Mobiel internet

mobiel internet

Met mobiel internet ben je altijd en overal online. Een mobiele verbinding zorgt ervoor dat je thuis, onderweg of waar dan ook, gebruik kunt maken van het internet met je mobiele apparaat. Ben je op zoek naar een mobiel internet abonnement, dan is het een goed idee om de tarieven van verschillende databundels goed op een rij te zetten. Op dit moment zijn er verschillende soorten mobiel internet; GPRS, 3G en 4G mobiel internet. De eerste is het meest langzaam, de tweede biedt snelheden tot 14 Mbit/s en met 4G mobiel internet is het mogelijk bijna net zo snel te internetten als via het Wifi-signaal thuis.

Internet op je telefoon

mobielinternet telefoon Wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn op het gebied van mobiel internet op je telefoon? Mobiel internet kun je laten verlopen via je telecom provider. Dit kan zowel als je prepaid hebt en als je een abonnement hebt. Let wel goed op de kosten die door de provider in rekening worden gebracht, deze kunnen behoorlijk oplopen namelijk. De meeste mensen hebben of prepaid of een abonnement, voor beide types nemen wij de mogelijkheden met je door. Via je telefoon kun je een waarschuwing instellen als je de limiet (bijna) hebt bereikt, zo kom je niet over je databundel heen en maak je geen extra kosten.


Internet op je tablet

mobielinternet tablet

Om mobiel internet op je tablet aan de praat te krijgen heb je een tablet nodig die een simkaart ondersteund. Je kunt vervolgens internetten via je telecomprovider. Afhankelijk van de provider en het mobiele abonnement dat je hebt afgesloten kun je gebruik maken van 3G of 4G. Zo kun je overal online met je tablet, wel zo handig! Wanneer je verbinding kan maken met WIFI, dan raden wij je aan om dat te doen. Je hebt dan niet te maken met een databundel met een maximum aantal MB’s dat je mag verbruiken.

Sim only met alleen internet

simonly internet

Hoe kun je een sim only abonnement afsluiten met alleen een databundel? Er zijn een aantal telecomproviders die een data only abonnement bieden voor een vast bedrag per maand. Zo’n internet simkaart is ideaal als je geen belminuten en sms bundel nodig hebt maar alleen data.Heb je een data sim only met alleen internet afgesloten, en wil je toch bellen? Dan kan prima met een goed alternatie via apps zoals WhatsApp en Viber bijvoorbeeld. Je belt dan gratis, het kost je alleen data.Prepaid internet

prepaid mobiel internet

Met Prepaid mobiel internet koop je van te voren een databundel, zonder abonnement met een vast contract? Je bundel kan je eenvoudig weer opwaarderen via een App, SMS of online. Je kan nooit buiten de bundel kosten maken met prepaid internet, je weet van te voren precies wat je hebt aan data. Denk echter wel goed na wat je via prepaid internet doet. Het downloaden van grote bestanden of het updaten van apps raden wij af.

Internet voor op je laptop


mobielinternet laptop

Met mobiel internet op je laptop kan je overal in Nederland online. De meeste mensen maken gebruik van de verbinding via hun eigen internetprovider. Ga je met je laptop naar een andere locatie, dan is Wifi niet altijd beschikbaar. Ben je onderweg of op een locatie zonder internettoegang, dan zijn er nog genoeg opties. Gebruik een dongel die je via USB in je laptop kunt steken. Maak je eigen persoonlijke Wifi-hotspot met je telefoon. Ook wel “tethering” genoemd.

USB Dongle internetstick

Een dongle is USB stick waarmee je kunt verbinding met het internet. Je sluit de dongle aan op één van de USB poorten van je laptop of PC. Er zijn bepaalde gebieden waar nog geen 4G dekking aanwezig is. Voor het buitengebied is een internetstick via USB voor thuis een goed alternatief. Een nadeel is dat je met een Dongle niet meerdere laptops of computers met het internet te laten verbinden. Je zult per laptop een aparte dongle moeten aanschaffen.

Mifi router 4g

Mifi is een afkorting van Mobiele Wifi. Een Mifi router maakt verbinding via 4G internet met een simkaart in de Mobiele router. Het apparaat werkt met een accu of stekker, en is vrij klein. Je kan het dus makkelijk overal mee naar toe nemen. In de Mifi router zit een zender die zorgt voor een draadloos netwerk op locatie voor al je mobiele apparaten. De snelste Mifi router kunnen een downloadsnelheid halen van 1 Gbps.

Kosten databundel vergelijken

De kosten van mobiel internet zijn afhankelijk van de databundel. Kies een abonnement met een snelheid en databundel dat past bij je gebruik. Een databundel van 100 tot 200MB is groot genoeg wanneer je af en toe het nieuws wilt checken, of als je bijvoorbeeld wilt kijken hoe laat de trein of de bus komt. Zit je regelmatig op internet en stream je ook wel eens muziek of video? Bestel dan een 4G abonnement met 500MB tot 1GB per maand. De abonnementen met 1.000MB en meer passen bij het meer uitgebreide gebruik. Dan is het een goed idee om ruime databundel te kiezen. Buiten de bundel is mobiel internetten duurder. Kies de bundel daarom niet te klein, anders zit je zo aan je limiet. Bij de meeste provider kan je gelukkig de bundel maandelijks aan passen.

1 uur instant messaging 0,25 – 1 Mb
1 uur surfen op het internet 1,5 – 25 Mb
Downloaden van 100 e-mails (zonder bijlage) 1 – 10 Mb
Downloaden van 1 foto 0,05 – 5 Mb
Download van 1 film 700 – 4000 Mb
1 uur video streaming 250 – 500 Mb
1 uur audio streaming 50 – 150 Mb

Mobiel internet 4G voor thuis

Je kan een mobiel internet abonnement voor thuis afsluiten bij een aantal verschillende internetaanbieders. KPN en Vodafone hebben het meest betaald voor de nieuwe frequenties en kunnen om die reden de snelste verbinding aanbieden. Ook T-Mobile heeft genoeg ruimte op de frequentieband om snel mobielinternet aan te bieden. T-Mobile heeft het snelste mobiele netwerk volgens verschillende onafhankelijke testen.

t-mobile 4G voor Thuis Sim Only Onbeperkt MB’s €35,- per maand Meer informatie
t-mobile 4G voor Thuis met router Onbeperkt MB’s €42,50 per maand Meer informatie
kpn 4G modem binnenhuis (ADSL abonnement bij KPN verplicht) Onbeperkt MB’s €39,- per maand Meer informatie