Afstandbediening met televisie

Welke zenderpakketten zijn er en welke heb ik nodig?

De Nederlandse aanbieders van televisie en internet verschillen stevig in prijs en aantal zenders. Sommigen hebben sportzenders als FOX Sports en populaire Amerikaanse zenders zoals HBO in het basispakket, anderen bieden enkel een bescheiden lijst van basiszenders voor een kleine prijs. In deze blog zetten we de verschillende zenderpakketten van de grote aanbieders voor je op een rijtje!

Basis zenderpakket televisie

Het aantal zenders in het basispakket varieert bij de grote providers behoorlijk. We vergelijken het basispakket van de grootste providers met elkaar: KPN, Ziggo en Tele2.

KPN Basispakket

Het basispakket van KPN bestaat uit 60+ zenders, waarvan 30 in HD. Het pakket bestaat uit alle populaire zenders, zoals de NPO- en RTL-kanalen, maar ook regionale zenders. Ook zitten bekende buitenlandse zenders zoals CNN, BBC en Al Jazeera in het basispakket.

Ziggo Basispakket

Het basispakket van Ziggo, het zogenaamde Internet & TV Start pakket, bestaat uit 77 zenders én 36 zenders in HD. Dat zijn er aanzienlijk meer dan KPN aanbiedt. In het standaardpakket van Ziggo zitten bijvoorbeeld ook meerdere zenders van Fox Sports en Ziggo sports. Een aanrader voor de sportfanaat dus!

Tele2 Basispakket

Met 49 zenders biedt Tele2 het minst aantal zenders aan in het basispakket. Ten opzichte van het basispakket van KPN ontbreken buitenlandse zenders als Al Jazeera, TRT Turk en 2M Maroc. Er is ook een light variant waar slechts 20 zenders in zitten. Het verschil in het aantal zenders zie je wel terug in de prijs. Ideaal als je enkel de basics wilt voor een klein bedrag dus.

Kind kijkt tv

Zenderpakket uitbreiden

Wanneer je voor een alles-in-1 internet en televisie abonnement kiest, kun je kosten besparen ten opzichte van het afsluiten van losse pakketten. Door deze besparing denk je er misschien aan om jezelf te trakteren op een extra zenderpakket.

De grote providers bieden allemaal extra zenders aan bovenop het basispakket. De meest populaire toevoegingen zijn Fox Sports en HBO, waar bijvoorbeeld de razendpopulaire series Game Of Thrones en Boardwalk Empire op te zien zijn.

Extra zenders van KPN

Het PlusPakket van KPN biedt 30 extra zenders, bovenop het basispakket. Deze extra zenders bestaan uit kinderzenders, sport, lifestyle, muziek en erotiek. Ook biedt dit pakket de mogelijkheid om 20 wisselende films te kijken en 400 series terug te kijken! Er is ook een apart Fox Sports pakket beschikbaar. HBO is niet beschikbaar bij KPN.

Extra zenders van Ziggo

Omdat Ziggo al een uitgebreid basispakket heeft, bieden ze slechts een klein extra pakket aan. Met het Ziggo Movies & Series (X)L pakket krijg je onder andere de populaire Amerikaanse zender HBO. Fox Sports zit al in het standaardpakket.

Extra zenders van Tele2

Van de drie grote aanbieders, bevat het basispakket van Tele2 de minste zenders. Het basispakket is uit te breiden met een pluspakket, bestaande uit verschillende zenders met de genres kinderen, sport, lifestyle, muziek en erotiek. Ook is het mogelijk om specifieke extra pakketten te kiezen, toegespitst op film en series, sport of erotiek. Als je specifiek weet wat je wilt is dit de beste keuze!

Vrouw Afstandsbediening

Welk zenderpakket moet je kiezen?

Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kun je een abonnement kiezen dat het best bij jou past. Bij Ziggo staat bijvoorbeeld totaliteit centraal: ze hebben de meeste zenders in het basispakket en er is zelfs nog uitbreiding mogelijk. Bij Tele2 draait het om specificatie: een klein basispakket met specifieke uitbreidingsmogelijkheden. KPN is de middenmoot, met een ruim standaard aanbod en de mogelijkheid om dit aan te vullen.

Als ook de prijs van je abonnement belangrijk voor je is, raden we je aan om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op onze televisie en internet pagina kun je de pakketten van aanbieders vergelijken. Je vult je postcode in en ziet meteen welke pakket er mogelijk is op jouw adres en wat het kost!

Let op: Deze blog is geschreven in januari van 2018. Het is altijd mogelijk dat pakketten in de toekomst veranderen.

Datum: 03-01-18