4G voor thuis: mobiel abonnement voor vast internet

Niet iedereen heeft toegang tot een goede vaste internetverbinding. Vooral niet in het buitengebied. Mobiel internet voor thuis via 4G is dan een heel goed alternatief.

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

4G-router voor thuis

Aanbieders van vast internet via 4G

Heb je last van traag of instabiel internet, en wil je een sneller internet in het buitengebied? Vanwege de voorwaarden kan je alleen een bestelling plaatsten na een postcodecheck. Daarna zie je de beschikbaarheid voor een 4G-thuis abonnement op jouw adres.

Internet in het buitengebied wordt alleen door KPN en T-Mobile aangeboden. We leggen de verschillen uit tussen de twee aanbieders.

Abonnementen voor onbeperkt 4G thuis

Met mobiel internet voor thuis kan je onbeperkt internetten via het mobiele netwerk. Hieronder zie je alle providers die 4G als vaste verbinding aanbieden. Niet op zoek naar mobiel internet, bezoek dan onze vergelijker voor vast internet thuis.

T-Mobile 4G voor thuis

Het snelste mobiele netwerk. Een groot voordeel, zeker wanneer je afgelegen woont.

Het abonnement van T-Mobile werkt met een router voor binnen of buiten. De buitenantenne is extra snel, tot 100 Mbps voor een bedrag tot € 144,00 eenmalig.

T-Mobile 4G voor thuis is een mooie oplossing voor een vaste verbinding via het mobiele netwerk. En met de keuze voor een buitenrouter zijn hoge snelheden haalbaar.

Beste geteste mobiele netwerk van Nederland.

Keuze voor een snelle buitenantenne-router.

Hoge snelheden tot 100 Mbps.

Hoge eenmalige kosten.

Abonnement per maand vanaf: € 35,00
Kosten 4G-router vanaf: € 144,00

t-mobile logo

KPN Sneller Internet Buitengebied

Een trage DSL-verbinding kun je bij KPN combineren met mobiel internet. Je bestelt een DSL-abonnement, aangevuld met het 4G-router in bruikleen.

De voorwaarden zijn: voldoende 4G-dekking thuis, DSL-snelheid van maximaal 30 Mbps, en voldoende capaciteit in jouw omgeving.

Je kiest dan eigenlijk voor vast internet, aangevuld met een 4G-router.

Gratis 4G-modem.

Combinatie met DSL-verbinding.

Snelheden niet hoger dan 50 Mbps.

Smartphones krijgen voorrang op het netwerk.

Alleen samen met vast internet.

Geen buitenantenne mogelijk.

Abonnement per maand vanaf: € 42,50
Kosten 4G-modem: Gratis in bruikleen.

KPN logo

Hoe werkt een 4G-router?

Een speciale 4G-modem met een simkaart zet het mobiele signaal om in een internetsignaal. Alle apparaten in huis verbind je daarna draadloos via wifi, of met een kabel.

Na het afsluiten van een 4G voor thuis abonnement ontvang je een 4G-simkaart, en een mifi-router. Het modem-router voor binnen is zelf gemakkelijk te installeren. Het apparaat wordt ook wel een 4G-router genoemd.

Het modem met simkaart of eSIM kun je overal in huis in een stopcontact steken. Het signaal ontvang je namelijk uit de lucht van zendmasten in de buurt. Kies je voor een buitenantenne, dan komt er een monteur langs voor de montage.

Op een 4G-router kan je geen tv-onvanger aansluiten. Via 4G kan je daarom niet via de traditionele manier tv kijken.

Er is wel een andere oplossing: namelijk tv kijken via internet. Heb je een smart-tv, dan verbind je die via wifi met je 4G-router. Daarna installeer je tv-apps op je smart-tv, zoals NPO Start, of de tv-app van KPN.

T-Mobile heeft helaas nog app die geschikt is voor een smart-tv. Wel kun je vanaf een ander apparaat streamen naar je televisie. Of een mediaspeler kopen zoals Apple-tv of Chromecast die je aansluit op je televisie. Daarop vind je alle tv-apps van de provider.

Een vaste 5G-verbinding wordt door geen enkele aanbieder aangeboden. Misschien in de toekomst, maar dan wel op de laagste 700 frequentie. Die is langzamer, maar daarmee is het bereik wel vele malen groter.

De snelheid is dan alleen wel beperkt tot 100 Mbps. Het nadeel van 5G is dat er een zendmast op korte afstand van je woning moet staan. Juist in het buitengebied is de kans daarop erg klein.

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel

Gerelateerde artikelen

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend