogere internetsnelheid. Bekijk dus rustig alle opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt ook bij KPN internet only bestellen, dat is een abonnement zonder televisieabonnement.

2. Overstapservice gebruiken

Gebruik tijdens het bestellen de overstapservice van KPN om de overstap soepel te laten verlopen. KPN zegt je dan abonnement bij Ziggo volledig op, en laat je nieuwe abonnement pas ingaan, zodra je oude abonnement is geëindigd. Je hoeft dus zelf niets te regelen.

Via deze service zorgt KPN ervoor dat je geen dag zonder televisie of internet komt te zitten tijdens het overstappen. Er zal dus geen overlap zijn tussen de twee abonnementen, zodat je niet onnodig betaalt, of tijdelijk geen internet meer hebt.

KPN heeft een tool voor nieuwe klanten om de bestelstatus na te gaan. Hier zie je eenvoudig terug of de overstapservice al is gelukt. Soms zijn er aanvullende gegevens nodig, die kun je daar direct invullen mocht het nodig zijn.

Ook krijg je een bevestiging van Ziggo waarin staat dat je abonnement is opgezegd.

3. Internetabonnement installeren

Je ontvangt het installatiepakket van KPN drie dagen voordat je nieuwe abonnement actief is. Je ontvangt bij je installatiepakket een handleiding met een stappenplan. De meeste mensen kunnen zelf het modem, en eventueel een tv-kastje zelf aansluiten.

Toch kan een monteur een verstandige keuze zijn, soms is dat gratis, maar het kan extra kosten met zich meebrengen. Een KPN-monteur zorgt er dan bij jou thuis voor dat alles werkt. Het enige wat je hoeft te doen is een installatieafspraak maken.

Veelgestelde vragen

Heb je nu een vast telefoonnummer bij Ziggo, en wil je graag je nummer behouden als je overstap naar KPN? Dat is zeker mogelijk. Je kunt tijdens het bestelproces aangeven dat je je nummer wilt behouden. KPN zal er vervolgens voor zorgen dat je telefoonnummer wordt overgezet.

Je KPN-abonnement wordt geactiveerd op de dag dat je abonnement van Ziggo is stopgezet. Dit wordt allemaal voor je regelgeld met de overstapservice. Daarbij wordt rekening gehouden met de opzegtermijn van een maand bij Ziggo. Over het algemeen duurt het tussen de twee tot vier weken. Je kunt dan direct gebruikmaken van het internet, televisie of telefonie.

Bij de overstap naar KPN ontvang je een nieuw modem met wifi. Het modem die je van Ziggo in huis hebt, werkt alleen voor coax en niet voor glasvezel van KPN. Heb je een eigen modem, controleer dan wel of het modem geschikt is voor het KPN-netwerk.

Nee, bij de overstap van Ziggo naar KPN verdwijnt je mailadres. Ziggo biedt namelijk een eigen e-maildienst aan, en deze is niet bij KPN beschikbaar. Maak dus een nieuw e-mailadres aan bij een andere e-mailprovider, bijvoorbeeld bij Gmail of Outlook. Tip: stel je contacten tijdig op de hoogte van je nieuwe e-mailadres.

Wanneer je gaat verhuizen, of je wilt liever zelf je internet opzeggen, dan is dat ook mogelijk. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief en vul je eigen gegevens in.

Ben je geholpen met deze pagina?

Geef een reactie

1 reactie op dit artikel

Petronelleke

Dat m'n internetadres vervalt, weerhoudt me van een overstap.