4G Mobiel internet voor thuis

mobiel internet

Met mobiel internet ben je altijd en overal online. Deze 4G verbinding zorgt ervoor dat je thuis, onderweg of op straat gebruik kunt maken van het internet met je mobiele telefoon of tablet zodat je bijvoorbeeld het laatste nieuws op kunt vragen, een route kunt plannen met de trein of bus of je even snel een mailtje kunt versturen. Je mobiele apparaat heeft een ontvanger voor het juiste signaal. Let bij tablets op de Wifi + 3G/4G modellen.

Ben je op zoek naar een mobiel internet abonnement, dan is het een goed idee om de tarieven van verschillende abonnementen goed op een rij te zetten. Via onze website kan je de snelheid en kosten van mobiel internet vergelijken van alle providers. Vergelijk daarnaast ook de grootte van de databundel en de eventuele extra’s.

1 uur instant messaging0,25 – 1 Mb
1 uur surfen op het internet1,5 – 25 Mb
Downloaden van 100 e-mails (zonder bijlage)1 – 10 Mb
Downloaden van 1 foto0,05 – 2 Mb
Downloaden van 1 MP33 – 8 Mb
Downloaden van 1 film trailer7 – 50 Mb
Download van 1 film700 – 1500 Mb
1 uur video streaming250 – 500 Mb
1 uur audio streaming50 – 150 Mb

Snelheid van 4G internet abonnement

De snelheid van mobiel 4G internet is van groot belang tijdens het vergelijken. Op basis van de bundel kan je kiezen voor een snelheid. We onderscheiden op dit moment GPRS, 3G en 4G mobiel internet. De eerste is het meest langzaam, de tweede biedt snelheden tot 14 Mbit/s en met 4G mobiel internet is het mogelijk net zo snel te internetten als via het Wifi-signaal dat we thuis of op de zaak tot onze beschikking hebben. Kies de snelheid op basis van het gebruik dat je voor ogen hebt, maar houdt er rekening mee dat sneller internet ook meer kosten met zich mee zal brengen.

Kosten databundel vergelijken

Je kunt daarnaast goed kijken naar de grootte van de databundel, op het moment dat je mobiel internet gaat vergelijken. Een databundel van 100 tot 200MB is groot genoeg wanneer je af en toe het nieuws wilt checken, of als je bijvoorbeeld wilt kijken hoe laat de trein of de bus komt. Zit je regelmatig met je telefoon op internet en stream je ook wel eens muziek of video? Bestel dan een 4G abonnement met 500MB tot 1GB per maand. De abonnementen met 1.000MB en meer passen bij het meer uitgebreide gebruik. Buiten de bundel brengen de mobiel internet aanbieders u doorgaans hogere kosten in rekening. Kies de bundel daarom niet te klein. Het is in bepaalde gevallen verstandig om een mobielinternetabonnement te kiezen waar je de mogelijkheid hebt om de grootte van de bundel maandelijks aan te passen.