4G voor thuis

Niet iedereen heeft toegang tot een goede vaste internetverbinding. Vooral niet in het buitengebied. Mobiel internet voor thuis via 4G is dan een heel goed alternatief.

Marnix de Munck

Marnix de Munck

Specialist Internet

4G-router voor thuis

Aanbieders van vast internet via 4G

Heb je last van traag of instabiel internet, en wil je een sneller internet in het buitengebied?

Dan kan een 4G-thuisabonnement een goede oplossing zijn. Voordat je een abonnement afsluit, moet je eerst een postcodecheck doen. Zo weet je zeker of 4G-internet beschikbaar is op jouw adres.

Internet in het buitengebied wordt alleen door KPN en T-Mobile aangeboden. We leggen de verschillen uit tussen de twee aanbieders.

Abonnementen voor onbeperkt 4G thuis

Met mobiel internet voor thuis kun je onbeperkt internetten via het mobiele netwerk. Hieronder zie je alle providers die 4G als vaste verbinding aanbieden. Ben je niet op zoek naar mobiel internet, bezoek dan onze vergelijker voor vast internet thuis.

Odido 4G voor thuis

Het snelste mobiele netwerk. Een groot voordeel, zeker wanneer je afgelegen woont.

Het abonnement van Odido werkt met een router voor binnen of buiten. Met de buitenantenne is je internet extra snel, tot 100 Mbps.

Odido 4G voor thuis is een mooie oplossing voor een vaste verbinding via het mobiele netwerk. En met de buitenrouter zijn hoge snelheden haalbaar.

Beste geteste mobiele netwerk van Nederland.

Keuze voor een snelle buitenantenne-router.

Hoge snelheden tot 100 Mbps.

Hoge eenmalige kosten.

Abonnement per maand vanaf: € 35,00
Kosten 4G-router vanaf: € 144,00

Odido logo

KPN Sneller Internet Buitengebied

Heb je een trage DSL-verbinding thuis? Bij KPN kun je dan vast internet combineren met mobiel internet. Je bestelt een DSL-abonnement, aangevuld met het 4G-router in bruikleen.

De voorwaarden zijn: voldoende 4G-dekking thuis, DSL-snelheid van maximaal 30 Mbps, en voldoende capaciteit in jouw omgeving.

Gratis 4G-modem.

Combinatie met DSL-verbinding.

Snelheden niet hoger dan 50 Mbps.

Smartphones krijgen voorrang op het netwerk.

Alleen samen met vast internet.

Geen buitenantenne mogelijk.

Abonnement per maand vanaf: € 42,50
Kosten 4G-modem: Gratis in bruikleen.

KPN logo

Wat zijn de verschillen tussen Odido en KPN voor 4G in buitengebied? Het eerste grote verschil is dat je bij T-Mobile een los 4G-abonnement kunt nemen. Bij KPN moet je dit 4G-abonnement combineren met een ander internetabonnement van KPN.

Wat de kosten betreft, bij Odido betaal je eenmalig € 144 voor een router. Als je nog sneller internet wilt, dan kost de router zelfs € 240. Bij KPN krijg je de router in bruikleen.

De snelheid van het internet is bij beide aanbieders bijna hetzelfde. KPN biedt een gemiddelde snelheid van 30 Mbps en Odido belooft 25 Mbps. Maar Odido heeft een abonnement waarmee je 100 Mbps kunt krijgen. De kosten voor de buitenrouter zijn eenmalig € 240.

Hoe werkt een 4G-router?

Een speciale 4G-modem met een simkaart zet het mobiele signaal om in een internetsignaal. Alle apparaten in huis verbind je daarna draadloos via wifi, of met een kabel.

Na het afsluiten van een 4G voor thuis abonnement ontvang je een 4G-simkaart, en een mifi-router. Het modem-router voor binnen is zelf gemakkelijk te installeren. Het apparaat wordt ook wel een 4G-router genoemd.

Het modem met simkaart of eSIM kun je overal in huis in een stopcontact steken. Het signaal ontvang je namelijk uit de lucht van zendmasten in de buurt. Kies je voor een buitenantenne, dan komt er een monteur langs voor de montage.

Veelgestelde vragen

Op een 4G-router kan je geen tv-onvanger aansluiten. Via 4G kun je daarom niet via de traditionele manier tv kijken.

Er is wel een andere oplossing: namelijk tv kijken via internet. Heb je een smart-tv, dan verbind je die via wifi met je 4G-router. Daarna installeer je tv-apps op je smart-tv, zoals NPO Start, of de tv-app van KPN.

Odido heeft helaas nog geen app die geschikt is voor een smart-tv. Wel kun je vanaf een apparaat streamen naar je televisie. Of een mediaspeler kopen zoals Apple-tv of Chromecast die je aansluit op je televisie. Daarop vind je alle tv-apps van de provider.

Een vaste 5G-verbinding wordt door geen enkele aanbieder aangeboden. Misschien in de toekomst, maar dan wel op de laagste 700 frequentie. Die is langzamer, maar daarmee is het bereik wel vele malen groter.

De snelheid is dan alleen wel beperkt tot 100 Mbps. Het nadeel van 5G is dat er een zendmast op korte afstand van je woning moet staan. Juist in het buitengebied is de kans daarop erg klein.

De meeste 4G-routers tussen de 10 en 32 apparaten aansluiten. Denk hierbij aan smartphones, tablets, laptops, smart-tv's en andere slimme apparaten.

Geef een reactie

0 reacties op dit artikel

Gerelateerde artikelen

Besparen op je abonnement?

Postcode is onbekend
Combinatie is onbekend